Er Diet Coke virkelig sikker for diæten?

, Jakarta - Når du er på diæt for at have en ideel vægt, men virkelig ønsker at indtage læskedrikke, kan diætkoks være et alternativ, der kan indtages. Disse drikke er ofte markeret som usødede, hvad enten de er naturlige eller kunstige, så de er stadig gode at indtage, når du er på diæt. Denne læskedrik hævdes også at blive indtaget af en person, der har diabetes.

Diætkoks indgår i drikken med lavt kalorieindhold og menes endda at kunne tabe sig. Men er det rigtigt, at indtagelse af læskedrikke er virkelig sikkert, når du er på diæt? Eller er alt dette bare gimmick ' skabt af virksomheden for at holde alle til at drikke sodavand. Her er hele diskussionen!

Læs også: Fare, dette er resultatet, hvis du drikker sodavand hver dag

Diet Coke Sikkerhed til Diæt

Mange mennesker tror, ​​at indtagelse af diætkoks kan holde dem sunde uden at indtage en masse kalorier eller store mængder sukker. Men flere undersøgelser har fundet, at der er en sammenhæng mellem at indtage for meget af denne type sodavand og alvorlige helbredsproblemer. Nogle af de lidelser, der kan opstå, er diabetes, fedtlever, demens, hjertesygdomme, slagtilfælde.

Diætkoks er en drik, der stadig smager det samme, men som kun har ringe eller ingen brug. Faktisk bruger disse drikke stadig kunstige sødestoffer, såsom saccharin eller aspartam for at få den samme søde smag. Ved flere lejligheder endda gentaget, at denne drink kan være et ideelt valg, hvis nogen er på diæt.

Udover at bruge kunstige sødestoffer, indeholder drikken også flere syrer, farvestoffer, konserveringsmidler og koffein. En person, der indtager store mængder diætkoks, kan være forbundet med en øget risiko for fedme og metabolisk syndrom. Derudover kan man også mærke en øget appetit, fordi indholdet kan stimulere sulthormonet.

Læs også: Øger sodavand virkelig diabetesrisikoen?

Selvom diætkoks ikke har kalorier, sukker eller fedt, har nogle undersøgelser vist, at drikken er forbundet med udviklingen af ​​type 2-diabetes og hjertesygdomme. En portion af en kunstigt sødet drik indtaget om dagen var forbundet med en 8 til 13 procent højere risiko for type 2-diabetes. Diætkoks var også forbundet med en øget risiko for forhøjet blodtryk og hjertesygdomme med en risiko på omkring 9 procent.

Derfor er det vigtigt at reducere sodavandsforbruget og kigge efter andre sundere alternativer at indtage. Faktisk kan sodavand tilbyde en hurtig forsyning af koffein. På den måde kan du erstatte det med kaffe eller te med hensyn til nogle af dets sundhedsmæssige fordele. Det bedste valg til at indtage kaffe eller te er uden tilsatte sødestoffer.

Det er vigtigt at begrænse forbruget af læskedrikke eller erstatte dem med andre drikkevarer for at holde kroppen sund. På den måde kan du passe på din krop for at undgå alle de risici, der kan opstå på grund af disse dårlige vaner. Noget gjort i overkant kan generelt have en dårlig effekt i sidste ende.

Læs også: Drikker du ofte sodavand? Vær forsigtig med denne fare

Så har du spørgsmål angående indtagelse af diætcoke, der kan ske med kroppen, så spørg bare lægen kl . Det er meget nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone via App Store eller Play Store!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Diætsodavand: god eller dårlig?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Er diætsodavand dårligt for dig? Kend sundhedsrisiciene.