Den rigtige måde at passe hamstere på baseret på typen

, Jakarta - Der er ingen tvivl om, at hamstere er meget yndige kæledyr. Men at passe en hamster er ikke så let, som det så ud, da du var barn. Du behøver ikke bekymre dig. Når du først har vænnet dig til det, vil du måske heller ikke finde det mindre svært.

Desværre er hamstere ikke de perfekte små kæledyr til små børn. For hamstere har brug for meget pleje. Disse dyr kan være meget adrætte, så din lille kan altid have brug for hjælp til at passe dem. Men hvis dit barn er gammelt nok, kan han eller hun muligvis hjælpe med at passe hamsteren omhyggeligt og hjælpe med at rense buret. Hamstere er fantastiske, sjove og lærerige kæledyr til familier.

Læs også: Dette er den rigtige måde at holde en hamster derhjemme

Sådan tager du dig af hamstere efter type

Der er en række vigtige faktorer at overveje, når man skal beslutte, om en hamster er det rigtige kæledyr til familien. Der findes flere typer hamstere, så karakteren og udseendet af dem skal også være forskellig. Mens alle hamstere er omtrent lige gamle og kræver meget ens pleje, skal du sørge for at vælge den hamster, der passer bedst.

Der er tre mest almindelige typer hamstere, der normalt adopteres. Forskellige hamsterarter bør heller ikke holdes sammen. Kæledyrshamstere holdes generelt alene, fordi voksne han- og hunhamstere har tendens til at være aggressive over for hinanden. Hvis du vælger at have flere hamstere i ét bur, skal du sørge for at bestemme hamsterens køn og kun vælge ét køn i ét bur. Hvis du har blandede køn i samme bur, er der større sandsynlighed for, at du snart får en baby hamster.

Følgende er de mest almindelige typer hamstere som kæledyr:

  • syriske hamstere. Dette er den mest almindelige race, der holdes som kæledyr. Denne type hamster skal placeres i et separat bur. De kan være meget medgørlige og nemme at håndtere. De kan leve i 2 til 3 år med en størrelse på 15 til 20 cm.
  • Dværghamstere. For eksempel er denne type hamster Dværg Campbells russiske hamster , Dværg vinter hvid russisk hamster , og Roborovski hamster . Disse tre hamstere er mere omgængelige og kan bedre holdes sammen med den samme art fra en meget ung alder. For de har en tendens til at være hurtige og adrætte, så de er lidt sværere at håndtere. Dværg Campbells russisk hamster og Dværg vinter hvid russisk hamster kan leve i 1,5 til 2 år. Mens Roborovski-hamsteren kan leve 3 til 3,5 år. Dværg Campbells russisk hamster kan blive op til 10 cm, mens Dværg vinter hvid russisk hamster kan vokse fra 8,8 til 10 cm. Til Roborovski hamster , har de en tendens til at være bittesmå, fordi de generelt kun bliver omkring 5 cm.
  • kinesiske hamstere. Denne type hamster har en størrelse, der ligner en dværghamster, men ikke en dværghamster. Nogle gange kommer de ud af det med andre kinesiske hamstere, men det gør de for det meste ikke. Denne type har tendens til at være venlig, men også meget hurtig og adræt. De kan leve i 2,5 til 3 år. Denne type hamster kan blive op til omkring 10 cm. I modsætning til andre hamstere har de også en slående hale.

Du skal vælge et bur, der er stort nok, sikkert og nemt at rengøre. Desværre er standardburene, som du kan finde i dyrebutikker, ikke den rigtige størrelse til alle typer hamstere, da syriske hamstere har brug for en anden type bur end kinesiske hamstere.

Læs også: 4 tips til valg af kæledyr til børn

Grundlæggende pleje af hamstere

Her er den grundlæggende pleje, som du skal vide, hvis du vil beholde en hamster:

  • Bur. Køb et bur, der er mindst 38 cm langt og 30 cm højt, men vælg et større, hvis du kan, så din hamster har mere plads til at træne og udforske. Sørg for, at buret også er sikkert, så hamsteren ikke let slipper ud.
  • Liggeunderlag. Som hovedregel bruger denne type seng normalt træspåner. Udover det kan du også kigge efter burmåtter lavet af cellulose eller vegetabilske papirfibre og undgå kattegrus, majskolber, aviser og eventuelt duftende sengetøj. Årsagen er sengetøj, der indeholder kemikalier, der kan give luftvejsproblemer hos hamstere.
  • Legetøj. Et træningshjul er et must for at forhindre udbrændthed, og du kan også købe bolde, som din hamster kan løbe rundt i rummet, som du kan holde øje med.
  • Mad. Du kan købe en speciel hamstermadblandingspose, som normalt indeholder en blanding af frugt, grøntsager og fuldkorn. Du bør dog også give din hamster små stykker friske grøntsager og frugt. Sørg også for, at din hamster til enhver tid har adgang til rent vand. Ikke alle grøntsager er gode til hamstere, og det samme er frugter og grøntsager. Vælg broccoli, persille, æbler, pærer, gulerødder og radiser, mens du undgår løg, hvidløg, spidskål, spidskål, salat, rå kartofler og appelsiner. Da hamstere er tilbøjelige til diabetes, er det bedst at give dem frugt, der indeholder naturligt sukker i moderate mængder.

Læs også: Sådan får du børn til at elske dyr, siden de var små

Hvis du stadig har spørgsmål om, hvordan du plejer din hamster, så tøv ikke med at drøfte det med din dyrlæge på Ja. Dyrlæge i vil altid være klar til at besvare alle spørgsmål, du har, og de vil også give de rigtige råd til at holde din hamster sund.

Reference:
Kaytee. Fået adgang i 2021. 9 plejetips til kæledyrhamstere til begyndere.
MD Pet. Fået adgang i 2021. Hamster Care 101: How to Care For Your Hamster.
Kæledyrene af gran. Tilgået 2021. Find ud af, om en hamster er det rigtige kæledyr for dig.
Kæledyrene af gran. Fået adgang i 2021. Sådan plejer du din hamster.