4 ting at gøre før præventionsindsprøjtninger

, Jakarta – KB-injektion er en form for prævention, som mange kvinder er afhængige af. At give denne type familieplanlægning sker ved at give indsprøjtninger eller indsprøjtninger i overarmen eller i balderne hver 3. måned. Formålet med at give præventionssprøjter er at beskytte kvinder mod uønskede graviditeter.

Dybest set er injicerbare præventionsmidler en form for progesteron, et hormon, der naturligt produceres i en kvindes æggestokke. Hormonet i denne præventionsindsprøjtning virker ved at forhindre ægløsning. Når en kvinde ikke har ægløsning, har hun næsten ingen chance for at blive gravid, fordi der ikke er nogen befrugtede æg.

Læs også: Tips til at vælge prævention til kvinder

Indtil videre er præventionsindsprøjtninger en meget effektiv måde at forhindre graviditet på. Du kan få denne indsprøjtning hos din læge eller jordemoder. For at være mere effektiv skal du sørge for at få regelmæssige præventionsinjektioner en gang hver 3. måned. På den måde kan uønskede graviditeter forebygges eller forsinkes.

Ting at være opmærksom på før KB-injektioner

Udover at indsprøjte familieplanlægning, findes der også en form for prævention, der bruges ved forbrug, nemlig p-piller. Før du vælger den type familieplanlægning, du skal bruge, er der flere ting, du skal overveje, herunder hvis du vil bruge prævention til injicerbarhed. Hvilke ting skal man være opmærksom på?

1. Find komplette oplysninger

Se efter så fuldstændig information som muligt, før du beslutter dig for at lave familieplanlægningsinjektioner. Den nødvendige information er ikke kun relateret til typen af ​​prævention, men fordele og ulemper, effektivitetsniveau, bivirkninger, der kan være forårsaget, og kropstilstand.

Årsagen er, at kroppens helbredstilstand er relateret til effektivitetsniveauet af den anvendte præventionstype. Ud over helbredsmæssige forhold afhænger hvor godt prævention virker også af din livsstil og historie med at tage visse lægemidler.

Læs også: 13 fakta om IUD-prævention, du skal vide

2. Diskuter med lægen

Inden du beslutter dig for at bruge injicerbar prævention, prøv først at konsultere en læge. Det er vigtigt at vide, om den valgte præventionstype er egnet eller ej til kroppens tilstand. På den måde kan risikoen for bivirkninger ved brug af prævention undgås.

Er du i tvivl, kan du prøve at tage en snak og tjekke med flere læger. Spørgsmål og svar med lægen er også relateret til kontrol af knogletæthed. Årsagen er, at problemet med knogletæthed er noget, man skal passe på, når nogen får rutineprægede injektioner.

3. Hold op med at ryge

Hvis du tidligere røg aktivt, bør du stoppe med vanen, før du beslutter dig for at få en injektion. Som det er kendt, er knogletæthed en ting, der skal overvejes, før man får en præventionsindsprøjtning, og rygevaner kan faktisk påvirke knogletætheden og udløse generelle helbredsproblemer.

4. Overvej bivirkninger

Inden du beslutter dig for at få en præventionsindsprøjtning, er det en god idé først at overveje de bivirkninger, der kan opstå. Præventionsmidler af injektionstypen siges at kunne påvirke ændringer i menstruationscyklussen, nemlig at forårsage en rodet menstruation eller endda slet ingen menstruation. Derudover siges præventionsindsprøjtninger også ofte at forårsage vægtøgning, udløse svimmelhed og brystsmerter.

Læs også: Årsager til ændringer i vægt efter brug af hormonel prævention

Du kan også bruge appen at tale med en læge, før du beslutter dig for at lave præventionsindsprøjtninger. Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!