Dette er forskellen mellem en normal graviditet og en ektopisk graviditet

Jakarta – For ægtepar er graviditet noget at se frem til. Men mange par er forvirrede over at genkende symptomerne og tegnene på graviditet.

Generelt oplever kvinder, der går ind i graviditeten, adskillige symptomer tidligt i graviditeten, såsom ændringer i kropsform, kvalme og svimmelhed og hurtigere træthed.

Læs også: Her er fakta om ektopisk graviditet

Lær normal graviditet og ektopisk graviditet at kende

Det skader aldrig straks at tjekke med fødselslægen, efter at moderen oplever tegn på graviditet. Der er mange lidelser, der kan opstå tidligt i graviditeten, hvoraf den ene er en graviditet uden for livmoderen.

Så hvordan er det anderledes end en normal graviditet? En ektopisk graviditet er en graviditetsforstyrrelse, når det æg, der er blevet befrugtet af en sædcelle, sætter sig i æggelederen i stedet for i livmoderen. Ikke kun i æggelederen, kan graviditet uden for livmoderen forekomme i andre organer såsom æggestokkene, livmoderhalsen og bughulen.

Hvorimod ved normal graviditet forbliver det æg, der er blevet befrugtet af sædceller, i livmoderen. I livmoderen udvikler ægget sig og vokser, indtil fødslen ankommer.

Årsager til ektopisk graviditet

Ektopiske graviditeter, der forekommer ret ofte, er forbundet med skader på den del af en kvindes æggeledere. Æggelederen er det rør, der forbinder æggestokkene og livmoderen. Du bør vide, hvilke faktorer der kan forårsage skade på æggelederne:

  1. genetiske faktorer;

  2. Medfødt fødsel;

  3. hormonel ubalance hos kvinder;

  4. Tilstedeværelsen af ​​betændelse i æggelederne på grund af infektion eller medicinske procedurer;

  5. Unormal udvikling af reproduktive organer.

Ektopisk graviditet er også tilbøjelig til at forekomme hos kvinder, der har været seksuelt aktive. En kvindes alder under graviditeten bestemmer også fosterets sundhed og udvikling. Kvinder, der kommer i en alder af 35, når de er gravide, er meget modtagelige for at få en ektopisk graviditet.

Seksuelt overførte sygdomme som gonoré kan få en kvinde til at have en ektopisk graviditet. Det anbefales, at du regelmæssigt tjekker din reproduktive sundhed for at undgå en ektopisk graviditet.

Når moderen har gentagne aborter, skal du være opmærksom på tilstanden af ​​den næste graviditet. En person med en historie med gentagne aborter er tilbøjelig til ektopiske graviditetstilstande.

Læs også: Skal være forsigtig, her er 4 symptomer på en ektopisk graviditet

Disse er symptomerne på en ektopisk graviditet

Tegn på en graviditet uden for livmoderen i starten er næsten det samme som almindelig graviditet, men normalt er der i en graviditet uden for livmoderen nogle yderligere symptomer på mavesmerter, som ikke forsvinder, og der er en del blødning fra skeden.

Der er ikke noget galt i at kontakte læge, når moderens graviditet er ledsaget af smerter som en stikkende fornemmelse i mave og bækken. Ikke kun i maven og bækkenet mærkes smerten, som kvinder med graviditet uden for livmoderen oplever, også i endetarmen.

Læs også: Diagnosticer ektopisk graviditet på denne måde

Du kan bruge appen og spørg lægen direkte om denne tilstand. Ud over blødning skal du straks kontakte din læge, hvis gravide oplever mavekramper eller smerter på kun den ene side af kroppen. Nogle gange får denne tilstand moderen til at miste bevidstheden og miste bevidstheden.

Behandl øjeblikkeligt tilstanden af ​​graviditet uden for livmoderen, fordi det forårsager flere sundhedsmæssige komplikationer. Der er intet galt i at bede din partner om støtte, så dit mentale og fysiske helbred snart kan komme sig!