Hvad du behøver at vide om seksuel perversion nekrofili

Jakarta - For nogen tid siden var der en scene i sagen om voldtægt af et lig af en mand i Payakumbuh, Vest Sumatra. Inden for medicin indikerer fænomenet at have sex med lig den seksuelle perversion af nekrofili. Navnet necrophilia er taget fra det græske "necros", som betyder lig, og "philia", som betyder kærlighed.

Nekrofili er en form for seksuel perversion, der får den ramte til at nyde at have sex med lig. Denne seksuelle afvigelse er en type parafili, nemlig unormal seksuel adfærd karakteriseret ved fremkomsten af ​​seksuelle fantasier, mod noget usædvanligt, der kan øge en persons seksuelle lyst.

Læs også: 5 seksuelle lidelser, du skal kende

Nekrofili har eksisteret siden det antikke Grækenland

Selvom det kun er opført som en del af parafili i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders Fifth Edition (DSM V), har nekrofili eksisteret siden det antikke Grækenland.

Mennesker med nekrofili får normalt adgang til kroppen af ​​et afdødt menneske på forskellige måder. For eksempel ved at grave en grav, få adgang til et lighus eller dræbe nogen.

Som en form for seksuel perversion er nekrofili ikke forbundet med psykiske lidelser som depression eller skizofreni. Men i nogle tilfælde lider nogle mennesker med nekrofili af depression og skizofreni, typerne af vampyrisme og kannibalisme.

Læs også: Kan pædofili helbredes, herunder seksuelle lidelser?

Der er mange typer nekrofili

Nekrofili seksuel afvigelse blev opdelt i flere typer af eksperter. F.eks. ifølge Dr. Jonathan Rosman og Phillip Resnick, som opdeler nekrofili i tre grundlæggende typer, nemlig:

  • Nekrofili drab. Med vilje begå mord for at få adgang til et lig, han vil kneppe med.
  • Regelmæssig nekrofili. At tage et lig (enten ved at grave en grav eller få adgang til et lighus) for at kanalisere sine seksuelle lyster.
  • Nekrofili fantasi. Har en seksuel tiltrækning til lig, men kun begrænset til fantasi.

I mellemtiden klassificerer en anden ekspert, Anil Aggrawal, nekrofili i 10 mere specifikke klassifikationer, i Journal of Forensic and Legal Medicine, det er:

  • Klasse I: Nekrofili rollespiller. Dette er den mildeste form for nekrofili, fordi den ramte ikke nyder at have sex med lig. Han tænker kun rollespil aka rollespil med en partner, hvoraf den ene udgiver sig for at være en død person, kan øge den seksuelle ophidselse.
  • Klasse II: Romantisk nekrofili. Mennesker med romantisk nekrofili nyder ikke alle ligene, men føler kun en romantisk og seksuel tilknytning til liget af en elsket. I sindet af romantisk nekrofili kan liget af en elsket stadig ledsage ham, herunder i seksuelle anliggender.
  • Klasse III: Fantasy nekrofili. Mennesker med fantasinekrofili har faktisk ikke sex med lig, men fantaserer om noget relateret til døden. For eksempel betragtes tilstedeværelsen af ​​genstande som kister eller kister som noget spændende.
  • Klasse IV: Taktil nekrofili. Mennesker med taktil nekrofili kan få seksuel tilfredsstillelse ved at røre ved, klappe eller slikke lig.
  • Klasse V: Fetich nekrofili. Mennesker med denne nekrofili vil skære kropsdele af, såsom bryster eller fingre, og holde dem for sig selv for at tilfredsstille deres seksuelle lyster.
  • Klasse VI: Necromutilomania. Er et kombineret udtryk mellem nekrofili og lemlæstelse. Folk, der har denne lidelse, vil få seksuel fornøjelse af at lemlæste nogen.
  • Klasse VII: Opportunistisk nekrofili. Mennesker med opportunistisk nekrofili vil have sex med en afdød, hvis muligheden byder sig.
  • Grad VIII: Regelmæssig nekrofili. Mennesker med almindelig nekrofili nyder sex med lig og nyder mindre sex med levende mennesker.
  • Klasse IX: Mordnekrofili. Denne type nekrofili er den farligste, fordi den ramte selektivt kun vælger at have sex med personer, der for nylig er døde, så hans krop stadig er "varm". De tøver ikke med at lede efter ofre og derefter bevidst dræbe dem.
  • Klasse X: Eksklusiv nekrofili. Mennesker, der lider af denne tilstand, kan virkelig kun føle seksuel ophidselse og have sex med lig. De kan simpelthen ikke føle lidenskab, når det kommer til levende mennesker. For at nå deres mål bruger de ofte forskellige metoder til at skaffe lig, lige fra gravning af grave, adgang til lighuse til drab.

Læs også: Dette forklarer, hvorfor folk chikanerer seksuelt i tog

Det er en lille forklaring om nekrofili. Hvad der er årsagen til denne seksuelle afvigelse vides stadig ikke med sikkerhed indtil nu. Mere forskning er nødvendig for at finde ud af mere om den seksuelle perversion af nekrofili.

Hvis noget stadig er uklart, eller du har brug for ekspertrådgivning, kan du Hent Ansøgning at tale med en læge eller psykolog, når som helst og hvor som helst.

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Paraphilias.
ScienceDirect. Hentet 2020. Nekrofili.
Journal of Forensic and Legal Medicine. Hentet 2020. En ny klassifikation af nekrofili.
Psykologi i dag. Tilgået 2020. Nekrofilis byggesten - Ændring af fokus fra liv til død.