12 Karakteristika for mennesker med narcissistisk personlighedsforstyrrelse

, Jakarta - At have selvtillid er bestemt en god ting. Men hvis det er for højt til altid at ønske at blive rost og eliminere empati for andre, er det bare forkert. I medicinske termer er denne tilstand kendt som narcissistisk personlighedsforstyrrelse. Narcissistisk personlighedsforstyrrelse ). Denne tilstand er klassificeret som en psykisk lidelse, som får den ramte til at føle, at han er meget vigtigere end andre, har et stort behov for at blive rost eller stolt, men har lav empati for andre.

Men bag en så høj selvtillid er mennesker med narcissistisk personlighedsforstyrrelse faktisk skrøbelige og kollapser let med bare lidt kritik. Narcissistiske personlighedstræk kan normalt begynde at dukke op i barndommen eller ungdommen. De udviser normalt holdninger som:

  1. Overvurderer dig selv i forhold til andre.

  2. Selvværd betragtes som overlegent uden nogen ordentlige præstationer.

  3. Overdrive ens præstationer og talenter.

  4. At tro på sig selv at være overlegen og tro, at kun mennesker, der er lige så specielle, vil forstå det.

  5. At have en optagethed eller sind fyldt med fantasier om succes, magt, intelligens, skønhed eller godt udseende, eller om den perfekte partner.

  6. Har et behov for altid at blive rost eller beundret.

  7. Føl dig speciel.

  8. Tænker at han fortjener særbehandling og at det er en naturlig ting i andres øjne.

  9. Brug andre mennesker til at få det, du ønsker.

  10. Manglende evne til at føle eller være opmærksom på andres følelser eller behov.

  11. At føle sig jaloux på andre og føle, at andre er jaloux på dig selv.

  12. Har arrogant adfærd.

Læs også: Ofte at lyve, kan være en personlighedsforstyrrelse

Hvorfor kan nogen få denne lidelse?

Indtil nu vides det ikke præcist, hvad der forårsager en person til at have narcissistisk personlighedsforstyrrelse. Denne tilstand menes dog at opstå som følge af forældrefejl eller nogle ting, der er sket før, såsom vold, forladtelse, forkælelse eller at blive rost for meget.

Børn, der er opdraget af forældre, der lægger for meget vægt på deres barns idiosynkrasier og overdrevent kritiske over for frygt og fiasko, er i fare for denne lidelse. Genetiske faktorer eller fysiske og psykiske problemer er også en af ​​årsagerne til denne personlighedsforstyrrelse.

Læs også: Kan ikke leve uafhængigt, genkend symptomer på afhængig personlighedsforstyrrelse

Prøv at anvende dette

I de fleste tilfælde er rådgivning fra en psykolog og støtte fra dine nærmeste et af de behandlingstrin, der kan søges for personer med narcissistisk personlighedsforstyrrelse. Men bortset fra medicinsk, er der nogle nemme trin, der kan tages og gøres til en vane, for at reducere og forebygge narcissistisk personlighedsforstyrrelse, nemlig:

  • Altid åben og social med andre mennesker.

  • Lær om denne sundhedsvidenskab for straks at indse de symptomer og egenskaber, der eksisterer, så de kan få den passende behandling.

  • Besøg et sundhedscenter, hvis du har tanker om at skade dig selv eller andre.

  • Prøv at reducere stress med meditation eller yoga.

Læs også: Kan træning minimere personlighedsforstyrrelser?

Det er en lille forklaring om narcissistisk personlighedsforstyrrelse. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at drøfte det med din læge, psykolog eller psykiater om ansøgningen. , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med en læge, psykolog eller psykiater, som du ønsker, kan klares igennem Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!