Barnets vækststadie i henhold til alder 1-3 år

Jakarta – Hvert barns vækst og udvikling er forskellig. Dette skyldes, at der er flere faktorer, der kan påvirke deres vækst og udvikling, såsom biologiske (genetiske), psykologiske, miljømæssige faktorer, til samspillet mellem flere af disse faktorer. Derfor er det meget vigtigt for mødre at lade deres små udvikle sig og lære efter de stadier, der er behagelige for dem. Men generelt er følgende stadier af barnets vækst i alderen 1-3 år: (Læs også: Vær opmærksom på Baby Sleep Time for Little Ones Vækst )

1 år gamle Anak

  • Højde og vægt

Ifølge det indonesiske sundhedsministerium er den ideelle højde for et et-årigt barn 68,9-79,2 centimeter (piger) og 71-80,5 centimeter (drenge). Mens den ideelle kropsvægt er 7-11,5 kg (kvinder) og 7,7-12 kg (mænd).

  • Fysiske forandringer

I denne alder har din lilles muskelstyrke og balance udviklet sig, hvilket gør det lettere for ham at stå uden nogens hjælp i et stykke tid. Han kan også samle små genstande op mellem tommelfingeren og pegefingeren. Disse evner giver ham mulighed for at brødføde sig selv, skrive med farveblyanter og bygge tårne ​​af blokke.

  • Kommunikationsegenskaber

Din lille kan sige det første ord, endda sætte to ord sammen. For eksempel "mor", "far", "hvor er mor" og andre ord. Selvom hans ordforråd stadig er begrænset, kan han i denne alder lave enkle kommandoer, som hans mor spørger om. For eksempel at holde din egen ske, stable legetøjsblokke og andre simple kommandoer.

  • Sociale færdigheder

En typisk 1-årig er genert, når han møder nye eller ukendte mennesker. Så bliv ikke overrasket, hvis din lille foretrækker at være omkring mor og græde, når hun vil lade hende være i fred.

2 år gammel

  • Højde og vægt

Ifølge det indonesiske sundhedsministerium er den ideelle højde for et to-årigt barn 80-92,9 centimeter (piger) og 81,7-93,9 centimeter (drenge). I mellemtiden er den ideelle kropsvægt 9-14,8 kg (kvinder) og 9,7-15,3 kg (mænd).

  • Fysiske forandringer

Din lille ens muskelstyrke og balance vil blive finpudset. Denne udvikling giver din lille mulighed for at gå mere jævnt, løbe langsomt og lave små hop. Deres koordinationsevner vil også udvikle sig, så nogle børn i denne alder kan åbne døre, skubbe borde og endda skifte deres eget tøj.

  • Kommunikationsegenskaber

Nogle børn er i stand til at sammensætte flere ord på én gang, selvom de stadig stammer. Så bliv ikke overrasket, hvis dit lille barn stadig bruger "babysprog" eller ufuldstændige sætninger, når han taler. For eksempel "mbim" for bil, "sawat" for fly, "mamam" for at spise og andre ord.

  • Sociale færdigheder

Din lille er mere åben over for nye mennesker omkring ham. Han vil være interesseret i at lege med andre børn, selvom moderen skal hjælpe ham med at blive bekendt med og socialisere med sit nye miljø.

3 år gammel

  • Højde og vægt

Ifølge det indonesiske sundhedsministerium er den ideelle højde for et tre-årigt barn 87,4-102,7 centimeter (piger) og 88,7-103,5 centimeter (drenge). I mellemtiden er den ideelle kropsvægt 10,8-18,1 kg (kvinder) og 11,3-18,3 kg (mænd).

  • Fysiske forandringer

De fleste børn kan allerede bruge begge hænder, men mødre skal vise klare præferencer, så den lille ikke bliver forvirret over at bruge højre eller venstre hånd til aktiviteter. I denne alder har evnen til at koordinere musklerne også udviklet sig godt, så han kan lave forskellige aktiviteter såsom at træde på cykel, bruge en blyant, tegne og andre aktiviteter.

  • Kommunikationsegenskaber

Dit barns sprogkundskaber er steget med alderen. Så i denne alder kan han tale i korte sætninger. Det er det rigtige tidspunkt for mor at introducere bogstaver og lyde for hende.

  • Sociale færdigheder

Dit lille barns fantasi er begyndt at udvikle sig. Så bliv ikke overrasket, hvis din lille vil nyde at lade som om at lege eller lege med deres fantasi.

(Læs også: Dette er udviklingen af ​​børns tænder, der vokser efter alder )

Hvis din lille bliver syg i vækstfasen, skal du tale med din læge med det samme. I øjeblikket kan mødre bruge applikationen at tale med lægen når som helst og hvor som helst igennem snak, og Video/taleopkald. Så kom nu Hent Ansøgning i App Store og Google Play lige nu.