Brugere af seler skal være opmærksomme på dette

Jakarta – Alle ønsker pæne og attraktive tænder, fordi de kan være med til at øge selvtilliden. Alligevel er det ikke alle, der kan få det, for nogle har en ujævn tandstruktur.

En måde at overvinde dette på er at bruge seler eller seler. Udover at gøre tænderne pæne, vil du også mærke, at munden bliver nemmere at rengøre. Der er dog stadig nogle ting, man skal være opmærksom på, når man bruger seler.

Læs også: Brug seler, dette er en behandling, der kan lade sig gøre

Ting at være opmærksom på, når du bruger tandbøjler

Skæve og uregelmæssige tænder opstår på grund af unormal tandvækst. Derfor er regelmæssige tandeftersyn også vigtige, så tandsundhedsproblemer kan løses med det samme.

Nu, hvis du vil stille spørgsmål med tandlægen eller bestille tid til at tage på hospitalet, er det nemmere. Nok Hent Ansøgning på din mobiltelefon, hver gang du har en klage over tandsundhed eller andre problemer, kan du straks få behandling hos eksperterne.

Så snart permanente tænder begynder at dukke op, kan deres vækst og dannelse observeres for at holde dem sunde. Hvis det vurderes, at tænderne vil vokse skæve, så er barndommen det rigtige tidspunkt at starte korrigerende handlinger ved at bruge tandbøjler. Dette skyldes, at børns tandvæv stadig er blødere og mere fleksible end voksne.

Efter at stigbøjlen er færdig, er smerter og ømhed almindelige. Det skyldes, at munden stadig tilpasser sig, fordi tænderne trækkes af tråden, så tandkødet er mere udsat for betændelse.

Især hvis der er friktion mellem bøjlerne og de indre kinder, læber og mund, som kan forårsage kræftsår. Derfor, for at reducere smerte og forhindre dårlige virkninger af at installere seler, er her nogle ting, du bør være opmærksom på:

  • Spis fødevarer, der er bløde og ikke kræver meget tygning inden for et par dage efter brug af seler for første gang, såsom grød, mælk og suppe. Dette er for at undgå madrester, der kan sætte sig fast på tænderne og mellem de ledninger, der monteres. Hvis der er madrester, kan der opstå bakterier på grund af det.
  • For at forhindre sår på indersiden af ​​munden på grund af trådfriktion, prøv at bruge ortodontisk voks i de første par uger efter at seler er placeret. Du sætter blot voksen på den del af bøjlerne, der føles skarp og gennemborende.
  • Du frarådes at spise hård eller klistret mad, da det kan beskadige bøjlerne.
  • Du kan indtage is for at mindske smerten forårsaget af seler. En anden måde er at sætte isterninger på det smertefulde område.
  • Hvis der opstår trøske, så prøv at helbrede det ved at bruge mundskyl eller trøskemedicin, der ikke indeholder alkohol.
  • Sørg for ikke at indtage sure drikkevarer og fødevarer i et stykke tid, så citrusindholdet ikke rammer sår eller kræftsår, der kan give en stikkende fornemmelse.

Læs også: 3 tegn på, at du skal have seler aka seler

Med tiden er tænderne begyndt at vænne sig til stigbøjlens træk, og smerterne vil aftage. Du skal dog stadig være opmærksom på omhu ved at bruge disse seler relateret til tand- og mundhygiejne. Målet er ikke at forårsage dårlig ånde og bakterier. Her er nogle specifikke måder at rense tænder på med bøjler, som du bør kende:

  • Brug en speciel tandbørste og tandpasta til brugere af bøjler. Denne specielle tandbørste er designet til at kunne rense ledningerne såvel som mellem tænderne. Derudover bør du under brug af seler bruge en tandpasta, der er designet til at forebygge tandkødsbetændelse, der kan opstå ved montering af bøjler.
  • Rens dine tænder grundigt hver gang du børster tænder, især i hjørnerne mellem tænderne. Børst dine tænder efter hvert måltid eller mindst to gange om dagen.
  • Hav altid tandtråd i tasken til at rense mad, der er gledet mellem dine tænder og bøjler, efter du har spist noget mad.
  • Sørg for altid at spise frugt og vand, så din mund ikke tørrer ud.
  • Udfør regelmæssig kontrol hos tandlægen under brug af bøjler, mindst en gang hver 3. uge for at efterspænde bøjlerne.

Læs også: Ignorer det ikke, dette er et tegn på, at du skal få tjekket dine tænder

Det er ting, du kan vide om at bruge bøjler til at gøre tænderne pænere. Bemærk, undgå at installere stigbøjlen skødesløst, fordi det kan udløse fremkomsten af ​​tand- og mundproblemer. Sørg for at få en læges anbefaling og sæt kun bøjler på en ekspert.

Reference :
Plejefri tandlæge. Tilgået i 2021. 10 vigtige ting at vide, før du får tandbøjler.
Esnesa. Tilgået i 2021. 9 tips til pleje af tandbøjler, forbliv sunde og ikke gule.