Faktorer, der kan forårsage babytungebånd

, Jakarta - Babyer har brug for en tunge for at lette ammeprocessen. Babyen er dog påvirket tungebånd vil have svært ved at udføre disse aktiviteter. Der er flere faktorer, der siges at øge risikoen for denne sygdom. Spædbørn er generelt kendt for at have tungebånd ved undersøgelse efter fødslen.

Tungebind er en sygdom hos babyer ved fødslen, der gør, at tungevævet hos babyer er meget kort. Denne tilstand angriber det forkortede linguale frenulumbånd og forårsager, at barnets tunge ikke har nogen afstand fra bunden af ​​tungen. Hos babyer, der har det, er tungen, når den stikker ud, ikke så lang som hos normale babyer. Der er to faktorer, der siges at øge risikoen for denne sygdom, nemlig genetiske faktorer og køn.

Læs også: Forebyggelse Mødre kan gøre, så babyer ikke oplever tungebånd

Anerkendelse af årsagen til tungebånd

Abnormiteter tungebånd gøre det svært for barnet at die fra fødslen. På længere sigt kan denne sygdom forstyrre udviklingen og gøre det svært for børn at tale, når de vokser op. Alligevel kan denne lidelse stadig overvindes. Gå straks på hospitalet og lav en undersøgelse, hvis din lille viser symptomer på tungebinding.

Babyer ramt af denne sygdom vil have svært ved at flytte tungen op eller fra højre mod venstre og omvendt. Derudover kan barnet ikke stikke tungen ud, eller tungen er kort. Andre symptomer hos spædbørn påvirket tungebånd er spidsen af ​​tungen, som er bøjet, som ligner formen af ​​et V eller formen af ​​et hjerte på tungespidsen.

Læs også: Sådan håndterer man en baby med tungebinding for ammende mødre

Der er to faktorer, der siges at forårsage, at barnet bliver påvirket tungebånd, det er:

  1. Genetiske faktorer

En af årsagerne til, at babyer er ramt tungebånd skyldes arvelighed eller genetiske faktorer. Denne lidelse opstår allerede, når barnet er i livmoderen og vil blive båret over til fødslen. Hos andre babyer adskilles frenulumvævet, før barnet er født. I mellemtiden hos spædbørn, der har tungebånd, ikke adskilt. De fleste børn med denne lidelse er efterkommere af deres forældre.

  1. Køn Mand

Tungebind påvirker generelt mandlige babyer sammenlignet med kvindelige babyer. Dette vides ikke med sikkerhed, men er generelt forbundet med familiemæssige faktorer. Men i dag er chancerne for at angribe kvinder lige så høje som mænds.

Behandling til babyer med tungebånd

Det første lægen vil gøre, er at se barnets tilstand et par måneder efter fødslen. Dette skyldes, at vævet på tungen stadig kan løsne sig af sig selv og tilpasse sig barnets munds evne. Når barnets tunge er begyndt at være fleksibel, så kan barnet ammes ordentligt. Så, hvis tilstanden af ​​tungen ikke ændrer sig, vil lægen tage affære fretonomi.

Lægen vil undersøge tungen, derefter vil bunden af ​​tungen blive skåret for at åbne vævet fra frenulum. Det gøres meget hurtigt og vil ikke være smertefuldt. Derudover vil blodet, der kommer ud, også være mindre, og barnets gråd vil ikke være lang. Risikoen for komplikationer på grund af fretonomiproceduren er også meget lille.

Læs også: Lær Tongue-Tie at kende, en sygdom, der gør det svært for babyer at tale og die

Det er forklaringen på årsagen til, at barnet er ramt tungebånd. Hvis du har spørgsmål vedr tungebånd, læge fra klar til at hjælpe. Kommunikation med læger kan ske gennem Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning snart ind Google Play eller App butik!

Reference:
Canadian Medical Association Journal. Tilgået 2020. Prævalens, diagnose og behandling af ankyloglossia.
NHS Choices UK. Hentet 2020. Tongue Tie.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Tongue-Tie (Ankyglossia).
WebMD. Hentet 2020. Hvad er Tounge-Tie i babyer?