5 vaner at undgå for et glat og lyst ansigt

, Jakarta – På internettet kan du finde forskellige artikler, der giver dig gode tips til, hvordan du plejer din hud. Fra at drikke masser af vand og spise sund mad til at vælge de bedste produkter til at pleje din hud. Men nogle gange fokuserer den rigtige ansigtspleje ikke kun på, hvad der skal gøres, sjældent af os forstår, at der også er ting, der bør undgås.

Nogle gange er du ikke klar over de negative virkninger af visse ting på vores hud. I nogle tilfælde kan skader fra dårlige hudvaner tage måneder eller endda år at vise sig. Det vil sige, at når man indser, at huden er beskadiget, så er adfærden blevet så indgroet, at den er svær at stoppe.

Læs også: 5 skønhedsrutiner før du sover

Inden det er for sent, er her vaner, der skal undgås og stoppes for at få en sund ansigtshud.

Vask ikke dit ansigt ordentligt før du går i seng

Det er naturligt at føle sig doven til at vaske dit ansigt før du går i seng, især efter du har haft en lang dag. Men bare fordi du ikke kan se snavs i dit ansigt, betyder det ikke, at dit ansigt er rent. Snavs, olie og forurening ophobes og kan forårsage betændelse og udbrud.

Brug en blid rens med en fugtighedscreme som glycerin eller naturlige olier for at holde huden hydreret. Eller du kan også chatte med en hudlæge på for at finde ud af den rigtige type ansigtsvask til din hudtype.

Røg

Lancering Web MD , kan nikotin reducere blodgennemstrømningen til huden, hvilket betyder, at huden vil blive berøvet ilt og næringsstoffer. Kemikalier i tobak skader kollagen- og elastinproteinerne, der giver huden dens struktur. Rygeres hud vil normalt være tyndere, mat, mere rynket, og når der opstår en skade, vil det tage længere tid at hele.

Plus, årevis med sammenpressede læber til at holde en cigaret eller skele for at holde røgen ude kan uddybe linjerne og forårsage flere rynker i området. Mens antioxidanter som vitamin A og C delvist kan afbøde denne skade, er den eneste sikre måde at holde op med at ryge.

Spar på solcreme - eller brug den ikke

Solens stråler kan være varme eller ingenting. Det har dog ultraviolette (UV) stråler, som er ødelæggende. Disse UV-stråler fører til for tidlig aldring og hudkræft. Brug ikke kun solcreme, når du er på stranden, men bør være det hele tiden.

Solen kan skade huden selv på overskyede dage. Bredspektret SPF kan blokere UVA- og UVB-stråler og holde dig fuldt beskyttet. Kig efter minimum SPF 30, og hvis du er udenfor, så påfør igen hver 2. time. Sørg for at bruge nok, en hel teske er næsten det rigtige til ansigtet, inklusive hårgrænsen, omkring næsen og under hagen.

Læs også: Varme kompresser kan virkelig krympe ansigtets porer?

Spis meget sukker og mindre frugt og grønt

Flere undersøgelser har fundet ud af, at indtagelse af meget sukker kan fremskynde ældningsprocessen. Det gælder sukkerholdige fødevarer som slikkepinde og is samt stivelse i raffinerede kulhydrater som hvidt brød og pasta.

En hudvenlig kost bør fokusere på grøntsager, frugter og fuldkorn. Forskning viser, at frisk frugt og grøntsager kan hjælpe med at forhindre skader, der kan føre til hudens aldring. De har også antioxidanter, der kan hjælpe med at reparere huden.

Læs også: Lys huden naturligt derhjemme, her er tips

Hyppigt klemt acne

Når en bums dukker op, kan du ofte med det samme klemme den, så den forsvinder med det samme. Men at fjerne det er ikke svaret, da det kan føre til ardannelse og infektion. Brug af benzoylperoxid og salicylsyre er to af de mest almindelige og effektive behandlinger.

Husk, at forskellige produkter har forskellige mængder af ingredienser. Ingen grund til at bruge høje doser, fordi høje koncentrationer af lægemidlet kan forårsage irritation, især hvis din hud er følsom. Det kan få huden til at se rødere ud end før. Du kan bruge et 2,5 procent benzoylperoxidprodukt, mens 2 procent salicylsyre er tilstrækkeligt for de fleste.

Det er nogle vaner, der skal undgås for at få glat og lys ansigtshud. Find information om andre hudplejetips i appen .

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Vaner, der ødelægger din hud.
Teena Hudpleje. Tilgået 2020. Sådan får du klar hud: 5 dårlige vaner at bryde nu.