Hvor vigtigt er det for en kat at tage vitaminer?

Kattefoder indeholder generelt allerede alle de vitaminer og mineraler, som katte har brug for, så det er faktisk ikke nødvendigt at give katte vitamintilskud længere. Men hvis katten har visse medicinske tilstande, der gør, at dens krop mangler næring, kan kattevitaminer gives. Tal med din dyrlæge før du giver din kat vitaminer.

, Jakarta – For at fuldende de næringsstoffer, kroppen har brug for for at forblive sund, tager de fleste normalt vitaminer hver dag. Du er måske også en af ​​dem, der gør det.

Hvis forbruget af vitaminer er godt for den menneskelige krops sundhed, har kæledyrkatte så også brug for dem? Før du giver din kat et kat vitamin, er det en god idé først at læse følgende forklaring. Årsagen er, at det ikke kun er ikke nødvendigt, kattevitaminer kan faktisk have en dårlig indvirkning på dyrets sundhed, du ved.

Læs også: Vådt eller tørfoder til katte, hvad er bedre?

Er kattevitaminer nødvendige?

Vidste du, at kommercielt foder til kæledyr er designet til at give alle de næringsstoffer, som en kat har brug for for at trives. I modsætning til vores kost, som varierer fra dag til dag, spiser de fleste katte det samme foder hver dag. Nå, kattefoderproducenter laver mad ud fra den antagelse. Det er dog ikke alt kattefoder, der er designet med den samme formel. Hvert mærke af kattefoder varierer i indholdet af ingredienser, så det er vigtigt at vælge kattefoder omhyggeligt og omhyggeligt.

Lancering fra WebMD, Cruz og medlemmer Pet Food Institute afslører, at hvis din kat generelt er sund, er det tilstrækkeligt at levere kattefoder af god kvalitet. At give disse pelsede dyr ekstra vitaminer kan faktisk gøre mere skade end gavn.

Kattevitaminer kan dog anbefales, hvis din kat har en underliggende tilstand, der kan kræve yderligere kosttilskud. Vitamintilskud er beregnet til at rette op på ernæringsmæssige mangler. For eksempel har din kat en medicinsk tilstand, der gør den ude af stand til at optage visse næringsstoffer, så den har brug for kattevitaminer.

Tyndtarmssygdom kan forårsage manglende evne til at optage B-vitaminerne folat og cobalamin. Men i dette tilfælde vil katten have brug for en anden injektion af kosttilskuddet, da det orale kosttilskud heller ikke vil blive absorberet. Drægtige og diegivende katte kan også opleve ernæringsmæssige mangler, så de har brug for kattevitaminer, især hvis katten er drægtig før 10-12 måneders alderen. Din dyrlæge kan hjælpe med at anbefale egnede produkter.

Læs også: Sådan bestemmer du foder til katte med nyresmerter

Tips til at give vitaminer til katte

Så hvis du har givet din kat en komplet og afbalanceret ernæringsmæssig kost, er kattevitaminer ikke nødvendige. Der er dog nogle kosttilskud, du kan overveje at tilføje baseret på din kats særlige sundhedsbehov. Husk, at du altid bør diskutere det med din dyrlæge, før du giver kosttilskud til din kat. Dette er for at sikre, at der ikke vil være komplikationer eller helbredsproblemer, der kan opstå, hvis du giver din kat vitamintilskud sammen med anden medicin, du giver, eller andre medicinske tilstande, som din kat har.

Hvis du beslutter dig for at give et multivitamin eller et specifikt enkelt næringsstof, skal du også vide, at tilsætning af vitaminer til en kats kost, der allerede er komplet og afbalanceret, kan blande sig med de næringsstoffer, der allerede er i foderet og forårsage forgiftning. Hvis din kat viser tegn på forgiftning, skal du straks tage dyret med til veterinærhospitalet ved at bestille tid via appen .

Her er nogle typer kattetilskud, der kan gives:

  • Generelle vitaminer og mineraler. En række enkeltvitamin- eller multivitaminprodukter er let tilgængelige til katte. Det meste kattefoder indeholder dog allerede alle de essentielle vitaminer og mineraler, som en kat har brug for.
  • Essentielle fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer og omega-6 fedtsyrer er nyttige til at holde kattens pels skinnende og forhindre hårtab. Disse næringsstoffer kan også beskytte kattens immunsystem, lever, øjne, hjerne og led. Ligesom mennesker kan omega-3 fedtsyrer også forbedre kattens hjertesundhed og behandle højt kolesteroltal.
  • Probiotika. Disse næringsstoffer er 'gode' bakterier, der kan hjælpe med at forbedre fordøjelsessundheden. Probiotika indeholder mikroorganismer som: Bifidobacterium og enterokokker, som styrer overvæksten af ​​"dårlige" bakterier i tyktarmen.

Læs også: Disse er de næringsstoffer, der er nødvendige i kattefoder

Det er en forklaring på at give vitaminer til katte. Glem ikke Hent Ansøgning nu for at hjælpe dig med at passe på dit kæledyrs sundhed.

Reference:
Hent af WebMD. Fået adgang i 2021. Kattevitaminer og kosttilskud: virker de?
PetMD. Tilgået i 2021. Skal jeg give min kat kosttilskud?