Følelser labile, et tegn på borderline personlighedsforstyrrelse?

Jakarta - Når man går ind i ungdomsårene, er det ikke overraskende, at der ofte opstår ustabile følelser eller humørsvingninger. Hvis denne tilstand fortsætter i voksenalderen, skal du være på vagt, fordi du kan have borderline personlighedsforstyrrelse eller BDP. Kendetegnet ved denne personlighedsforstyrrelse er et perspektiv, en måde at tænke på og følelser, der har tendens til at være anderledes end andre mennesker.

Normalt oplever mennesker med BDP problemer med at udføre daglige aktiviteter, herunder at etablere relationer til familie eller andre mennesker. Ungdom og tidlig voksenalder er modtagelige for det, og varer ved, indtil en person bliver voksen. Teenagere, der er tæt på puberteten, oplever ofte humørsvingninger som dette.

Labile følelser er et tegn på borderline personlighedsforstyrrelse

Så er det rigtigt, at ustabile følelser, også kaldet ustabile følelser, er de vigtigste tegn på borderline personlighedsforstyrrelse? Ja, det viste sig at være sandt, og denne tilstand opstod inden for et par timer. Lider føler sig tomme, tomme og svære at kontrollere deres følelser eller vrede.

Læs også: Skal vide, 10 fakta om BDP Borderline personlighedsforstyrrelse

Derudover oplever de, der har denne personlighedsforstyrrelse, forstyrrelser i tankemønstre og opfattelser. De vil føle, som om han aldrig var god. Ikke sjældent er der en følelse af frygt for at blive ignoreret, så den ramte foretager handlinger, der anses for hensynsløse eller ekstreme. Når de er i et forhold, gennemgår personer med borderline personlighedsforstyrrelse et ret intenst forhold, men det er langt fra stabilt.

I nogle tilfælde opfører mennesker med BPD også impulsivt. Denne adfærd har en tendens til at skade sig selv, udfører uansvarlige handlinger og har en tendens til at være skødesløs. Såsom selvskade, selvmordsforsøg, samleje uden for ægteskabet, spiseforstyrrelser eller stof- og alkoholmisbrug.

Læs også: 4 risikofaktorer hos unge, der kan blive påvirket af borderline personlighedsforstyrrelse

Det er dog ikke alle mennesker med BDP, der oplever de samme symptomer. Hver vil opleve forskellige symptomer og ikke alle oplever ustabile følelser. Ligeledes varierer sværhedsgraden, hyppigheden af ​​forekomsten af ​​symptomer og varigheden af ​​symptomerne.

Årsager og komplikationer af tærskel personlighedsforstyrrelse

Hvad får en person til at have en borderline personlighedsforstyrrelse? Der er mange, også miljømæssige faktorer, såsom ubehagelige oplevelser eller ubehagelig behandling. Det kan også være genetiske faktorer, forekomsten af ​​abnormiteter i hjernen, især i områder, der regulerer følelser og impulser. Der er også en antagelse om, at den BPD, en person oplever, kommer fra visse personlighedstræk.

Mennesker med BPD skal i behandling. Ellers er et utal af komplikationer mulige, såsom depression, stof- og alkoholmisbrug, spiseforstyrrelser, bipolar personlighedsforstyrrelse, overdreven angstlidelse, ADHD og PTSD. I det sociale miljø er de syge truet med at miste deres arbejde, bryde forholdet til kolleger eller partnere og have en høj risiko for død på grund af selvmord.

Læs også: Lider du af BDP Borderline personlighedsforstyrrelse, overvindes med denne terapi

Så vær altid opmærksom på personer med BDP omkring dig. Du kan yde assistance ved at foreslå, at han eller hun taler direkte til en psykiater, f.eks. gennem Spørg en læge-funktionen i applikationen hvis han ikke vil mødes ansigt til ansigt. Hvis han vil fortælle historien med det samme, kan han bestille tid hos den læge efter eget valg på det hospital, der er tættest på.

Reference:
NIH. Hentet 2019. Borderline personlighedsforstyrrelse.
Mayo Clinic. Hentet 2019. Borderline personlighedsforstyrrelse.
NHS. Hentet 2019. Borderline personlighedsforstyrrelse.