Vil du være slank, disse er fakta om detox-diæt

, Jakarta – Afgiftningsdiæter var blevet en trend og fik ret mange entusiaster. Denne diæt er interessant at lave, fordi den udover at være i stand til at strømline kroppen også er nyttig til at befri kroppen for toksiner eller skadelige stoffer. Hvis du er interesseret, så lad os først vide fakta om følgende detox-diæt.

Oversigt over detox-diæten

Ubevidst, gennem vores daglige vaner og livsstil, såsom den mad vi spiser, luftforureningen vi indånder, og det vand vi drikker, ophober vi giftstoffer i kroppen. Selvom leveren og nyrerne i kroppen naturligt kan komme af med giftstoffer, der udskilles gennem sved, urin og afføring, er der stadig giftstoffer, som ikke går til spilde.

De efterladte toksiner vil akkumulere og forårsage forskellige sundhedsproblemer, såsom akne, hovedpine, træthed og så videre. Detox-diæter menes at kunne udskille giftstoffer, indtil kroppen er helt ren, så kroppen undgår stress, hormonelle ubalancer og betændelsestilstande.

Afgiftningsdiæt udføres ved at faste, undgå forarbejdede fødevarer, fed mad og kulhydrater. I stedet må diætister kun indtage visse fødevarer eller drikkevarer, der har et højt fiberindhold, såsom frugt, grøntsager, juice eller vand. Dermed vil tarmene være tomme, de giftstoffer, der har sat sig, kan fjernes, og du vil tabe dig.

Læs også: Fødevarer til kropsafgiftning

Fakta om detox kost

Til dato er der ingen videnskabelig information, der beviser, at en detox-diæt er gavnlig. Faktisk er det ikke nødvendigt at gå på en detox-diæt for at befri kroppen for toksiner. Vores krop kan naturligt rense toksiner naturligt, og der vil ikke være nogen giftstoffer aflejret i nogen del af kroppen, fordi kropsudrensning udføres hele tiden. Gennem sved, urin og afføring, som vi fjerner, vil giftstoffer også gå til spilde. Visse kosttilskud, der siges at afgifte leveren, er heller ikke bevist at være sande.

Alligevel rådes du stadig til at spise fødevarer, der indeholder højt fiberindhold, drikke mere vand, så kroppen kan rense toksiner naturligt. Derudover skal du også begrænse forbruget af søde fødevarer, konserves, forarbejdede fødevarer og meget fed mad, for at holde kroppen sund og fri for toksiner.

Effekter af afgiftningsdiæt på kropsvægt

Der er stadig meget få videnskabelige undersøgelser, der undersøger effektiviteten af ​​detox-diæter til vægttab. I mellemtiden kan nogle mennesker opleve hurtigt vægttab efter at have fulgt diæten. Dette ser ud til at skyldes tab af væske- og kulhydratdepoter i kroppen snarere end fedt. Derfor varer vægttabet normalt ikke længe. Vægten af ​​personer, der er på en detox-diæt, vil normalt vende tilbage til normalen, når de stopper på diæten.

En anden undersøgelse undersøgte effektiviteten af ​​en citrondetox-diæt hos overvægtige koreanske kvinder. Detox diæten begrænser indtaget af kokossirup el ahorn og citronsaft i syv dage. Som et resultat reducerede diæten væsentligt kropsvægt, BMI, kropsfedtprocent, talje-til-hofte-forhold, taljeomkreds, markører for inflammation, insulinresistens og cirkulerende niveauer af leptin.

Når en detox-diæt involverer ekstrem kaloriereduktion, vil det uundgåeligt føre til vægttab og en stigning i stofskiftet, men det er normalt kun midlertidigt.

Læs også: Faste hjælper kroppens afgiftningsproces, virkelig?

Afgiftningsdiæt bivirkninger

Hvis det gøres, kan en detox-diæt give bivirkninger, nemlig svaghed, kvalme, svimmelhed, diarré, endda væsketab og dehydrering. Processen med at afgifte kroppen ved kun at indtage fiberrige fødevarer og drikkevarer vil faktisk gøre dig forstoppet. Proteinindtag er også fraværende i denne diæt, så du vil føle dig træt og have humør vægelsindet.

En detox diæt anbefales ikke til dem af jer, der har følgende helbredstilstande:

  • Har diabetes. Detox-diæter begrænser i høj grad de fødevarer, du kan spise. Dette kan gøre blodsukkerniveauet i kroppen meget lavt, hvilket gør det farligt for personer med diabetes.

  • Anæmi. For dem af jer, der har anæmi, har du virkelig brug for jern- og vitaminindtag. Så du bør ikke gå på en detox-diæt, der begrænser dig fra at indtage fødevarer, der indeholder jern og vitaminer.

  • Gravide og ammende mødre. Under graviditet og amning skal mødre spise masser af nærende fødevarer, så det frarådes at gå på detox-kur.

  • Har en alvorlig sygdom. Afgiftende diæter kan gøre mennesker med alvorlige sygdomme underernærede, hvilket gør sygdommen værre.

Læs også: Krymper en udspilet mave, disse er fordelene ved citroninfunderet vand

Du kan spørge lægen om kost og ernæring gennem ansøgningen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Hvis du har brug for bestemte vitaminer eller sundhedsprodukter, behøver du ikke længere besvære at forlade huset. Bare bestil via og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2020. Virker detox-diæter og -rensninger virkelig?