Positiv hepatitis B under graviditet, mor gør dette

, Jakarta - Mange gravide kvinder er smittet med hepatitis, som ikke er klar over det. Dette skyldes, at symptomerne på hepatitis B slet ikke optræder eller ikke mærkes. Hvis gravide kvinder bliver smittet med hepatitis, mens de er gravide, vil fosteret i livmoderen blive påvirket. Hvis man ved, at en gravid kvinde er smittet med hepatitis, hvad skal man så gøre?

Læs også: Pas på 5 symptomer på hepatitis B, der kommer stille

Her er trinene til at overvinde hepatitis hos gravide kvinder

Når resultater testpakke Hvis det viser positiv graviditet, vil moderen først tjekke livmoderen. Normalt vil gravide kvinder blive rådet til at gennemgå en række blodprøver, herunder test for hepatitis B-virus. Især hos gravide kvinder, som har høj risiko for at lide af denne sygdom.

Hvis moderen bliver testet positiv for hepatitis B-virus, vil moderen normalt få en vaccine, der styrker kroppens immunsystem for at forhindre udviklingen af ​​virussen i kroppen. Denne vaccine er sikker at give til gravide kvinder med et foster under udvikling. I mere alvorlige tilfælde vil læger normalt give antivirale lægemidler for at forhindre udviklingen af ​​hepatitis B-virus hos fosteret.

Hepatitis B oplevet af gravide kvinder vil udløse andre helbredskomplikationer, såsom at lide af svangerskabsdiabetes, for tidlig brud på membraner, have en højere risikofaktor for blødning under graviditet og lider af galdesten.

Læs også: Sådan overvindes lidelser forårsaget af hepatitis B

Hepatitis B positiv mor, har babyer brug for vaccinationer?

Vaccinationer er obligatoriske for hver baby. Især babyer, hvis mødre er smittet med hepatitis B-virussen. Et stykke tid efter fødslen bør babyer få deres første hepatitisvaccine, inden de forlader hospitalet. Hvis det ikke er specificeret, kan vaccinen gives, når barnet er to måneder gammelt. Efter den første vaccine vil der blive givet yderligere vacciner inden for de næste 6-18 måneder. Efter to immuniseringer er kørt, gives en tredje immunisering for livslang beskyttelse.

Når moderen er diagnosticeret med hepatitis B, vil lægen normalt straks give barnet en vaccine for at styrke barnets immunsystem efter 12 timer efter fødslen. Denne vaccine anses for tilstrækkelig til at give spædbørn kortvarig beskyttelse mod hepatitis B-virus. Succesværdien af ​​antistoffer og vacciner til at forebygge hepatitis er 85-95 procent.

Læs også: HBsAg-testprocedure til diagnosticering af hepatitis B

Overførselsprocessen og synlige symptomer

Hepatitis B spredes hurtigt gennem inficeret blod og kropsvæsker, såsom sæd eller vaginale væsker. Dette kan forekomme, når en person har ubeskyttet sex af en inficeret person, eller ved at bruge en nål, der er blevet brugt af en inficeret person.

Hos gravide kvinder vil symptomerne på hepatitis B være præget af kvalme og opkastning, altid træthedsfølelse, nedsat appetit, feber, mavesmerter, muskel- og ledsmerter og gulsot. Problemet er, at symptomerne muligvis ikke vises i flere måneder efter, at patienten er blevet smittet. Det er det, der gør, at hepatitis findes under tilstande, der allerede er alvorlige.

Rutinemæssig undersøgelse af livmoderen er meget nødvendig for at forhindre forekomsten af ​​farlige sygdomme, der kan angribe gravide kvinder og fostre. Udfør rutinemæssige obstetriske undersøgelser på det nærmeste hospital, så lægen straks kan diagnosticere og finde de rigtige skridt til at overvinde de helbredsproblemer, som moderen oplever.

Reference:

NCBI. Tilgået i 2020. Hepatitis B under graviditet.
Hepatitis B Foundation. Tilgået 2020. Behandling under graviditet.
Baby Center. Tilgået i 2020. Hepatitis B under graviditet.