Dette er stadierne af tidlig barndoms psykologiske udvikling

, Jakarta – Børns fysiske og psykiske udvikling fra en tidlig alder til voksen alder afhænger af de oplevelser, de gennemgår under ældningsprocessen. Man kan sige, at interaktioner med forældre har en betydelig indflydelse på børn.

Børns adfærdsudvikling fokuserer på, hvordan miljøinteraktioner påvirker adfærd. Psykologisk udvikling af børn betragtes som en reaktion på belønninger, straffe, stimuli og forstærkning fra omgivelserne. Hvordan stadierne af tidlig barndoms psykologi udvikling, kan læses i sin helhed nedenfor!

Stadier af børnepsykologisk udvikling

Vi har allerede nævnt, hvordan forældrenes og omgivelsernes rolle kan påvirke børns psykologiske udvikling. Børn, der modtager konsekvent støtte og omsorg, er mere tilbøjelige til at udvikle mønstre for sikker adfærd, mens de, der modtager mindre pålidelig pleje, kan udvikle uorganiserede mønstre. Følgende er stadierne af barnets psykologiske udvikling:

Læs også: Få ikke følelser med det samme, forstå 3 unikke faser af børns udvikling

  1. Sensorimotorisk trin

Det tidsrum mellem fødslen og alderen 2, hvor en babys viden om verden er begrænset til hans sanseopfattelse og motoriske aktivitet. Barnets adfærd er også begrænset til simple motoriske reaktioner forårsaget af sensoriske stimuli.

  1. Før-operationel fase

Den periode mellem 2-6 år, hvor et barn lærer at bruge sprog. I denne fase forstår børn endnu ikke konkret logik, kan ikke mentalt manipulere information og kan ikke tage en anden persons synspunkt.

  1. Operationel fase

Perioden mellem 7-11 år, hvor børn får en bedre forståelse af mental udvikling. Børn begynder at tænke logisk om konkrete begivenheder, men har svært ved at forstå abstrakte begreber eller hypoteser.

  1. Formel operationel fase

Perioden mellem 12 års alderen og voksenalderen, hvor børn begynder at udvikle evnen til at tænke over abstrakte begreber. Færdigheder som logisk tænkning, deduktiv ræsonnement og systematisk planlægning dukker også op i denne fase.

Ifølge sundhedsdata udgivet af Margaret & Wallace McCain Family Foundation, hedder det, at miljøet kan påvirke et barns reaktion og forstyrre et barns evne til at engagere sig i sociale interaktioner. Ikke kun i barndommen, men også når børn vokser op.

Mere detaljerede oplysninger om stadierne af tidlig barndom psykologi udvikling, kan du spørge ansøgningen . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Forældrenes rolle i børns psykologiske udvikling

Responsivt forældreskab er en form for forældreskab, der siges at understøtte barnets udvikling. Responsivt forældreskab kan endda understøtte udviklingen af ​​børn med lav økonomisk baggrund og med for tidlige fødsler.

På den anden side kan ikke-reagerende forældreskab skade et barns udvikling, især dem, der er i højere risiko. Responsivt forældreskab viste sig at have en indvirkning på større hippocampusvolumen for førskolebørn.

Læs også: Hvordan man lærer småbørn disciplin

Øget volumen i denne hjerneregion er forbundet med en række psykosociale faktorer, såsom stressreaktivitet. Forholdet mellem responsivt forældreskab i den tidlige barndom og øget volumen i hippocampus-regionen viser også, at tidlig alder er det rigtige tidspunkt for børn at få maksimal psykologisk udvikling.

Reference:
Margaret & Wallace McCain Family Foundation. Tilgået 2020. Følelsesmæssig udvikling i barndommen.
Meget godt sind. Tilgået 2020. Teorier og eksempler på børns udvikling.