Førstehjælp ved motorcykelulykke

, Jakarta – Motorcykelulykker forårsager ofte alvorlige skader og tab af menneskeliv. Faktisk kan forekomsten af ​​dødsulykker faktisk forhindres, hvis der kan ydes førstehjælp på stedet så hurtigt som muligt. Men desværre er der stadig mange lægfolk omkring stedet, som ikke ved, hvordan de skal yde førstehjælp til ofre for motorcykelulykker.

Som yderligere viden kan du faktisk lære at lave førstehjælp i en motorcykelulykke, du ved. Så hvis du på noget tidspunkt ser en hændelse i en motorcykelulykke, eller nogen tæt på dig oplever det, er du klar til at yde førstehjælp, mens du venter på, at lægehjælpen kommer.

Den første ting, der skal gøres, er at forberede en førstehjælpskasse og altid lægge den i bagagerummet eller køretøjets sæde. Æsken skal indeholde bandager, tape, engangshandsker, rengøringsservietter, saks, pincet, smertestillende medicin, antiseptisk creme, sårvask og en ren plastikpose.

Læs også: Førstehjælp ved forbrændinger på grund af udsættelse for varm olie

Dernæst skal du kunne forstå, hvad ulykkesofferet oplevede. I dette tilfælde, hvilken slags skade led offeret? Generelt kan ofre for motorcykelulykker opleve forskellige typer tilstande, såsom blødning, brud, forstuvninger, forbrændinger eller besvimelse.

Øg din viden om disse forhold ved at læse de informative artikler på hjemmesiden . Hvis du føler, at noget ikke er klart, kan du det Hent og udnyt appen at spørge lægen igennem snak , som du kan gøre når som helst og hvor som helst.

Tja, baseret på den type tilstand, som offeret for en motorcykelulykke oplever, kan følgende førstehjælp gives:

1. Blødning

Blødning er en ret almindelig tilstand under motorcykelulykker. Hvis du bemærker, at en del af offerets krop bløder, så prøv at stoppe blødningen så hurtigt som muligt. Dette er for at forhindre blodtab.

Før du begynder at håndtere blødende kropsdele, skal du bære engangshandsker, der er inkluderet i førstehjælpssættet, for at minimere overførsel af infektion. Derefter kan du stoppe den blødning, der opstår, ved at trykke på det skadede område, ved først at pakke det ind med bomuld eller en bandage.

Hvis blod stadig trænger ind gennem bandagen, skal du dække det igen med bomuld eller bandagen, mens du fortsætter med at trykke, indtil blødningen stopper. Vær også opmærksom på området omkring såret. Nogle gange sidder der genstande fast i det område. Hvis der er, må du aldrig prøve at skubbe den ud eller klemme den. Overlad det til lægeteamet, når det ankommer.

Som førstehjælp kan du trykke på venstre og højre side af det fastsiddende område og derefter vikle gaze eller ren klud rundt om sårområdet som en barriere, så den fastsiddende genstand ikke bevæger sig. Derefter kan du dække det med en bandage.

Læs også: 2 naturlige ingredienser, der kan behandle forbrændinger

2. Forbrændinger

Forbrændinger, der opstår som følge af motorcykelulykker, er normalt forårsaget af hudkontakt med udstødning eller andre varme genstande. Førstehjælp, der kan gøres til denne type sår, er at afkøle såret med rindende vand (ikke isvand) i 20 minutter eller indtil smerten aftager. Påfør ikke creme, salve eller olie på såret.

Det næste trin er at pakke forbrændingen løst ind med ren og gennemsigtig plast. Mens afkølingsprocessen for forbrændinger udføres, skal du varme offerets krop med en jakke for at undgå risikoen for hypotermi.

3. Forstuvning

Forstuvninger opstår, når ledbåndsfibre rives. Ved motorcykelulykker har offeret normalt en forstuvet ankel. Denne tilstand kan ses fra hævelse og smerter i det forstuvede område. Førstehjælp, der kan gives til denne tilstand er:

  • Afslappende forstuvede lemmer.
  • Komprimer det forstuvede område med isvand for at reducere hævelse. Hvis du kun bruger isterninger, skal du sørge for, at komprimeringen ikke er for lang, fordi det kan skade hudvævet.
  • Placer den skadede del højere end hjertets position for at reducere hævelse.

Læs også: Kend helingsprocessen ved forbrændinger

4. Brækkede knogler

Førstehjælp til brud, der kan udføres, er:

  • Flyt ikke den brækkede del, før lægehjælp ankommer.
  • Giv ikke offeret mad eller drikke.

5. Besvimede

Besvimelse kan opstå, når blodcirkulationen afbrydes, hvilket resulterer i nedsat blodtilførsel til hjernen. Når et offer for en motorcykelulykke besvimer, er den første hjælp, der kan gives:

  • Læg offeret på en flad overflade. Løft dit ben til hjertehøjde, knap derefter kraven op eller løsn bæltet.
  • Hvis offeret efter et minut er bevidstløs, skal du ikke straks bede ham om at sidde eller stå for at forhindre besvimelse igen. Men hvis offeret ikke er kommet til bevidsthed inden for dette tidsrum, skal du straks kontakte lægehjælp.
  • Kontroller, at åndedrætssystemet stadig fungerer eller ej. Hvis du ikke mærker en udånding eller brystbevægelse, skal du give kunstigt åndedræt eller HLR. hjerte-lunge-redning ).
Reference:
NHS. Tilgået i 2019. Førstehjælp.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. 10 grundlæggende førstehjælpsprocedurer.