Din lille kan lide at snacke skødesløst, dette er virkningen

Jakarta – Børn bliver nemt fristet af forskellige gadesnacks. Udover lækker smag har snacks former og farver, der tiltrækker opmærksomhed. Din lille kan selvfølgelig købe de snacks, de ønsker, så længe de er opmærksomme på renligheden. Årsagen er, at det at snacke vilkårligt kan have en negativ indvirkning på den lilles helbred.

Læs også: Dette er faren bag snacks til børn

Indvirkning af snacks på børns sundhed

Den vigtigste overvejelse ved køb af mad er renlighed, i betragtning af at din lille stadig vokser og kræver næringsindtag. Hvis du snacker skødesløst, får din lille ikke kun de næringsstoffer, kroppen har brug for, men er også tilbøjelig til at blive smittet med bakterier og udsætter ham i fare for følgende tilstande:

1. Madforgiftning

Forgiftning opstår på grund af barnets indtagelse af fødevarer forurenet med bakterier eller brug af råvarer, hvis sikkerhed stadig er i tvivl. Denne tilstand er karakteriseret ved kvalme, opkastning, hovedpine, mavesmerter, feber og kuldegysninger i nogen tid efter indtagelse af visse fødevarer.

2. Diarré

Diarré hos børn er oftest forårsaget af vilkårligt forbrug af mad og drikke. Denne tilstand forværres af børns manglende bevidsthed om at vaske hænder med sæbe, før de spiser. Forældre bør ikke undervurdere diarré hos børn, herunder dem, der opstår på grund af vilkårlige snacks, fordi denne sygdom kan forårsage dehydrering og død hos børn.

Dit barn mistænkes for at have diarré, hvis det efter at have spist pludselig får afføring kontinuerligt (med konsistensen af ​​flydende afføring blandet med blod), hovedpine, mavekramper, appetitløshed, feber og dehydrering. Andre fordøjelsesforstyrrelser, der er tilbøjelige til at blive oplevet på grund af vilkårlige snacks, er infektioner og tarmbetændelse.

3. Typer

Sygdomme forårsaget af bakterielle infektioner Salmonella typhi , for det meste overført gennem mad og drikke. Symptomer på tyfus hos børn omfatter høj feber (mere end 40 grader Celsius), mavesmerter, diarré, træthed, hovedpine, ondt i halsen, forstoppelse, appetitløshed, udseendet af en belægning på tungen og forstørrelse af lever og milt .

Læs også: Årsager til, at snack kan gøre tyfus

4. Underernæring

Årsagen er, at usunde snacks har en tendens til at være rige på transfedt og sukker, så kalorieindtaget overstiger ernæringsbehovet. I mellemtiden går næringsindholdet tabt, fordi de anvendte råvarer ikke er friske, og forarbejdningsprocessen ikke er i overensstemmelse med procedurerne.

5. Nyresvigt

Farlige kemikalier (herunder kunstige farver, sødemidler og konserveringsmidler), der er meget udbredt i forarbejdede børns snacks, kan beskadige nyrerne. Årsagen er, at hvis de indtages kontinuerligt, vil toksinerne fra disse kemikalier opbygges i nyrerne og have potentiale til at beskadige nyrens arbejdssystem, hvilket forårsager tidlig nyresvigt.

6. Leverskade

Indtagelse af usunde snacks kan på længere sigt give leverskader. Selv i de næste 20-30 år risikerer dit lille barn at udvikle skrumpelever hurtigere.

7. Kræftfremkaldende

Alias ​​​​kemikalier, der ikke er beregnet til mad og kan udløse kræft. For eksempel kunstige farver, sødemidler og konserveringsmidler. Hvis de indtages på længere sigt, udfælder og beskadiger disse kemikalier et stof ved at ændre DNA'et i kroppens celler. Som følge heraf får den lille en høj risiko for at udvikle tumorer til kræft.

Læs også: Ligesom stegte snacks, vær opmærksom på potentialet af bakterier, der forårsager dysenteri

Det er den negative indvirkning af mellemmåltider på børn, der skal passes på. Hvis din lille har klager over smerter efter at have indtaget visse fødevarer, så tøv ikke med at tage ham straks til den pædiatriske klinik. Uden at skulle stå i kø kan mødre bestille tid hos en læge her. Du kan også stille spørgsmål til lægen med Hent Ansøgning .