Sådan genkender du hjerterelateret brystsmerter

, Jakarta – Selvom det ikke altid er et tegn på hjerteproblemer, er brystsmerter et almindeligt symptom på hjertesygdomme. For at være i stand til at kende forskel, skal du identificere egenskaberne ved brystsmerter relateret til hjertet her.

Brystsmerter kan forekomme i en række forskellige fornemmelser, lige fra en mild smerte til en skarp stikkende smerte. Nogle gange kan brystsmerter også give en brændende fornemmelse i brystet. I visse tilfælde kan smerten stråle ud til nakken, kæben, derefter tilbage eller ned ad en eller begge arme.

Der er forskellige årsager til brystsmerter. Men den farligste årsag til brystsmerter er hjertesygdomme. Følgende er tegn på brystsmerter forbundet med et hjerteanfald eller andre hjerteproblemer generelt:

  • Brystet føles som om det bliver presset, fyldt eller brændt.

  • Brystsmerter, der er alvorlige eller, som brændende, kan stråle til ryg, nakke, kæbe, skuldre og en eller begge arme.

  • Brystsmerter kan vare mere end et par minutter, blive værre med aktivitet, komme og gå eller være af variabel intensitet.

  • Brystsmerter ledsaget af åndenød, koldsved, svimmelhed eller svaghed, kvalme og opkastning.

Selvom brystsmerter ofte er forbundet med hjertesygdomme, siger mange mennesker med hjertesygdom, at de oplever mildt ubehag, som ikke altid identificeres med smerter.

Læs også: Udover hjerteanfald, forårsager dette brystsmerter?

Hjerteproblemer, der forårsager brystsmerter

Der er mange mulige årsager bag brystsmerter, hvoraf de fleste kræver lægehjælp. Følgende er eksempler på hjerterelaterede årsager til brystsmerter:

  • Hjerteanfald. Denne tilstand opstår på grund af blokeret blodgennemstrømning til hjertet.

  • angina. Dette er betegnelsen for brystsmerter forårsaget af dårlig blodgennemstrømning til hjertet. Angina er ofte forårsaget af en opbygning af tyk plak på de indre vægge af arterierne, der fører blod til hjertet. Denne plak indsnævrer arterierne og reducerer derved blodtilførslen til hjertet, især under aktivitet.

  • Aortadissektion. Denne livstruende tilstand opstår i hovedblodkarret (aorta). Når det indre lag af aortavæggen rives og adskilles fra det midterste lag af aortavæggen, kan blod lække og strømme gennem riften. Denne tilstand kan være dødelig, hvis riften forårsager rivning af hele aortavæggen.

  • Perikarditis. Denne tilstand er betændelse i den sæk, der omgiver hjertet. Perikarditis forårsager normalt skarpe smerter, der kan forværres, når du trækker vejret, eller når du ligger ned.

Læs også: Brystsmerter til højre er ikke nødvendigvis hjertet

Undersøgelse for at finde ud af årsagen til brystsmerter

Da brystsmerter kan være en indikation på et alvorligt problem, anbefales det, at du opsøger læge med det samme, hvis du oplever uforklarlige brystsmerter, eller hvad du har mistanke om er et symptom på et hjerteanfald.

Her er nogle af de første tests, som en læge kan gøre for at bestemme årsagen til brystsmerter:

  • Elektrokardiogram (EKG)

Denne test registrerer dit hjertes elektriske aktivitet gennem elektroder, der er fastgjort til din hud. Fordi den beskadigede hjertemuskel ikke viser elektriske impulser normalt, kan et EKG vise, om du har haft eller lige nu har et hjerteanfald.

  • Blodprøve

Din læge kan også bestille blodprøver for at kontrollere for forhøjede niveauer af visse proteiner eller enzymer, der normalt findes i hjertemusklen. Dette skyldes, at skade på hjerteceller fra et hjerteanfald kan tillade disse proteiner eller enzymer at lække ind i dit blod.

Læs også: Kend niveauet af triglycerider i kroppen

  • Røntgen af ​​thorax

Et røntgenbillede af thorax giver din læge mulighed for at kontrollere dine lungers tilstand og størrelsen og formen af ​​dit hjerte og større blodkar.

  • CT-scanning

Denne undersøgelse kan afgøre, om du har en aortadissektion eller ej.

Det er en forklaring på brystsmerter relateret til hjertet. Så for at lave en undersøgelse relateret til de brystsmerter, du oplever, kan du straks bestille tid hos lægen på det valgte hospital via ansøgningen . Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2020. Brystsmerter.