5 årsager til fedtet hår og løsningen

, Jakarta – Hår er en kvindes krone. At have smukt, skinnende og tykt hår kan gøre ejeren mere selvsikker. Men hvad med dem af jer, der har fedtet hår? Faktisk kan olie på hovedbunden få dit hår til at se skinnende ud. Men hvis der er for meget olieproduktion, vil håret have tendens til at blive snavset, slapt og mangle volumen, hvilket får det til at se mindre smukt ud.

Årsager til fedtet hår

Den menneskelige hovedbund har oliekirtler, der fungerer til at producere naturlig olie eller talg. Men nogle gange er oliekirtlerne overaktive, hvilket resulterer i overproduktion af olie. Det er det, der får håret til at blive fedtet, slapt og svært at style. Under mere alvorlige forhold kan overdreven olie få håret til at se kedeligt ud og nemt at falde af.

Nå, før du leder efter en løsning til dit fedtede hår, er det en god idé først at kende de faktorer, der forårsager følgende fedtede hår:

1. Genetiske faktorer

Det er muligt, at den type fedtet hår, du har, er arvet fra dine forældre, for hvis din fars eller mors hår er fedtet, har du et stort potentiale for også at have fedtet hår.

2. Hormoner

Hormoner spiller også en rolle i produktionen af ​​olie i hud og hår. Høje hormonniveauer kan få huden til at producere mere olie. Denne hormonstigning forekommer normalt hos unge, kvinder, der har menstruation, og gravide kvinder. Et af de hormoner, der kan påvirke produktionen af ​​overskydende olie i hovedbunden og håret, er androgenhormonet.

3. Visse sygdomme

Fedtet hovedbund og hår kan også være et tegn på visse sundhedsproblemer, hvoraf den ene er seborrheic dermatitis. Mennesker med denne sygdom vil også opleve andre symptomer, nemlig skælhår, rødlige pletter på huden ledsaget af kløe, der får huden til at skalle af.

4. Vaner

Vanen med at stryge dit hår med dine hænder kan også forårsage fedtet hår, du ved. Årsagen er, at hænder er dele af kroppen, der let bliver snavsede, fordi de ofte bruges til at røre ved noget. Hvis du lige har rørt ved mad eller noget fedtet, så strøg straks dit hår, det er ikke underligt, at dit hår bliver snavset og fedtet. Så gør det til en vane ikke at røre dit hår med hænderne ofte. Eller du kan rense dine hænder først, før du rører ved dit hår.

5. Sådan tager du dig af det forkerte hår

Hvis dit hår er fedtet, så tænk igen over, hvordan du har plejet dit hår. Fordi hvordan man plejer dit hår på den forkerte måde, kan faktisk øge produktionen af ​​olie på din hovedbund. For eksempel at gnide kraftigt i hovedbunden, når du shampoo. Dette vil irritere din hovedbund, hvilket får den til at producere mere olie. At vaske dit hår for ofte, op til to gange om dagen, kan også gøre fedtet hår værre.

Opløsning til fedtet hår

Her er nogle tips, du kan gøre for at reducere eller overvinde olie i dit hår:

  • Bare vask det en gang om dagen og gør det hver dag.
  • Brug en speciel shampoo til fedtet hår, der er nyttig til at rense hår uden at udløse overskydende olieproduktion. Læs også: 3 tips til at vælge shampoo efter hårtype
  • Du kan også lave en aloe vera maske og påføre den i dit hår, fordi denne naturlige ingrediens er effektiv til at reducere olieindholdet, hvilket gør dit hår sundere, stærkere og skinnende.
  • Skyl håret med grøn te. Tanninen i grøn te menes at være i stand til at overvinde overskydende olie, mens den nærer din hovedbund.
  • Udover grøn te kan du også prøve at vaske dit hår med en blanding af vand og æblecidereddike. Denne naturlige ingrediens menes at hjælpe med at balancere pH-niveauet i din hovedbund.

Læs også: Vil du have tykt hår? Prøv disse 5 tips

Forhåbentlig er tipsene ovenfor nyttige til at hjælpe dig med at håndtere fedtet hår. Hvis du har en klage over dit hår, skal du bare spørge en ekspert via appen . Du kan chatte med lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.