Kan mennesker med hjerteklapsygdom komme sig helt?

Jakarta - Hjerteklapsygdom opstår, når en eller flere af dine hjerteklapper ikke er i stand til at fungere optimalt. Grundlæggende har hjertet 4 (fire) ventiler udstyret med et netværk, der kan åbne og lukke sammen med hjerteslaget. Denne vævsdækning sikrer, at blodet strømmer i den rigtige retning gennem de fire ventiler i hele kroppen.

Fødselsdefekter, aldersrelaterede forandringer, infektioner eller andre tilstande forårsager, at en eller flere af hjerteklapperne ikke åbner sig ordentligt, hvilket tillader blod at lække tilbage ind i hjertekamrene. Denne tilstand får dit hjerte til at arbejde hårdere og påvirker dets evne til at pumpe blod.

Læs også: Træt ofte? Kan være et symptom på hjerteklapsygdom

Hjerteklapper kan opleve tre grundlæggende typer af abnormiteter, nemlig:

  • opstød, opstår, hvis ventilen ikke lukker tæt. Blod siver tilbage ind i et af hjertets kamre i stedet for at strømme gennem hjertet eller ind i en arterie.

  • stenose, opstår, når ventildækslets væv fortykkes, stivner eller endda klæber sammen. Denne tilstand får hjerteklapperne til ikke at åbne helt. Som et resultat strømmer der ikke nok blod gennem ventilen.

  • atresi, opstår, når hjerteklapperne ikke har åbninger, som blod kan passere igennem.

Nogle mennesker har medfødt hjerteklapsygdom, mens andre får det efter fødslen. Medfødte hjerteklapproblemer kan opstå alene eller sammen med andre medfødte hjertefejl, mens erhvervede hjerteklapper involverer aorta eller mitral.

Læs også: Ikke kun hjertesvigt, disse er 4 komplikationer af hjerteklapsygdom

Kan det helbredes helt?

Der er ingen passende behandling for hjerteklapsygdom til at helbrede denne hjertesygdom. Livsstilsændringer og medicinhjælp kan dog hjælpe med at behandle symptomer og forlænge livet. Disse ændringer omfatter:

  • Spis fødevarer, der understøtter hjertesundheden. Frugt og grøntsager, fedtfattige mejeriprodukter, fisk og fuldkorn er anbefalede fødevarer. Undgå mættet fedt og transfedt, samt overdreven indtagelse af salt og sukker.

  • Pas på din vægt.

  • Lav let træning mindst en rask 30 minutters gang.

  • Håndter stress godt , såsom afspænding, yoga, læsning, lytning til musik eller meditation.

  • Undgå at ryge fordi rygning aldrig giver fordele for kroppens sundhed.

Kvinder, der har hjerteklapsygdom og planlægger at blive gravide, bør først tale med en specialist. Senere vil læger hjælpe med at ordinere lægemidler, der er sikre til forbrug uden at forstyrre væksten og udviklingen af ​​fosteret i livmoderen. Det er dog ikke umuligt for læger at forhindre graviditet for at undgå komplikationer.

Læs også: Dette er årsagen til hjerteklapsygdomme hos voksne

De fleste tilfælde af hjerteklapsygdom kræver operation som det bedste behandlingsforløb. Denne operation kan reparere hjerteklapper eller erstatte hjerteklapper fra en donor. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for at kende risiciene, og hvilken en der er mere tilrådelig at gøre. Men den bedste behandling for hjerteklapsygdom er naturligvis ved at ændre dit mønster og livsstil.

Uanset hvilke mærkelige symptomer du føler, ignorer dem aldrig. Spørg bare lægen direkte, for nu er det nemmere at spørge lægen med ansøgningen . Denne applikation kan du Hent gratis på din telefon gennem Play Store eller App Store-tjenester. Også, når som helst du ønsker at købe medicin, apps du kan bruge Nemt og praktisk, ikke?