Dette er forskellen mellem phimosis og paraphimosis, som du skal vide

Jakarta - Når drenge ikke bliver omskåret, bør de være i stand til at trække huden på hovedet af Mr. Q. Men nogle drenge kan ikke gøre det. Tilstand når åbningen af ​​forhuden indsnævres, så huden ikke kan trækkes fra spidsen af ​​Mr. Dette P kaldes phimosis. Denne tilstand kan opstå, hvis forhuden tvinges tilbage, før den er klar, hvilket fører til dannelsen af ​​et fibrøst ar, der forhindrer fremtidig tilbagetrækning af forhuden.

I mellemtiden opstår parafimose, når forhuden trækkes bag kronen på Mr. P og kan ikke returneres til sin oprindelige position, eller når den ikke trækkes. Dette forårsager forstyrrelse af bloddræningen og kan være dødelig, hvis den ikke behandles med det samme.

Phimosis og paraphimosis kan opstå af flere årsager, såsom:

  • Arvæv. Infektion kan skade Mr. hud. P som gør huden mindre elastisk. Det seje væv gør det svært at trække sig tilbage.

  • Træk og stræk kraftigt. Bevæg ikke forhuden med magt, da træk og strækning kan forårsage skader og betændelse.

  • piercing. Smerten og hævelsen af ​​denne organpiercing gør det vanskeligt at genoprette forhuden efter tilbagetrækning.

  • Seksuelt samleje. Når du har sex, kan du trække forhuden tilbage. Hvis den efterlades for længe i denne stilling, kan der opstå hævelse.

Læs også: Uomskåret kan forårsage paraphimosis, her er grunden

Hvad er symptomerne på begge?

Hvert barn viser symptomer, der ikke er de samme fra hinanden. Men almindelige symptomer på phimosis såsom en fremspringende del af forhuden ved vandladning, ikke at være i stand til at trække forhuden helt tilbage i en alder af 3 år, selvom denne proces hos nogle børn kan tage længere tid.

Mens de er i paraphimosis, hæver de symptomer, der opstår, i spidsen af ​​Mr. P når huden trækkes eller trækkes tilbage, smerter i Mr. området. P, ude af stand til at trække huden tilbage til spidsen af ​​Mr. P, farveændringer, både røde og blålige, der forekommer i spidsen af ​​Mr. P.

Læs også: Her er den parafimose-forebyggelse, du behøver at vide

Hvordan håndteres det?

Behandling for phimosis kan udføres ambulant og afhænger af tilstandens sværhedsgrad og dens årsag. Din læge kan anbefale at påføre en steroidcreme på huden flere gange om dagen i et par uger. Dette kan hjælpe med at løsne huden. Andre behandlinger kan være delvis eller fuld omskæring.

I mellemtiden er der behov for særlig pleje til behandling af paraphimosis. Tricket er at reducere hævelse ved at give visse lægemidler. Derefter gør lægen forhuden løsere manuelt. Lægen bruger en nål til at lave flere huller i forhuden for at tillade indesluttet væske at undslippe og reducere hævelse.

Derudover får du også væske eller drikkevarer for at hjælpe med at frigive unødvendigt vand og reducere hævelse. Lægen vil lave en lille åbning i huden på forhuden for at gøre den løsere. Den sidste måde, der kan gøres med omskæring.

Læs også: Kan omskæring påvirke mandlig fertilitet?

Den største risiko for mennesker med phimosis er at få kræft. Hvis det ikke behandles, kan det føre til mere alvorlig hævelse og i værre tilfælde koldbrand, som kræver amputation af kønsorganet. Så ignorer ikke alle symptomerne, og rens forhuden regelmæssigt og sørg for, at den altid er tør.

Bare spørg lægen, hvis du stadig har andre spørgsmål. Ansøgning klar til at hjælpe dig når som helst. Det skal du dog Hent Ansøgning på din telefon først for at kunne bruge den.