Kan du forblive sund, selvom du spiser Nasi Padang?

, Jakarta – Hvem kan ikke lide Nasi Padang? I gennemsnit kan indonesere lide denne "en million mennesker" mad, fordi den er rig på kokosmælk, fed og velsmagende på tungen. Men bag dens nydelse indeholder Nasi Padang angiveligt mange kalorier, der endda overstiger voksnes gennemsnitlige kaloriebehov pr. dag.

Ifølge resultaterne af en undersøgelse foretaget af Fed hemmelighed, en tallerken Nasi Padang indeholder 664 kalorier - afhængigt af de menuvalg, du spiser. Denne mængde er mere end eller tilstrækkelig til dine daglige behov, afhængigt af aktivitetstypen, alder og individuelle helbredsforhold. Læs mere om Nasi Padang-kalorier og deres forhold til sundhed her!

Rice Padang ernæring og kalorier

Da der er forskellige typer af Padang-køkken, kan vi tage eksemplet med de to mest populære menuer, nemlig Nasi Rendang og Nasi Padang Ayam Pop. Normalt er en pakke Nasi Rendang ledsaget af jackfrugt i kokosmælk, kogte kassavablade og grøn chilisauce. I alt, med den komplette menu tidligere, er antallet af kalorier, du spiser, 664 kalorier.

De største kaloriebidragydere er protein og kulhydrater, som hver er 70 gram. Derefter når mængden af ​​fedt op på 15 gram. Selvom mængden er den mindste blandt kulhydrater og protein, bidrager fedt stadig til høje kolesteroltal.

Læs også: Følg 2020-trends, her er hvordan du starter en sund livsstil

Dette skyldes, at fedtet i rendang- og jackfruit-grøntsager i kokosmælk er dårligt fedt, aka. lavdensitet lipoprotein (LDL). Når denne type fedt opvarmes oftere, jo højere er dårligt fedt.

Udover Rendang er der også Nasi Padang Ayam Pop, som viser sig at have en højere total kalorieindhold end Nasi Rendang, som er på 838 kalorier. Udover at være udstyret med jackfruit-grøntsager i kokosmælk, cassava-blade og chilisauce, er Nasi Padang ayam pop også udstyret med kager. Denne sideskål kan tilføje ekstra kulhydrater til en portion Nasi Padang, som du spiser.

Kan du være sund ved at spise Nasi Padang?

Hvis du vil reducere kalorierne fra Padang-restaurantens to hovedmenuer, kan du reducere portionen af ​​ris og kager. Vil du være endnu sundere? Reducer portionen af ​​grøntsager med kokosmælk.

Selvom titlen er "grøntsag", er grøntsagsmenuen på Padang restauranter ikke så sund som grøntsagerne på Gado-Gado. Dette skyldes, at processen med at tilberede jackfruit, der er opvarmet i lang tid og gentagne gange, kan fjerne dens næringsstoffer. Kokosmælkblandingen øger også kolesterolniveauet i jackfruit.

Tidligere hed det, at alles daglige kaloriebehov ikke altid er det samme. Faktorer, der adskiller dem, omfatter køn, alder, højde, vægt og selvfølgelig intensiteten af ​​daglig fysisk aktivitet. Følgende er en opdeling af det gennemsnitlige daglige kaloriebehov:

  • Voksne mænd: 2.500 kalorier.

  • Voksne kvinder: 2.000 kalorier.

  • Børn (drenge og piger): 1.000-2.000 kalorier.

  • Unge (drenge og piger): 1.400-3.200 kalorier.

For at leve et sundt liv skal du sørge for at du ikke indtager mere end dit daglige kaloriebehov. Selvfølgelig er denne artikel ikke lavet for at forbyde dig at spise Nasi Padang igen, men for at begrænse dens hyppighed.

Læs også: Udover træning omfatter hvile også en sund livsstil

Det er vigtigt at balancere sunde og "usunde" typer mad. Efter at have spist fed mad, anbefales det at drikke varm limejuice for at neutralisere fedtet. Så kan frugter, der er rige på C-vitamin, såsom mango, jordbær og frugter rige på pektin sænke LDL-niveauet.

Har du brug for mere detaljeret information om andre sunde levetips, bare spørg på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Reference:
myfitnesspal.com. Tilgået 2020. Dor's - Nasi Padang (Ris Med Assam Krydret Stingray, Fried Fish Cake & Sambal Goreng).
Fed hemmelighed. Tilgået i 2020. Kalorier i Nasi Padang.
Health Hub.sg. Tilgået 2020. 7 tricks til at overleve Food Court ved frokosttid.