Ser ens ud, dette er forskellen mellem at hoste blod op og at kaste op blod

Jakarta - En af de tilstande, der vil udløse alles panik, er blødning fra munden. At hoste blod og kaste blod op er begge tilstande, der udløser blødning fra munden. Så vidste du, at de to forhold faktisk er forskellige? Hvis du stadig er forvirret, så lad os se på forskellene mellem de to nedenfor.

Læs også: Hvad er forskellen mellem opkastning af blod og ophostning af blod?

Forskellen mellem at hoste blod op og at kaste blod op

Mekanismen for at hoste blod op og kaste blod op er faktisk meget anderledes. Her er nogle forskelle mellem at hoste blod op og at kaste op blod:

1. Blodkilde

Forskellen mellem at hoste blod op og at kaste op blod er kilden til blodet. At hoste blod op eller hæmoptyse er udledning af blod fra luftvejene. Denne tilstand indikerer irritation eller skade i luftvejene. Årsagen til at hoste blod op er normalt relateret til infektionssygdomme i luftvejene, såsom lungebetændelse, bronkitis og tuberkulose.

I mellemtiden er opkastningsblod eller hæmatemese udledning af blod fra den øvre fordøjelseskanal, nemlig spiserøret, tolvfingertarmen og bugspytkirtlen. En almindelig årsag til opkastning af blod er en alvorlig fordøjelsessygdom, der kræver øjeblikkelig lægehjælp.

2. Tidlige symptomer

Forskellen mellem at hoste blod og kaste blod op, ligger i de første symptomer, der opstår. Når man hoster blod op, begynder normalt med symptomer på en vedvarende hoste, der har varet flere dage eller endda uger, brystsmerter, åndenød og ondt i halsen. I mellemtiden, i opkastning af blod, er de symptomer, der vises, relateret til fordøjelseskanalen, såsom mavesmerter, mavehævelse og kvalme.

3. Blodfrigivelsestid

Blod, der kommer ud på grund af ophostning af blod, falder normalt sammen med hosteprocessen. Men ofte kan blod fra luftvejene komme ud blandet med opkast eller madaffald fra fordøjelseskanalen. Dette kan skyldes, at blodet ved et uheld bliver slugt og forårsager en fornemmelse af kvalme ved hoste, hvilket resulterer i opkastning.

I mellemtiden, ved opkastning af blod, kommer blod normalt først ud før opkastning af mad. Men under nogle tilstande kan opkastning af blod også være ledsaget af hoste, men ting som dette er sjældne.

Læs også: Pas på, hyppig hoste af blod kan være symptomer på lungekræft

4. Blodkarakteristika

Fordi det kommer fra forskellige kilder, er egenskaberne ved det blod, der udskilles, forskellige. Hvis du er opmærksom, er blodet, der kommer ud af hosten, normalt blandet med skummende eller skummende slim. I mellemtiden, når nogen kaster blod op, er der normalt ingen slim.

Forskellen i blod, der kommer ud af hoste og opkastning, kan også ses på farven. Blod, der kommer ud ved hoste, kommer blod fra luftvejene langs kanalen, der er ingen områder, der producerer enzymer eller syrer. Derfor er blodets farve normalt lys rød og kan være ledsaget af blodpropper.

I mellemtiden, i opkastning af blod, er det blod, der kommer ud, normalt mørkerødt eller tykt, fordi det er blevet blandet med mavesyre. Hvis blodet kommer fra et sprængt kar i spiserøret, er farven på blodet muligvis ikke så mørk som den fra maven. Opkastning af frisk rødt blod er dog sjældent.

5. Taburets farve

Ved ophostning af blod påvirkes dannelsen af ​​afføring. Omvendt kan blod ved opkastning, udover at komme ud af munden, også føres op til tyktarmen, hvor der dannes afføring.

Det er derfor, når du kaster blod op, kan farven på afføringen, der kommer ud under afføring, blive sort. Det skyldes, at afføringen er blevet blandet med blod fra fordøjelseskanalen.

Læs også: Forårsager tuberkulose virkelig hosteblod?

Det er nogle af de ting, der gør forskellen mellem at hoste blod op og at kaste blod op. Hvis du ønsker at forhøre dig yderligere, eller har de samme symptomer, så tal med lægen i ansøgningen , Ja.

Reference:
Cleveland Clinic. Hentet 2021. Opkastning Blod Mulige årsager.
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Opkastning af blod Årsager.
NHS Choices UK. Tilgået i 2021. Hoster blod (blod i slim).
Healthline. Fået adgang i 2021. Hvorfor hoster jeg blod op?