Migræne under menstruation? Her er, hvordan du overvinder det

Jakarta - Migræne under menstruation er faktisk ret almindeligt, især hvis du tidligere har haft denne sygdom. Som navnet antyder, er menstruationsmigræne eller menstruationsmigræne hovedpine, der opleves før eller under en menstruation. Denne klage kan gradvist forsvinde sammen med afslutningen af ​​menstruationen, eller den kan fortsætte, afhængigt af hver person.

Nogle af følgende måder kan gøres for at reducere migrænesymptomer under menstruation:

  • Vær ikke for træt, begræns anstrengende fysisk aktivitet i menstruationsperioden.

  • Få nok hvile og indstil en regelmæssig søvntid til 7-8 timer hver nat.

  • Spis en sund og afbalanceret kost.

  • Begræns saltforbruget.

  • Reducere stress.

  • Undgå koffein, alkohol og cigaretter.

  • Træn regelmæssigt.

Læs også: 3 årsager Migræne opstår ofte under menstruation

Hvis migrænesymptomer ser ud til at forstyrre aktiviteter, så prøv at lindre dem ved at tage smertestillende medicin eller konsultere en læge om ansøgningen . Læger vil normalt give en kombination af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler og triptaner eller andre lægemidler i henhold til de oplevede symptomer. Det er endnu nemmere, den medicin, som lægen ordinerer i ansøgningen Du kan også bestille det direkte gennem applikationen.

Hvad forårsager migræne under menstruation?

Menstruation er en naturlig mekanisme i den voksne kvindekrop, som opstår hver måned. Enhver kvindes menstruationscyklus kan variere. Den kan være kortere eller længere med en normal cyklusspænd på 24-35 dage. Desværre er menstruationen ikke kun præget af blødning fra skeden. Der er forskellige ledsagende symptomer eller klager, lige fra mavekramper til migræne hos nogle mennesker.

Migræne er en neurovaskulær lidelse forårsaget af neurogen inflammation. Denne tilstand er karakteriseret ved hovedpine, der er mere dominerende på den ene side (ensidig) og dunkende (pulserende), som kan vare 4-72 timer. Ved menstruationsmigræne kan symptomer opstå før eller under menstruationsperioden, for at være præcis omkring 2 dage før menstruation til 3 dage efter menstruation slutter.

Læs også: 4 ting, der sker i løbet af menstruationscyklussen

Der er mange ting, der kan få en person til at opleve denne type hovedpine. Men normalt er migræne under menstruation påvirket af hormonelle ændringer i en kvindes krop, nemlig østrogen og progesteron, som spiller en rolle ved graviditet og menstruation. Begge hormoner kan også have indflydelse på de kemiske forbindelser, der forårsager hovedpine i hjernen.

Nå, før menstruation falder niveauet af østrogen og progesteron i en kvindes krop normalt. Dette udløser så symptomer som hovedpine. Derudover er migræne under menstruation også forbundet med produktionen af ​​hormonet prostaglandin, som stiger under menstruation. Dette hormon kan fremkalde smerter såvel som smerter eller migræne under menstruation.

Læs også: Mere om menstruationsmyter og -fakta

Mere specifikt, her er forskellige faktorer, der menes at forårsage migræne under menstruation:

1. Hormonændringer

Hormonelle ændringer, der opstår under menstruation, kan udløse hovedpine. Nedsatte niveauer af hormonerne østrogen og progesteron før menstruation kan påvirke kemikalier i hjernen. Som følge heraf kan nogle kvinder opleve hovedpine under menstruation.

2. Lavt jernniveau

Mængden af ​​blod, der kommer ud under menstruationen, kan udløse hovedpine. Det skyldes, at når du mister meget blod, er kroppen tilbøjelig til at få jernmangel. Nå, lave jernniveauer er det, der udløser migræne under menstruation

Reference:
US National Medicine of Library, National Institutes of Health. Tilgået 2020. Menstruel migræne: Terapeutiske tilgange.
Healthline. Hentet 2020. Forstå hvorfor du får migræne under din menstruation.