Kend fordelene ved sojamælk til børn

, Jakarta – Sojamælk eller bedre kendt som sojamælk har et utal af gode ingredienser i sig. I 100 gram sojamælk uden kunstige sødestoffer indeholder den 3,5 gram protein, 2,5 gram fedt, 5 gram kulhydrater og 41 kalorier. Ikke kun det, sojamælk er en kilde til protein, kalium, vitamin A og isoflavoner. Denne mælk er også fri for kolesterol og lavt indhold af mættet fedt. Er sojamælk sikkert at spise for børn?

Selvom den har et utal af gode ingredienser i sig, betyder det ikke, at denne mælk kan drikkes af alle. Faktisk bør denne mælk ikke gives til babyer, der er mindre end 6 måneder gamle, såvel som babyer født for tidligt. I den alder skal babyer kun indtage modermælk for sund vækst og udvikling. Her er fordelene ved sojamælk, der kan tages.

Læs også: Hvornår er det rigtige tidspunkt for børn at drikke mælk?

Fordele ved sojamælk til din lille

Sojamælk er det bedste valg for børn, der er allergiske over for komælksprotein, som normalt findes i modermælkserstatning. Selvom denne mælk ikke bør indtages af børn under 6 måneder, kan sojamælk bruges som ernæringskilde til børn i alderen 1-3 år. Udover smagen, der ikke er mindre lækker med komælk, har sojamælk et utal af gode fordele for kroppen. Her er fordelene ved sojamælk til børn:

  • Overvinde problemet med laktoseintolerance

At overvinde problemet med laktoseallergi er den største fordel ved sojamælk. Mødre behøver ikke at blive forvirrede, hvis din lille har komælksallergi, for mødre kan give ham 1-2 glas sojamælk om dagen for at dække 30 procent af barnets daglige proteinbehov.

  • Komælkserstatning

Sojamælk kan indtages som erstatning for komælk eller som et supplement til modermælk. Fordelene ved sojamælk kan også mærkes af børn med autisme. Proteinindholdet i komælk indtaget af børn med autisme vil få den ramte til at blive mere hyperaktiv. Derfor kan komælk erstattes med sojamælk.

  • Reducerer dårlige fedtniveauer

Sojamælk indeholder umættet fedt, som hvis det indtages regelmæssigt kan reducere niveauet af dårligt fedt og øge niveauet af gode fedtstoffer i blodet markant.

  • Godt for fordøjelseskanalen

Sojamælk indeholder højt fiberindhold, som er godt for fordøjelseskanalens sundhed. Indholdet virker ved at reducere fedt- og kolesterolindholdet, der optages af kroppen.

Læs også: Erstat komælk med soja, har du de samme fordele?

  • Reducerer dårlige fedtniveauer

Sojamælk indeholder umættet fedt, som hvis det indtages regelmæssigt kan reducere niveauet af dårligt fedt og øge niveauet af gode fedtstoffer i blodet markant.

  • Godt for børns vækst

Aminosyrer i sojamælk er nødvendige for børns vækst og udvikling. Hvis kroppen mangler aminosyrer, vil kroppens stofskifte i forbindelse med vækstprocessen blive hæmmet.

  • Reducer risikoen for diarré

Fordi indholdet er godt for kroppen, kan sojamælk opfylde børns daglige ernæringsbehov. På den måde undgår barnet risikoen for at udvikle farlige sygdomme, hvoraf en er diarré.

  • Indeholder antioxidanter

Sojamælk indeholder forbindelser kaldet isoflavoner. Nu. Isoflavoner er stoffer, der forhindrer celleskader på grund af forurening, sollys eller ultraviolet lys.

Læs også: Vil du vide, hvad der er specielt ved amning? Disse er fordelene for babyer og mødre

Regler for at give børn sojamælk

Hvis dit barn er allergisk over for laktose eller modermælkserstatning fremstillet af komælk, er det et alternativ at give sojamælk. Mødre kan dog ikke skødesløst give sojamælk til deres små. Mødre skal først diskutere det med lægen, så der ikke sker ting, som ikke er ønskværdige.

Hvis lægen har tilladt, er det tilrådeligt at købe sojamælk lavet af hele sojabønner. Årsagen er, at fedt er meget vigtigt for børns hjerneudvikling, især dem under 2 år. Mødre skal også sørge for, at den sojamælk, som deres børn spiser, indeholder A-vitamin, D-vitamin og calcium.

Reference:

Soyfood.org. Tilgået 2020. Soja og børns sundhed.

Hvad kan man forvente. Tilgået 2020. Er sojamælk god til babyer?

Forældres første græd. Tilgået 2020. Sojamælk til babyer – fordele og bivirkninger.