Kend 4 tilstande, der kan forårsage hypotension

, Jakarta - Normalt blodtryk er meget vigtigt for at holde alle sunde. Du kan dog opleve stigninger i blodtrykket, der er højere eller lavere af en række årsager. Generelt er de fleste indonesere mere fortrolige med udtrykket hypertension eller højt blodtryk. Nå, i denne diskussion vil der blive forklaret om hypotension, som er det modsatte af hypertension.

En person, der har hypotension, kan opleve symptomer som svaghed og svimmelhed. Faktisk kan nogle symptomer forårsage mere alvorlige problemer, såsom sløret syn, åndenød, bevidstløshed eller besvimelse. Dette kan skyldes flere forhold. Find ud af, hvilke tilstande der kan forårsage lavt blodtryk her!

Læs også: 6 sygdomme, der kan forårsage hypotension

Nogle tilstande, der kan forårsage hypotension

Hver persons blod skubber mod arterierne i hvert hjerteslag, og blodets kraft mod arteriernes vægge er også kendt som blodtryk. En person, der har lavt blodtryk i sin krop, kaldes hypotension. Normalt blodtryk er 120/80, hvis det er under det tal, har du haft lidelsen. I nogle tilfælde kan denne blodtryksforstyrrelse være et tegn på flere tilstande, der kræver behandling.

Lavt blodtryk eller hypotension kan faktisk være et tegn på flere farlige tilstande, der endda kan føre til døden. Derfor skal du vide, hvilke forhold der kan få en person til at opleve denne lidelse, så du straks kan komme i behandling. Her er nogle af betingelserne:

1. Fald i blodvolumen

Når kroppen oplever et fald i blodvolumen, vil risikoen for at opleve hypotension være højere. En person, der oplever betydeligt blodtab forårsaget af alvorlige traumer, dehydrering, til indre blødninger kan reducere blodvolumen. Derfor, hvis du mærker nogle af symptomerne på lavt blodtryk, er det bedre at være forsigtig med indre blødninger, fordi det ikke er synligt udefra.

2. Indtagelse af visse lægemidler

Visse medicin kan også forårsage hypotension, herunder diuretika og nogle andre ting, såsom medicin til behandling af hypertension, hjertemedicin, medicin mod Parkinsons sygdom, tricykliske antidepressiva og medicin mod erektil dysfunktion. Anden receptpligtig og håndkøbsmedicin kan også forårsage lavt blodtryk, når det tages sammen med medicin for højt blodtryk.

Så har du spørgsmål vedrørende hypotension eller andre blodtryksproblemer, kan lægen fra klar til at hjælpe når som helst. Det er nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning , vil du få ubegrænset sundhedsadgang og kan gøres hvor som helst. Hvilken bekvemmelighed!

Læs også: 4 Første håndteringsindsats, når den er påvirket af hypotension

3. Hjerteproblemer

En person, der har en unormalt lav puls, eller bradykardi, har en høj risiko for at udvikle lavt blodtryk. Derudover kan flere andre problemer, såsom lidelser i hjerteklapperne, hjerteanfald og hjertesvigt også forårsage disse lidelser. Dette kan forekomme, når hjertet ikke kan opfylde blodbehovet i hele kroppen.

4. Endokrine lidelser

Når kroppen har problemer med den endokrine funktion, der producerer hormoner, kan der opstå lavt blodtryk eller hypotension. Nogle endokrine relaterede lidelser er hypothyroidisme, parathyroid sygdom, Addisons sygdom, lavt blodsukker og diabetes i nogle tilfælde.

Læs også: Pas på, disse er komplikationer forårsaget af hypotension

Ved at kende alle de tilstande, der kan øge risikoen for hypotension, bør du altid være forsigtig, når disse lidelser opstår, især hvis de bliver hyppigere. Hvis du tidligt kan fastslå årsagen til lidelsen, kan selvfølgelig alle de farer, der kan forårsages, forebygges.

Reference:

Healthline. Hentet 2020. Alt hvad du behøver at vide om lavt blodtryk.
Hjerter. Tilgået 2020. Lavt blodtryk - når blodtrykket er for lavt.