Lær anæstesiologens rolle og ansvar at kende

, Jakarta – Anæstesilæger er læger, der specialiserer sig i perioperativ pleje, udvikling af anæstesiplaner og administration af anæstesi. En anæstesilæge vil blive tildelt dagen før operationen og vil blive udvalgt ud fra patientens anamnese og individuelle behov og lægens speciale i anæstesiologi.

Anæstesilæger hjælper med at sikre sikkerheden for patienter, der skal opereres. Anæstesilæger yder pleje til patienter for at forhindre de smerter og ubehagelige fornemmelser, de ellers ville opleve uden bedøvelse.

Anæstesiprocedurer kan involvere generel anæstesi (at sætte patienten i søvn), sedation (processen med administration af intravenøse lægemidler for at berolige patienten og/eller bevidstløs) eller regional anæstesi (injektion af et lokalbedøvelsesmiddel nær en nerve for at bedøve den del af kroppen, der er opereret (dvs. en nerveblok eller indsprøjtning) spinal/epidural).

Hver anæstesilæge har specialiseret sig i regional anæstesi. Forud for indgrebet vil anæstesilægen tale med patienten og lave en bedøvelsesplan efter koordinering med kirurgen.

Anæstesilægen vil også sørge for, at patienten er klar til operation. Den første prioritet er at vide, at patienten er sikker på at udføre proceduren. Hvis den syge person har visse helbredsmæssige forhold, kan operationen udskydes eller aflyses. Dette gøres for at muliggøre optimering af patientens medicinske tilstand og reducere de potentielle risici, der kan opleves.

Ud over at have operationen sikkert, vil anæstesilægen forsøge at reducere postoperative smerter efter operationen. Dette kan involvere intravenøs smertestillende medicin, men i de fleste tilfælde vil smertelindring involvere at placere et lokalbedøvelsesmiddel nær nerven.

Hvorfor anæstesi er en vigtig del

Anæstesilæger giver patienterne mulighed for at blive opereret sikkert og komfortabelt. Anæstesilæger bruger specielle teknikker under operationen. For eksempel kontrollerede metoder til at sænke blodtrykket under hofteoperationer for at reducere blødning og behovet for transfusioner.

God smertebehandling er klart ønskelig set fra patientens perspektiv og er også målet med at udføre et anæstesiindgreb. Dette gøres for at hjælpe patienten med at udføre fysioterapi og føre til bedre kirurgiske resultater efter mange ortopædiske procedurer. God smertebehandling kan reducere antallet af hjerteanfald og andre postoperative komplikationer.

Anæstesilægen, eller en, de arbejder sammen med, skal forblive hos patienten, efter at anæstesiindgrebet er udført. Årsagen er, at det er meget vigtigt at overvåge patientens status, herunder hjertefrekvens, blodtryk, vejrtrækning, bevidsthedsniveau under sedation) og eventuelle ændringer, der skal foretages efter behov. Alt dette gøres for at forebygge eller håndtere større problemer, der kan opstå under operationen.

Typer af anæstesi

  • Lokalbedøvelse

Lokalbedøvelse gives i en kort periode for at stoppe smerter i den ene del af kroppen. Du holder dig vågen. Ved mindre operationer kan en lokalbedøvelse injiceres i området.

  • Regional anæstesi

Regional anæstesi bruges til kun at bedøve den del af kroppen, der skal opereres. Først injiceres en lokalbedøvelse i det område af nerven, der giver følelse til den del af kroppen. Derefter anvendes regionalbedøvelse. Der er 2 former for regional anæstesi, nemlig:

  • Rygsøjlen (Spinal) Anæstesi

Det bruges til operationer i nedre mave, bækken, rektal eller nedre ekstremiteter. En enkelt dosis bedøvelse injiceres i området omkring rygmarven. Indsprøjtningen foretages i lænden. Dette forårsager følelsesløshed i underkroppen. Denne type anæstesi bruges oftest til ben- eller hofteoperationer.

  • Epidural anæstesi

Dette svarer til spinal anæstesi. Bruges ofte til operationer i underekstremiteterne eller under veer og fødsler. Denne type lægemiddel gives kontinuerligt gennem et tyndt rør (kateter). Et kateter placeres i rummet omkring rygmarven i lænden. Dette forårsager følelsesløshed i underkroppen. Epidural kan også bruges til bryst- eller mavekirurgi.

  • Generel anæstesi

Generel anæstesi er et lægemiddel, der bruges til at få folk til at sove under operation. Lægemidlet kan inhaleres gennem en maske eller et åndedrætsrør. Eller det kan gives gennem en intravenøs (IV) linje. Et åndedrætsrør kan indsættes i luftrøret. Dette er for at hjælpe den syge med at trække vejret under operationen. Efter operationen er afsluttet, stoppes medicinen, og patienten tages til opvågningsstuen og overvåges.

For mere detaljeret information om anæstesi kan du direkte kontakte hospitalet med den læge du har valgt i henhold til dit hjemsted gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning via Google Play eller App Store.