Lad ikke indgroede tånegle, hvis du ikke ønsker operation

, Jakarta – Normalt vil fingernegle til både hænder og tæer naturligt vokse og forlænges opad. Men i tilfælde af en indgroet tånegl, vokser neglen udstående indad og derved gennemborer og skader huden. Folk, der har oplevet indgroede tånegl, vil vide, hvor smertefuld denne tilstand kan være. Derudover kan indgroede tæer også blive røde og hævede. Hvis du oplever denne tilstand, bør du ikke lade den være i fred. Udover at være irriterende, skal alvorlige indgroede tånegle også opereres for at behandle det.

Der er forskellige faktorer, der kan forårsage indgroede tånegle. Normalt er folk, der har buede eller tykke negle, mere tilbøjelige til denne tilstand. Derudover kan det, at klippe negle for korte eller trænge ind til kanten af ​​neglen også få negleskindet til at vokse unormalt og trænge ind i huden.

At have en fodskade, såsom at snuble eller ved et uheld sparke en hård genstand, kan også forårsage indgroede tånegle. Folk, der ofte deltager i fysiske aktiviteter, der involverer at sparke foden på en hård genstand, såsom at spille fodbold eller spille fodbold Rugby , er også i høj risiko for at udvikle indgroede tånegle.

Læs også: Dette er de 4 skader, som fodboldspillere abonnerer på

Uanset årsagen vil indgroede tånegle normalt forårsage følgende symptomer:

  • Smerter når den indgroede tånegl trykkes

  • Indgroede negle kan bløde

  • Hvidt eller gult pus kommer ud

  • Betændelse i huden på spidserne af tæerne

  • Huden på tæerne vokser overdrevent.

Blødning, pus og overvækst af tåhud er tegn på, at en indgroet tånegl har en infektion. Hvis der opstår symptomer på infektion, bør du derfor straks behandle den indgroede tånegl, så tilstanden ikke bliver værre.

Sådan behandler du indgroede tånegle derhjemme

Der er nogle enkle måder, du kan gøre selv derhjemme for at forhindre infektion i den indgroede tånegl eller tilstanden i at blive værre:

  • Hold huden ren . Snavs eller støv, der kommer på den indgroede hud, kan gøre tilstanden værre eller forårsage en infektion. Derfor er det vigtigt at holde indgroet hud ren ved at rense den jævnligt med varmt vand og sæbe. Gør dette fire gange om dagen, hver i cirka 20 minutter.

  • Undgå at negle klæber til huden. Prøv at holde huden væk fra neglen ved hjælp af vatpind . Eller du kan også lukke mellemrummet mellem huden og neglen med en vatpind eller tandtråd at vokse ind på huden. Denne metode kan være meget smertefuld. Derfor skal du gøre det langsomt og assisteret med olivenolie.

  • Negle klipper . En anden måde at håndtere negle, der klæber til huden, er at klippe dem lige. Brug derudover også behagelige sko og sokker for ikke at presse huden.

  • Tage medicin. Hvis smerten forårsaget af en indgroet tånegl er meget generende, kan du tage smertestillende midler som ibuprofen og paracetamol. Men husk, tag lægemidlet i henhold til doseringen og instruktionerne på pakken.

  • Fedt creme. Ud over at tage oral medicin, kan du også smøre en antibiotisk creme på den indgroede tånegl for at forhindre infektion. Efter påføring af antibiotika skal du dække den ømme finger med en bandage.

Læs også: 6 måder at bevare neglesundheden på

Cantengan Operation

Hvis en indgroet tånegl forårsager symptomer på infektion, bør du straks besøge en læge for yderligere behandling. Især for mennesker med diabetes. Dette skyldes, at sygdommen kan påvirke sårhelingsprocessen, hvilket får indgroede tånegle til at opleve mere alvorlige komplikationer.

For at behandle alvorlige indgroede tånegle vil læger normalt udføre en neglefjernelsesoperation. Der er to muligheder for indgroet tånegleoperation, nemlig operation for at fjerne en del af neglen og operation for at fjerne hele neglen. Det der dog oftest bliver gjort er operation for at fjerne en del af neglen, fordi denne metode er ret effektiv til behandling af indgroede tånegle.

Den kirurgiske procedure for at fjerne en del af neglen er, at fingeren, der skal dissekeres, først får en lokalbedøvelse, før den fjernes. Derefter, efter at en del af neglen er fjernet, vil fingeren blive givet phenolvæske for at forhindre, at den indgroede tånegl gentager sig. Til sidst vil lægen dække den tå, der er dissekeret, med en bandage. Normalt kan bandagen fjernes på 2 dage. Delvist fjernede negle, vil normalt vokse tilbage efter et par måneder. I mellemtiden, hvis neglen er helt fjernet til neglematrixen, kan det tage op til et år at hele igen.

Læs også: Her er, hvordan du forebygger og behandler indgroede tånegle

Så vent ikke på, at den indgroede tånegl bliver værre, indtil du skal opereres. Behandl indgroede tånegle ved at gøre metoderne ovenfor. Ønsker du at købe smertestillende medicin eller cremer til indgroede tånegle, skal du blot købe dem gennem appen . Du behøver ikke at gå ud af dit hus, bare bestil via Apotek Deliver-funktionen, så bliver din ordre leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Hent nu også i App Store og Google Play.