3 Påvirkninger, der opstår, når gravide kvinders Hb er lavt

, Jakarta - Enhver gravid kvinde er forpligtet til at være opmærksom på sit daglige fødeindtag for at imødekomme den daglige ernæring for sig selv og barnet i livmoderen. Nogle næringsstoffer skal virkelig være opfyldt, hvoraf et er hæmoglobin. Dette indhold har en vigtig rolle, nemlig at transportere ilt gennem hele kroppen. Forestil dig, hvis en persons krop mangler ilt på grund af lavt Hb.

Lavt Hb hos gravide kvinder kan forårsage anæmi. Selvfølgelig bør enhver kvinde, der er gravid, undgå disse lidelser ved at spise sund mad. Alligevel vil gravide kvinder måske gerne vide, hvilke bivirkninger der kan opstå, hvis lavt Hb forekommer. Her er nogle af de dårlige effekter, der kan opstå, når du oplever disse problemer!

Læs også: Disse tilstande kan forårsage lavt hæmoglobin

Den dårlige indvirkning af lavt Hb på gravide kvinder

Under graviditeten producerer kroppen mere blod for at støtte den voksende baby. Hvis kroppen mangler jern eller andre næringsstoffer, hvis produktion er nyttig til at producere de nødvendige røde blodlegemer. Derudover kan denne lidelse også forårsage, at kroppen ikke producerer nok hæmoglobin i røde blodlegemer. Alligevel er dette ret almindeligt, når kvinder oplever graviditet.

Derfor er det meget vigtigt at opretholde hæmoglobinindholdet i kroppen, så barnets vækst og udvikling forbliver normal. Når kroppen konstant oplever jernmangel, så kan du udvikle anæmi. Men hvad er de dårlige virkninger, der kan ske for gravide kvinder med lavt Hb? Følgende er nogle af de negative virkninger forbundet med lidelsen:

1. Kroppen, der let svækker

Lavt Hb hos gravide kan også gøre det lettere for kroppen at blive svag. Dette sker på grund af kroppens mangel på ilt, så kroppen bliver frataget energi. Denne distraktion kan reducere den daglige produktivitet, fordi kroppen er svær at bruge optimalt. Derfor skal dette problem løses med det samme, så gravide kvinder kan udføre normale aktiviteter.

Læs også: Disse årsager og hvordan man overvinder lav HB

2. Åndenød

Gravide kvinder, der oplever lavt Hb, kan også mærke åndenød. Dette problem opstår på grund af mangel på ilt i lungerne. På den måde vil en person trække vejret hurtigere, så deres iltbehov bliver opfyldt. Tja, hvis moderen ofte oplever en ret hurtig vejrtrækning end normalt og oplever åndenød, er det en god idé straks at konsultere en læge vedrørende den lave risiko for Hb.

3. Lav fødselsvægt

Udover at blive mærket af gravide, kan fosteret også være påvirket af Hb-problemet. Hvis jernmangelanæmi ikke behandles med det samme og bliver mere alvorlig under graviditeten, især i de første to trimestere, er der øget risiko for, at et barn bliver født med lav fødselsvægt. Sørg derfor for altid at spise mad, der er rig på jernindhold.

Det er nogle af de dårlige virkninger, der kan forekomme hos gravide kvinder med lavt Hb. Derfor skal enhver gravid kvinde tjekke sin livmoder regelmæssigt mindst en gang om måneden for at sikre, at der ikke lurer farlige lidelser. På den måde forbliver dig selv og barnet i livmoderen sunde indtil fødslen og derefter.

Læs også: Dette er årsagen til lavt HB

Hvis moderen stadig har spørgsmål vedrørende graviditet, skal fødselslægen fra klar til at hjælpe når som helst og hvor som helst. For at få disse bekvemmeligheder behøver mødre kun Hent Ansøgning og få funktioner i form af Snak eller Stemme/videoopkald , for direkte at interagere med medicinske eksperter når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Download appen lige nu!

Reference:
Baby Center. Tilgået 2020. Jernmangelanæmi under graviditet.
WebMD. Tilgået i 2020. Anæmi under graviditet.