Hvorfor miaver katte om natten?

“At miauve er en kats måde at kommunikere med sin ejer og venner på. Katte, der miaver om natten, kan skyldes, at de keder sig, vil lege, er sultne eller føler sig fanget i huset. Katte er naturligt aktive om natten."

, Jakarta – Både tamkatte og herreløse katte høres ofte mjave om natten. Katteejere kan føle sig bekymrede eller irriterede, men det er ikke ualmindeligt. Nogle gange, når ejeren sover, leger katten faktisk eller gør sine aktiviteter.

Katte, der miaver om natten eller vokaliseringer, er en af ​​de måder, katte kommunikerer med deres ejere på. Nogle gange kommunikerer også med andre katte (hvis du har mere end én kat). Det meste kattesprog er non-verbalt, hvilket får 'miav' til at lyde til en effektiv manøvre for at få nogens opmærksomhed.

Læs også: Kend ins og outs om katteinfluenza hos katte

Årsager til, at katte miaver om natten

Husk på, at katte normalt ikke er særlig begejstrede for at lave aktiviteter i løbet af dagen. Katte er crepuskulære væsner, hvilket betyder, at de er mest aktive ved skumring og daggry. Når en kat miaver om natten kan det være fordi den gerne vil spise, kattens jagtinstinkt er meget højt om natten, eller fordi den bare vil lege.

1. Katte er naturligt mere aktive om natten

Faktisk er katte naturligt mere aktive på bestemte tidspunkter af natten. Men hver kat kan være anderledes. Selvom mange katte tilpasser sig deres ejeres rutiner, er denne tendens stadig mulig.

Unge katte har en øget tendens til at være nataktive, da deres instinkter fortæller dem, at det er det rigtige tidspunkt at jage på. Men som voksne er det sandsynligt, at deres rytmer tilpasser sig deres ejeres rytmer. Det er håbet, at katten, der mjaver om natten, kan reduceres.

2. Katte keder sig måske

Den anden grund var måske bare fordi han kedede sig, eller fordi de ikke var særlig aktive i løbet af dagen. At lege før sengetid kan hjælpe med at sikre, at de er mere trætte om natten, og det samme kan forsøge at holde deres sind aktive og glade i løbet af dagen. Katte, der miaver om natten, kan dybest set være på udkig efter opmærksomhed.

Det er vigtigt at opfylde kattens behov. Som ejer skal du bruge meget tid på at spille dagen lang. Ellers vil katten have svært ved at falde i søvn, hvilket får katten til at miave om natten.

Læs også: Kend den rigtige madportion at give til katte

3. Skjoldbruskkirtel eller nyreproblemer

Hvis din kat miaver meget om natten, er det en god idé at tjekke med din dyrlæge. Dette skyldes, at overdreven vokalisering (inklusive om natten) kan være et tegn på skjoldbruskkirtel- eller nyreproblemer hos katte. Du kan planlægge et dyrlægebesøg på dyrehospitalet gennem ansøgningen .

4. Symptomer på aldring, hvis katten er gammel

Aldring kan påvirke alt levende, inklusive katte. Når vi bliver ældre, er det muligt, at virkningerne af aldring på hjernen kan forvirre katte. Kognitivt dysfunktionssyndrom (CDS) er direkte relateret til virkningerne af aldring på kattens hjerne, og symptomerne kan være hvad som helst. En af dem miaver om natten.

5. Udekatte føler sig fast

Hvis din kat er en aktiv kat udenfor om dagen, og du sætter den i dit hus om natten, er det sandsynligt, at din kat miaver om natten, fordi den føler sig fanget.

Læs også: Forskellige kattes yndlingsfoder, du har brug for at kende

6. Katte er i puberteten eller ønsker at blive gift

En kat, der miaver meget højt, især om natten, kan skyldes, at katten er brunstig eller gerne vil parre sig. Dette er en naturlig proces. Det anbefales stærkt at kastrere katte, både han- og hunkatte. Dette kan reducere antallet af uønskede killinger og lyden af ​​mjav om natten.

Her er hvad du behøver at vide om, hvorfor katte miaver om natten. Det er vigtigt at holde katten mere aktiv om dagen og fodre den om natten for at holde den mæt. Denne indsats kan reducere kattens mjave om natten.

Reference:
Purin. Fået adgang i 2021. Hvorfor miaver min kat om natten?
Hill's Pet. Fået adgang i 2021. Hvorfor yller min kat om natten?