Hvordan ØNH-læger bestemmer høreapparater til døve

, Jakarta - At opleve høretab kan have en enorm indflydelse på dit liv, lige fra dit job til dine relationer og følelsesmæssige velvære. Heldigvis kan problemet for døve hjælpes med brug af høreapparater.

Høreapparater til døve er batteridrevne elektroniske enheder designet til at forbedre hørelsen. Den er lille nok til at bære i eller bag øret. Derudover giver denne ting nogle højere lyde. Dette høreapparat hjælper også med at høre bedre, når det er stille, og når det larmer.

Undersøgelse for at bestemme brugen af ​​høreapparat

For at kunne få et høreapparat er det nødvendigt at besøge en ØNH-læge (øre, næse og hals). Du kan møde ØNH-speciallæger gennem ansøgningen . Du kan også bestille tid hos en ØNH-læge på det sygehus du ønsker praktisk gennem ansøgningen . På den måde kan en ØNH-specialist vurdere og behandle dit høretab.

Læs også: Hvad er et cochlear implantat?

Lægen vil udføre tests eller undersøgelser for at finde ud af, hvad der forårsager øreproblemet. Du kan også se en audiolog, som vil lave test for at finde ud af, hvilken type høretab du har, og hvor slemt det er. Eftersynet omfatter:

  • Fysisk undersøgelse. Lægen vil lede efter mulige årsager til høretab, såsom ørevoks eller betændelse fra en infektion. Lægen vil også se efter strukturelle årsager til høreproblemer.
  • Generel screeningstest. Lægen vil bruge en hvisketest og bede dig om at dække et øre ad gangen. Pointen er at se, hvor godt du hører ord sagt i forskellige lydstyrker, og hvordan du reagerer på andre lyde. Nøjagtigheden kan være begrænset.
  • Ansøgningsbaseret høretest. Nå, mobilapps af denne type er tilgængelige, som du kan bruge alene på din tablet til at screene for moderat høretab.
  • Stemmegaffel test. En stemmegaffel består af to tænder og et metalinstrument, der frembringer en lyd, når den slås. En simpel test med en stemmegaffel kan hjælpe din læge med at opdage høretab. Denne evaluering kan også afsløre, hvor øret er beskadiget.
  • Audiometer test. Under en grundigere test udført af audiologen vil du bære høretelefoner og hør lyde og ord foreslået til hvert øre. Hver tone gentages på et dæmpet niveau for at finde den mest stille lyd, du kan høre.

Læs også: Årsager til, at ældre bliver ofte døve

En ØNH-specialist vil give høreapparater, hvis din læge mener, du har brug for dem. Hvis du har høretab på begge ører, kan det være bedst at bruge to høreapparater. Sådan fungerer høreapparater:

  • Mikrofonen opfanger omgivende lyd.
  • En forstærker gør lyden højere.
  • Receiveren sender denne forstærkede lyd til dit øre.

Du skal vide, at ikke alle med høretab eller døvhed kan få gavn af høreapparater. Dog kan kun 1 ud af 5 personer få reparationer iført det. For det meste har folk skader på det indre øre eller den nerve, der forbinder øret og hjernen. Skader kan komme fra sygdom, aldring, høje lyde og medicin.

Høretab forårsaget af problemer med øregangen, trommehinden eller mellemøret kaldes konduktivt høretab. De fleste øresygdomme kræver også operation eller anden medicinsk hjælp for at blive bedre. Den mulighed er dog heller ikke nødvendigvis rigtig for alle. Hvis du har en åben øregang og et relativt normalt ydre øre, kan høreapparater hjælpe.

Læs også: Feber kan virkelig forårsage døvhed?

Nogle mennesker er født uden et eksternt øre eller øregang, hvilket betyder, at de ikke kan bruge normale høreapparater. I stedet kan de bruge en enhed, der sender lyd til det indre øre gennem knoglerne i deres kranie.

Reference:
WebMD. Tilgået 2019. Hearing Aids Basic.