Genkend årsagerne til regurgitation, der skal holdes øje med

Ud over voksne er opstød også tilbøjelige til at blive oplevet af dem, der stadig er spædbørn og børn. Tilstanden bør ikke ignoreres, fordi den kan forårsage ubehag. Af denne grund er det vigtigt at vide, hvad årsagerne er, og hvordan man behandler dem.

Jakarta – Regurgitation er en tilstand, når en blanding af mavesaft (mavesaft) og nogle gange ufordøjet mad igen op i spiserøret og ind i munden. Selvom det ligner opkastning, men disse to ting er forskellige forhold. Opkastning er udstødelse af indholdet i maven og den øvre del af tarmen, ikke spiserøret. I mellemtiden er regurgitation i sig selv generelt et symptom på sure opstødssygdomme hos voksne.

Men hvad forårsager regurgitation? hvilken behandling kan man så gøre for at håndtere det? Tjek fakta her!

Læs også: Stress får mavesyre til at stige, her er grunden

Årsager til regurgitation

Årsagerne til regurgitation kan variere og skelnes afhængigt af alderen på den person, der oplever det. Hos voksne er der flere faktorer, der kan være årsagen, herunder:

  1. Mavesyresygdom

Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) er en brændende følelse i brystet på grund af mavesyre, der stiger op i spiserøret. Derudover er et af symptomerne på sure opstødssygdomme en dårlig ånde. Mavesyre i sig selv kan være forårsaget af flere triggere, såsom:

  • Spise for meget.
  • At spise visse fødevarer, der ikke er egnede til kroppen.
  • Gå direkte i seng efter at have spist.
  • Forkert livsstil.

En af de udløsende faktorer for GERD er den forkerte livsstil. Så at ændre en sundere livsstil kan være en forebyggende foranstaltning mod sygdommen.

  1. Drøvtygningssyndrom

Drøvtygningssyndrom eller drøvtygningssyndrom er en sjælden tilstand, der får en person til ofte at opleve opstød af ufordøjet mad. Opstød oplevet kan også forekomme gentagne gange efter at have spist mad. Indtil nu er det ikke kendt, hvad der er hovedårsagen til denne tilstand. Men høje niveauer af stress til lidelser i mental sundhed kan være risikofaktorer, der udløser det.

Andre årsager til regurgitation

Ud over sur reflukssygdom og drøvtygningssyndrom kan regurgitation hos voksne være forårsaget af forskellige andre ting, herunder:

  • blokering

Blokering i spiserøret på grund af arvæv eller kræft, kan forårsage hyppige opstød.

  • Graviditet

Hormoner, der opstår tidligt i graviditeten, kan få ringen af ​​esophageal muskel kaldet esophageal sphincter til at slappe af. Dette kan forårsage opstød hos gravide kvinder.

  • Virkninger af at tage visse lægemidler

Visse medicin kan også irritere spiserøret. Dette kan forårsage galdeopstød.

  • Røg

Rygning kan forværre mavesyrens tilstand, hvilket igen kan øge risikoen for opstød.

  • bulimi spiseforstyrrelse

Bulimi er en spiseforstyrrelse, hvor den syge ofte spiser store mængder mad og derefter kaster op helt. Bulimi i sig selv betragtes som et alvorligt tilfælde af forsætlig regurgitation. Denne tilstand kræver korrekt behandling for at behandle den syges mentale sundhed.

Læs også: Disse er fødevarer, der er sikre for mennesker med mavesyre at indtage

Ud over voksne er opstød også tilbøjelige til at blive oplevet af dem, der stadig er spædbørn og børn. Nogle babyer har dog hyppige opstød. Hvis regurgitationen ikke er ledsaget af andre symptomer, er tilstanden kendt som funktionel spædbarnsregurgitation.

Selvom det er sjældent, kan sur reflukssygdom eller GERD også påvirke babyer. Dette skyldes, at babyens spiserør er kort, så babyer med GERD er mere tilbøjelige til at opleve opstød.

Hvordan behandler man regurgitation?

Ligesom årsagen er behandling for regurgitation differentieret efter alder. For voksne er medicin den mest almindelige behandling, især for dem med sure opstød eller GERD.

Følgende er nogle af de lægemidler, der bruges til at behandle denne tilstand hos voksne, herunder:

  • Antacida medicin, der bruges til at lindre milde GERD-symptomer.
  • H2-antagonister eller histamin 2-blokkere, kan bruges til at reducere mavesyreproduktionen.
  • Protonpumpehæmmere (PPI'er) kan reducere mavesyreproduktionen på lang sigt.

Nogle gange vil læger også ordinere prokinetiske lægemidler og antibiotika. Det har til formål at forbedre tømningsprocessen i maven og reducere risikoen for opstød.

For drøvtygningssyndrom findes der i øjeblikket ingen egnet behandling til brug som behandling. Den syge skal dog føre en sundere livsstil for at mindske risikoen for opstød.

For spædbørn er der i øjeblikket ingen medicin eller kirurgiske procedurer, der kan bruges til at behandle regurgitation. Men hvis årsagen til barnets opstød er GERD, vil lægen generelt anbefale brugen af ​​lægemidler med doser, der passer til deres alder og kropstilstand.

Læs også: Mavesyremedicin, der kan indtages uden en læges recept

Oplever du ofte opstød på grund af GERD, kan du bestille den medicin, du har brug for, via appen . Nyd bekvemmeligheden ved at bestille medicin uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu!

Reference:

Healthline. Hentet 2021. Hvad er regurgitation, og hvorfor sker det?
Merck manual. Tilgået i 2021. Tilgået i 2021. Regurgitation og Rumination