3 typer dehydrering hos børn med diarré

Jakarta - Diarré er afføring med en hyppigere frekvens, og afføringsformen er mere vandig end normalt. Under diarré vil kroppen miste en masse væske (dehydrering) og elektrolytter. Samtidig er tarmene heller ikke i stand til at optage de elektrolytter og væsker, som de får.

Typer af dehydrering hos børn med diarré

Sammenlignet med voksne har spædbørn og børn, der oplever diarré, en tendens til at blive dehydreret hurtigere. Dette skyldes, at deres kroppe er domineret af vand, så håndteringen af ​​diarré vil være fokuseret på at forhindre dehydrering. Derfor skal mødre finde ud af tegn og symptomer på dehydrering hos børn med diarré:

  • Ingen dehydrering

I denne tilstand ser den lille ud som normal. Hyppigheden af ​​vandladning er heller ikke nedsat, så moderen kan fortsætte med at amme og give mad og modermælkserstatning, som hun normalt indtager. For at behandle diarré kan moderen give 5 til 10 milliliter ORS-væske, hver gang diarré opstår.

  • Mild moderat dehydrering

I denne situation ser den lille tørstig ud, og vandladningshyppigheden falder. Hans øjne ser også indsunkne ud, tørre læber og nedsat hudelasticitet. Udover at fortsætte med at give ORS, skal moderen også tage hende til hospitalet til medicinsk behandling, såsom at give intravenøs væske.

  • Alvorlig dehydrering

Alvorlig dehydrering er kendetegnet ved symptomer på mild til moderat dehydrering og er koblet med tilstanden af ​​den Lille, der ser meget svag ud, ikke er helt klar, trækker vejret hurtigt og dybt, pulsen er hurtig, og hudens elasticitet er stærkt nedsat. I denne tilstand skal han straks tages til hospitalet for at få intravenøs væske så hurtigt som muligt.

Tips til forebyggelse af dehydrering, når børn har diarré

Hvis din lille har diarré uden dehydrering, kan moderen give nogle tips til at forhindre dehydrering under diarré. Her er nogle tips, du kan gøre derhjemme:

  • Giv ORS. Ved diarré uden dehydrering, giv ORS 5-10 milliliter hver gang din lille har diarré. Hvis han kaster op, vent ca. 5-10 minutter, og giv ham derefter ORS igen.
  • Giv tabletten zink i 10 sammenhængende dage. Tablet zink nyttig til at reparere tarmslimhinden, der er beskadiget under din lilles diarré.
  • Fortsæt amning og mad som normalt . Giv modermælk efter den lilles behov. Derefter kan moderen fortsætte med at give mad, som før diarréen opstod.
  • Hvis der er tegn på let til moderat dehydrering, tag straks din lille til lægen eller hospital til medicinsk behandling. Dette gøres, så han ikke falder i en tilstand af alvorlig dehydrering.

Hvis du stadig har spørgsmål om diarré hos dit lille barn, så brug det lige. Fordi gennem ansøgningen mor kan kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Chat, tale/videoopkald. Så kom nu Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.