Hvad er årsagerne til dødfødsel?

Jakarta - Dødfødsel er et udtryk, der refererer til tilstanden, når en baby dør i livmoderen, før fødslen. Denne tilstand er almindelig i graviditeter over 20 uger. Et barns død i livmoderen betyder, at graviditeten ikke kan fortsættes, og fødslen skal gennemføres med det samme. Ikke en nem ting for en mor at gøre. For at forhindre dette i at ske, er her nogle årsager til dødfødsel, du skal være opmærksom på.

Læs også: Potentielle fædres helbred kan udløse abort hos gravide kvinder, hvad er årsagen?

Forebyg dødfødsel ved at kende årsagen

Dødfødsel er ikke en tilstand, der skal tages let på. Der er flere tegn, man skal være opmærksom på, såsom kramper og mavesmerter, vaginal blødning, nedsat bevægelse af barnet i livmoderen og feber ledsaget af kulderystelser. Hos de fleste gravide kvinder med dødfødsel oplever de muligvis ingen symptomer. Her er nogle årsager til dødfødsel, du skal være opmærksom på:

  • Har genetiske problemer i barnet.
  • Har en infektion i moderen, barnet eller moderkagen. Nogle af disse infektioner, såsom toxoplasmose, CMV, genital herpes eller syfilis.
  • Har problemer med moderkagen, så strømmen af ​​ilt og næringsstoffer fra mor til baby bliver forstyrret.
  • Har en alvorlig fødselsdefekt.
  • Klemt eller viklet ind i navlestrengen, så barnet ikke får nok ilt.
  • Har fedme, lupus, diabetes, præeklampsi og hypertension hos gravide kvinder.
  • Har en vane med at indtage alkohol og ryge under graviditeten.

Hvis du har nogle af de ovennævnte tilstande, bør graviditeten overvåges nøje af en gynækolog for at forhindre dødfødsel. I denne henseende skal mødre udføre rutinetjek på det nærmeste hospital for at overvåge væksten og udviklingen af ​​fosteret i livmoderen.

Læs også: Gravide kvinder op og ned ad trapper risikerer abort, virkelig?

Er der noget, der kan gøres for at mindske risikoen for dødfødsel?

Der er flere trin, du kan tage for at forhindre dødfødsel. Her er nogle af disse ting:

1. Sov på siden. Det første skridt til at forhindre dødfødsel kan gøres i det sene trimester af graviditeten.

2. Søg hjælp, hvis fosteret har nedsat bevægelighed. Dette kan ses på faldet i antallet af spark eller bevægelser af barnet i maven.

3. Hold op med at ryge, mens du er gravid. Rygning under graviditet øger ikke kun risikoen for dødfødsel, men også andre sundhedsproblemer, såsom hæmmet fostervækst, for tidlig fødsel og pludselig død.

Læs også: Betydningen af ​​folinsyreindtag for at forhindre abort

Det sidste trin for at forhindre dødfødsel er at kontrollere din babys udvikling regelmæssigt. Som i den foregående forklaring er dette ene trin gjort for at kontrollere babyens helbredsproblemer eller for at opdage helbredsproblemer tidligt. For at opdage eventuelle problemer under graviditeten, rådes moderen til at foretage en rutinemæssig ultralyd på det nærmeste hospital. Udfør i det mindste undersøgelsesproceduren 3 gange under graviditeten.

Tag ikke let på dødfødsel. Årsagen er, at det ikke er let for gravide kvinder at føde babyer, der er døde i maven. Det kræver en stærk mentalitet, samt mere støtte fra dine nærmeste. Så så meget som muligt forebygge og overvinde sundhedsproblemer, der opstår under graviditeten, før der sker ting, der ikke er ønskelige.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Dødfødsel.
NCBI. Tilgået 2021. Sammenslutningen af ​​dødfødsel med depressive symptomer 6-36 måneder efter fødslen.
WebMD. Tilgået i 2021. Understanding dødfødsel -- Forebyggelse.