Ofte nervøs? Pas på, at hyperthyroidisme angriber kroppen

"Hyperthyroidisme er en tilstand, der opstår, fordi der er en forstyrrelse i skjoldbruskkirtlen. Denne sygdom bør ikke tages let på, fordi den kan føre til komplikationer i hjerteorganet. Derfor skal der straks foretages medicinsk behandling for mennesker med denne sygdom. ."

, Jakarta – Hyperthyroidisme er en sygdom, der opstår på grund af en forstyrrelse i skjoldbruskkirtlen. Denne kirtel er placeret i bunden af ​​halsen, som er sommerfugleformet og er nyttig til at frigive hormoner i alle organer i kroppen, såsom hjertet. Forstyrrelser i denne del kan påvirke hjertets tilstand, herunder få hjertet til at slå hurtigere, også kendt som bankende.

Stofskiftet i kroppen er en af ​​de vigtigste ting. Dette er vigtigt for at fordøje mad, der er kommet ind i kroppen, for at blive forarbejdet til energi. Det styres dog af thyreoideahormonniveauer i kroppen. Derfor, hvis delen er forstyrret, vil stofskiftet blive forstyrret.

Læs også: Kend årsagerne og risikofaktorerne for hyperthyroidisme

Hyperthyroidisme kan forårsage spænding

En af de sygdomme, der kan opstå og forstyrre stofskiftet, er hyperthyroidisme. Når du oplever dette, kan du ofte føle dig nervøs. Dette sker, fordi kroppen har en tendens til at producere for mange hormoner. Dette vil så påvirke hjertet og få det til at slå hurtigere.

Når du har atrieflimren, vibrerer de øvre hjertekamre i stedet for at pumpe i en fast rytme. Hvis abnormiteter i skjoldbruskkirtlen ikke behandles hurtigt, kan der dannes blodpropper. Hvis der er en blodprop i hjernen, kan den syge pludselig få et slagtilfælde.

Hyperthyroidisme kan også få hjertets pumpekammer til at pumpe hurtigere end normalt. Hjertefrekvens, der er for hurtig, og atrierne vibrerer, kan i sidste ende føre til hjertesvigt. Tjek derfor straks hjertets tilstand, hvis du oplever symptomer på denne lidelse.

En anden dårlig effekt, der kan opstå fra hyperthyroidisme, er forstyrrelsen af ​​blodfordelingen i hele kroppen. Denne tilstand opstår, fordi atrierne er mindre effektive på grund af uregelmæssige sammentrækninger. Som følge heraf kan nogle af dine organer modtage mindre blod og ilt.

Læs også: Hvis du har hyperthyroidisme, så gør disse 3 ting for at håndtere det

Hvordan diagnosticeres denne sygdom?

Efter at have kendskab til de lidelser, der kan opstå, og de symptomer, der kan forårsages, er det vigtigt straks at foretage en undersøgelse. Dette er for at bestemme den nøjagtige årsag til fremkomsten af ​​symptomer. Her er nogle måder, man kan gøre for at diagnosticere lidelser i kroppen:

  • Fysisk undersøgelse

Når en fysisk undersøgelse udføres på en person med denne lidelse, vil lægen opdage lette vibrationer i fingrene, som indikerer overaktive reflekser, ændringer i øjnene og varmere hud. Lægen vil også kontrollere skjoldbruskkirtlen, når den synkes, uanset om den er forstørret, ujævn eller øm. Pulsen vil også blive kontrolleret for regelmæssighed.

  • Blodprøve

Lægen kan også bestille blodprøver for at måle thyroxin og skjoldbruskkirtelstimulerende hormon for at bekræfte dette. Høje niveauer af thyroxin og lave niveauer af dette hormon kan være en indikation på en overaktiv skjoldbruskkirtel. Skjoldbruskkirtelstimulerende hormon er vigtigt, fordi det er nyttigt til at signalere kirtlen til at producere mere thyroxin.

Læs også: Anerkend hyperthyroidisme og dens bivirkninger for kroppen

Hvis du oplever symptomer på denne sygdom, især hvis den er alvorlig, skal du straks gå på hospitalet for at få hjælp. Du kan bruge appen for at finde en liste over de nærmeste hospitaler, der kan kontaktes. Hent Ansøgning nu i App Store eller Google Play!

Reference:
Harvard Health Publishing. Adgang i 2021. Skjoldbruskkirtelsygdomme og hjertesygdomme: Hvad er sammenhængen?
Mayo Clinic. Fået adgang i 2021. Hyperthyroidisme (overaktiv skjoldbruskkirtel)