Kend de 4 årsager til hundeøjne ofte Belekan

Jakarta - Øjenudflåd eller udflåd er et almindeligt problem for nogle hunde. Årsagerne kan variere, lige fra infektioner, allergier eller andre helbredsproblemer. Find ud af, hvad der er årsagerne til hundeøjne, der ofte bløder, og hvordan man kan overvinde dem i den følgende diskussion, lad os gå!

Forskellige årsager til hundeøjne Belekan

Hvis din hund har tydeligt udflåd fra øjnene, er det højst sandsynligt forårsaget af en allergi eller noget fysisk, såsom støv i øjnene eller vinden, der rammer hans ansigt. Udflåd eller vandig slim fra det ene øje er ofte et tegn på et fremmedlegeme, såsom en øjenvipper.

Læs også: Sundhedsmæssige fordele ved at eje et kæledyr

Grønlig-gul udflåd eller pus kan dog indikere en alvorlig infektion. For at være sikker, kan du Hent Ansøgning tal med din dyrlæge for at finde ud af årsagen til hundens øjenudflåd, da nogle problemer kan føre til blindhed eller øjentab, hvis de ikke behandles.

Ud over allergier eller indtrængen af ​​fremmedlegemer, er her nogle andre mulige årsager til, at hundens øjne ofte løber:

1. Konjunktivitis

Slim, grønlig-gul pus eller udflåd fra øjet kan være et tegn på conjunctivitis, som er betændelse i slimhinden i din hunds øje. Der er forskellige årsager til conjunctivitis. Startende fra allergier, skader, fødselsdefekter, tårekanalproblemer, fremmedlegemer, tørre øjne, hundesyge, bakterielle infektioner eller endda tumorer.

Andre symptomer på bindehindebetændelse udover et sår er meget røde øjne, betændelse, blinkende for meget, skelende øjne, skorpede øjne, poter i øjnene eller lukning af øjnene. Behandling for conjunctivitis vil afhænge af, hvad der forårsagede det.

2. Epiphora

Epiphora er en tilstand, hvor der opstår overdreven tåreflåd. En hunds rindende øjne, som tårer, kan være et tegn på epiphora eller overdreven tåreflåd.

De kliniske symptomer på epiphora, nemlig tilstedeværelsen af ​​fugtige eller våde forhold under øjnene, rødbrune pletter på håret under øjnene, lugt, hudirritation og hudinfektioner. Mange ejere rapporterer, at deres hunds ansigt konstant er fugtigt, og kan endda bemærke, at tårerne strømmer ned over deres kæledyrs ansigt.

Denne tilstand kan være forårsaget af mange ting, herunder unormale øjenvipper, betændelse, allergier, hornhindesår, hvis medicinen ikke er effektiv, tumorer, øjensmerter og mange flere.

Behandling af overdreven tåreflåd afhænger af årsagen og kan omfatte topiske antibiotika eller steroider til tårekanalbetændelse, antibiotika og topisk medicin mod hornhindeskader eller operation for kanalobstruktion, sår eller unormale øjenvipper.

Læs også: 4 tips til valg af kæledyr til børn

3. Tørre øjne

Klæbende øjenflåd kan indikere problemer med tørre øjne, da øjet ikke producerer nok vand til at rense øjet. Andre symptomer kan også omfatte slim og betændelse, muligvis fra en skade, et slag i hovedet nær tårekirtlerne eller kroppens eget immunsystem, der angriber tårekirtelvævet.

Infektion er en alvorlig risiko for hunde med tørre øjne og kan forårsage betændte og smertefulde øjne. Derudover er sår på hornhinden også en alvorlig risiko, fordi øjenlågene uden den smørende effekt af tårer kan ridse øjets overflade blot ved at åbne og lukke.

4. Grøn stær

Denne tilstand opstår, når der er en ubalance i produktionen og dræningen af ​​væske i øjet. Dette forårsager en ophobning af væske, der hæver øjentrykket til usunde niveauer.

Det øgede tryk kan forårsage skader på nethinden og den optiske disk (det sted, hvor synsnerven kommer ind i øjet). Tegnene, nemlig udvidede pupiller, bevæger sig ikke eller bevæger sig langsomt; rødme af det hvide i øjnene; Hævelse og misfarvning af hornhinden

For at overvinde dette, kan læger forsøge at styre øjentrykket med medicin, til operation.

Læs også: Dette er grunden til, at dit kæledyr skal vaccineres

Det er nogle af de mulige årsager til hundeøjne ofte belekan. For at finde ud af, hvad der forårsager det, er det bedst at tage din hund med til dyrlægen til undersøgelse. Fordi hver hunds tilstand kan være forskellig, så behandlingen kan være forskellig.

For at holde din hunds øjne sunde, skal du sørge for at passe på dem. Sørg for eksempel for, at der ikke kommer hår ind i dine øjne, undgå at bruge irriterende produkter, såsom shampoo, sæbe og medicin mod øjenlus. Hold også øje med tegn, der kan indikere øjenproblemer, såsom potning eller gnidning.

Reference:
Hent af WebMD. Hentet 2020. Udflåd fra en hunds øjne.