Langvarige mavesmerter, pas på Ascariasis-infektion

, Jakarta - Ascariasis-infektion, har du nogensinde hørt dette udtryk før? For nylig indrømmede en kvinde i Kina, at hendes mave ofte føltes ondt i de sidste 10 år. Ved du, hvad der er i hans mave? Orme 30 centimeter lange fjernet fra tarmene. Faktisk gik denne 41-årige kvinde ofte til lægen, hvis hun følte, at der var noget galt med hendes mave, men ormen blev aldrig opdaget.

Læs også: Kan kæledyr øge ormeinfektioner hos børn?

Langvarige mavesmerter kan være et tegn på ascariasis-infektion

Ascariasis er en infektion, der opstår i den menneskelige tarm og er forårsaget af en rundorm kaldet ascaris lumbricoides . Denne orm er det, der forårsager indvoldsorm hos mennesker, og er en parasit i menneskekroppen. Disse orme kan findes overalt, men findes oftere i urene omgivelser, varme klimaer og i områder med utilstrækkelige hygiejnefaciliteter.

Disse orme kan yngle i den menneskelige tarm og kan nå mere end 30 centimeter i længden. Fordi ascaris har en ret lang størrelse, kan denne orm ses med det blotte øje. En person, der har en ascariasis-infektion og ikke behandles med det samme, kan den syge opleve alvorlige helbredsproblemer, såsom anæmi og underernæring. Selvom denne ormeinfektion er mere almindelig hos børn, er det muligt for voksne at opleve denne tilstand.

Genkend tegnene på Ascariasis-infektion for at undgå denne sygdom

Ingen symptomer vises i de tidlige stadier af infektion. Symptomer vil vise sig, når ormen vokser. Følgende er tegn på, at en person lider af en ascariasis-infektion:

  • Diarré.

  • Feber.

  • Hoster.

  • Nedsat appetit.

  • Maven føles ubehagelig.

  • Brystet føles ubehageligt.

  • Tilstedeværelsen af ​​blod i slimet.

  • Åndedrættet bliver kortere.

  • Der er vægttab.

Fordi disse orme vokser og udvikler sig i tarmen, er det mest følte symptom en blokering i tarmen. Denne tilstand vil resultere i kvalme, stærke mavesmerter og opkastning.

Læs også: 4 årsager til orme aka ascariasis hos børn

Dette er spredningsprocessen i Ascariasis-infektion

Ascariasis kan spredes gennem rundormeæg, der kommer ind i kroppen. Disse æg kan findes i jord, der er blevet forurenet af menneskelig afføring. Derudover kan smittespredning også ske gennem planter eller fødevarer, der vokser på jord, der er blevet forurenet. I processen vil æg, der kommer ind i kroppen, klækkes i tarmene og blive til larver. Nå, det er disse larver, der kommer ind i lungerne gennem blodbanen eller lymfestrømmen.

Efter at have udviklet sig i lungerne i en uge, vil larverne gå til halsen, og den syge vil hoste, så larverne kommer ud gennem munden. Hvis den syge ikke udstøder larverne gennem hoste, vil larverne blive slugt igen og returneret til tarmen.

Læs også: Sådan kan orme overføres til børn

Denne infektion kan stadig forebygges ved altid at opretholde håndhygiejne, vaske frugter og grøntsager grundigt før indtagelse og sørge for, at maden er helt tilberedt før indtagelse. Hvis du finder symptomer, så tøv ikke med straks at tale med din læge for at forhindre udviklingen af ​​sygdommen i at blive værre. Du kan bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger via . Derfor, Hent ansøgningen med det samme!