Gå ikke i panik, gør dette, hvis gravide kvinder har pletter

, Jakarta – Er du gravid, og der opstår pludselig blødning? Gå ikke for meget i panik, frue, for blødning i graviditetens første trimester er normalt. Mødre har dog brug for at vide, hvilke typer blødninger der stadig er normale og blødninger, der indikerer en alvorlig tilstand, som skal undersøges af en læge med det samme.

Omkring 20 % af gravide oplever blødninger i løbet af de første 12 uger af graviditeten. Der er to former for blødninger under graviditeten, som kun er pletter eller små blodpletter på undertøj, men tilstande som menstruation kan også opstå, hvor der flyder meget blod, så du skal bruge bind, så du ikke snavser dit undertøj.

Forekomsten af ​​blodpletter under tidlig graviditet er stadig en normal tilstand, fordi det er forårsaget af processen med fastgørelse af det befrugtede æg til livmodervæggen. Denne form for let blødning varer kun i et par dage, og blodvolumen er ikke så stor som menstruation. Andre faktorer, der også kan forårsage blodpletter, er vaginale infektioner, graviditetshormoner og virkningerne af at have sex. Her er ting, du bør gøre, når du oplever blødning:

  • Hvil straks ved at ligge i sengen og undgå aktiviteter, der gør det at stå og gå for længe.
  • Brug en pude til at opsamle blodet, samt tælle hvor meget blødning der forekommer. Brug ikke tamponer.
  • Ryd op frøken V med varmt vand, men undgå at bruge feminin hygiejnesæbe.
  • For øjeblikket skal du ikke have sex endnu, mens blødningen stadig er i gang.
  • Mødre kan være opmærksomme på den type blod, der kommer ud med hensyn til farve (brun, pink eller rød) og tekstur (glat eller klumpet).

Vær forsigtig, hvis blødningen fortsætter tidligt i graviditeten, blodet, der kommer ud, er lys rødt og tungt som menstruation, og er ledsaget af mavekramper. Fordi blødning under tidlig graviditet også kan være et tegn på noget alvorligt, såsom abort, ektopisk graviditet og abort. Kontakt din gynækolog, hvis du oplever disse symptomer for at fastslå årsagen til blødningen. Normalt vil lægen lave en undersøgelse ultralyd i maven, sammen med vaginal ultralyd og abdominal.

Alvorlig blødningstilstand

Mødre rådes til at konsultere en læge så hurtigt som muligt, hvis følgende symptomer opstår:

  • Kraftig blødning med eller uden smerter.
  • Blødning ledsaget af kramper eller stærke smerter i underlivet.
  • Hvis der er blødning, kommer vævet ud af skeden. Fjern ikke det væv, der kommer ud, for det kan bruges til en lægeundersøgelse.
  • Blødning ledsaget af andre symptomer, såsom svimmelhed og endda besvimelse, eller feber med en temperatur på mere end 38 grader Celsius.

Blødning i sen graviditet

Blødning kan også forekomme i andet og tredje trimester af graviditeten. Hvis der opstår unormal blødning i slutningen af ​​graviditeten, kan det skade moderen og fosteret. Årsager til blødning i slutningen af ​​graviditeten:

  • Placenta Previa. Denne tilstand opstår, når moderkagen er under, så den dækker en del af eller hele livmoderhalsen, som er barnets fødselskanal.
  • Placenta abruption. Det er, når moderkagen skilles fra livmodervæggen, før tidspunktet for fødslen kommer. Denne tilstand er meget farlig for moderen og fosteret.

Ring straks til din læge, hvis du oplever blødning i andet og tredje trimester.

Blødning under graviditeten skal stadig håndteres korrekt, for ikke at påvirke moderens og fosterets helbred negativt. Hvis du oplever visse symptomer under graviditeten, kan du tale med din læge gennem ansøgningen . igennem Video/taleopkald og Snak, kan mødre diskutere med læger når som helst og hvor som helst. Du kan også købe sundhedsprodukter og vitaminer, du har brug for . Bliv bestille og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play.