Ofte øm, dette er forskellen mellem nakkesmerter og stiv nakke

, Jakarta – Du bør genkende nakkesmerter og stiv nakke. Disse to tilstande er forskellige lidelser i nakken. Nakkesmerter er smerter, der opstår i nakkeområdet. Denne tilstand er en almindelig tilstand, der ofte opstår, især når man går ind i alderdommen.

Nakkesmerter er en mild tilstand og kan gå over i løbet af få dage. I modsætning til en stiv nakke er denne tilstand kendt som torticollis, og en stiv nakke er et tegn på en alvorlig tilstand.

Læs også: Sådan forebygges Torticollis for voksne

Nakke smerter

Normalt kan en person, der har nakkesmerter, også sprede sig til arme og ryg. Nakkesmerter gør, at bevægelse i nakke og hoved begrænses, så det forstyrrer daglige aktiviteter.

Der er flere ting, der kan få en person til at opleve nakkesmerter såsom forkert sovestilling i lang tid, muskelforstuvninger, aktiviteter, der belaster nakken og skader fra ulykker. Der er flere symptomer, der mærkes, når en person oplever nakkesmerter, såsom:

  1. Svimmelhed eller hovedpine.

  2. Stive eller spændte muskler.

  3. Besvær med at bevæge hovedet.

  4. Smerter, der er ret kraftige, når hovedet er i én stilling i længere tid.

  5. Følelsesløs arm.

Der er flere måder, du kan bruge til at forhindre, at nakkesmerter opstår. Det er en god idé at finde en god holdning, når du vil sidde eller stå i længere tid. At placere din krop komfortabelt før sengetid kan forhindre dig i at opleve nakkesmerter. Ikke nok med det, stræk regelmæssigt, når du arbejder i samme stilling i længere tid. Undgå at sove i liggende stilling, fordi det kan lægge et stærkt pres på nakken.

Læs også: 8 årsager til nakkesmerter, du skal kende

Stiv nakke

Normalt er den stivhed, der opstår, i hovedet til skuldrene. Det er bedst at identificere en alvorlig stiv nakketilstand med en ikke-alvorlig. En ikke-alvorlig stiv nakke kan opstå, når du laver pludselige bevægelser af din nakke, der skader muskler og ledbånd.

Overdreven stress kan også få en person til at opleve stiv nakke. At bære en ret tung og ubalanceret belastning er en af ​​årsagerne til, at en person oplever en stiv nakke. Du bør holde din holdning, så den er i en god position og ikke gør din nakke stiv. Du kan komprimere den stive nakke med varmt vand for at lindre de symptomer eller smerter, du føler. Udfør blide nakkebevægelser for at lindre stiv nakke.

Det er en god idé at genkende symptomerne på en stiv nakke forårsaget af en alvorlig sygdom. Normalt gør denne tilstand, at du har høj feber, taber dig, tisser kontinuerligt og nedsætter nervefunktionen.

Der er flere lidelser, der får dig til at opleve en stiv nakke, såsom meningitis, cervikal spondylose , rheumatoid arthritis. Stiv nakke forårsaget af sygdommen kræver en anden behandling, der er skræddersyet til den underliggende tilstand.

Regelmæssig træning kan også holde dine muskler fleksible, og du undgår stive nakkeproblemer eller nakkesmerter. Hvis du har klager over din krops helbred, kan du bruge applikationen at spørge lægen direkte. Kom nu, Hent Ansøgning via App Store eller Google Play nu!

Læs også: Nakkemuskler føles stive, Symptomer på Torticollis