2 tips til at have sex i 2. trimester af graviditeten

, Jakarta - Andet trimester af graviditeten er også kendt som "perioden" bryllupsrejse ". Det er fordi denne graviditet er det bedste tidspunkt for gravide kvinder at have sex på.

Ind i andet trimester vil de symptomer, der gjorde moderen utilpas, såsom kvalme, træthed osv., langsomt begynde at forsvinde. Styrken og vitaliteten hos gravide kvinder, der gik tabt i første trimester, vil komme sig i andet trimester.

Derudover kan gravide kvinder også bemærke en ændring i seksuel ophidselse i løbet af denne graviditetsperiode af følgende årsager:

  • Hormonal udsving

I andet trimester er hCG-niveauet ( humant choriongonadotropin ) falder gradvist, hvilket resulterer i en bedre balance mellem progesteron og østrogen. Dette reducerer symptomerne på kvalme og træthed markant. Som et resultat vil moderens sexlyst øges, og moderen vil igen føle sig mere energisk.

  • Libido Boost

Mange gravide oplever en stigning i libido i graviditetens andet trimester på grund af øget blodgennemstrømning til kønsorganerne. Der er mere vaginal smøring og en mere følsom klitoris, hvilket gør sex i andet trimester meget behageligt.

Så hvis gravide kvinder ønsker at have sex med deres mand, er graviditetens andet trimester det rigtige tidspunkt at gøre det. Få mest muligt ud af denne tid og nyd intimiteten med din partner, hvilket kan være svært, når først barnet er født.

Læs også: 4 grunde til nedsat seksuel lyst, når du er gravid som ung

Tips til at have sex i andet trimester af graviditeten

Mange gravide kvinder er tilbageholdende med at have sex under graviditeten af ​​frygt for at påvirke fosterets tilstand. Det er dog meget godt og sikkert at have sex i graviditetens andet trimester. Denne seksuelle aktivitet skader ikke fosteret og har heller ikke en negativ indvirkning på moderens helbred.

Her er tips til at have sex i graviditetens andet trimester, som mødre skal være opmærksomme på:

1. Diskuter med lægen, hvis der er problemer med graviditeten

Hvis moderen ikke oplever graviditetskomplikationer i løbet af første trimester, er det sikkert at have sex i andet trimester. Men hvis moderen er i risiko for komplikationer under graviditeten, er det bedre for moderen at diskutere med sin fødselslæge, før hun har sex i andet trimester. Du kan kontakte lægen gennem ansøgningen at spørge om sikkerheden ved at have sex med den tilstand, som moderen har.

Sex i andet trimester er normalt forbudt, hvis moderen har følgende tilstande:

  • Hvis moderen har en historie med abort, kan sex under graviditeten øge risikoen for abort på dette tidspunkt.
  • Hvis moderen bløder kraftigt, kan sex øge risikoen for yderligere blødning, især i tilfælde, hvor moderkagen er placeret lavere end normalt.
  • Hvis moderen har oplevet lækage af fostervand, kan samleje øge risikoen for infektion.
  • Hvis moderen har placenta previa, bør du undgå at have sex.
  • Hvis moderen har en livmoderhals, der let udvider sig, kan det øge risikoen for abort eller for tidlig fødsel.
  • Hvis moderen føler smerter under samleje i andet trimester af graviditeten, tilrådes det ikke at fortsætte.

Læs også: 5 regler for sikker sex under graviditet

2. Øv sikre og behagelige sexstillinger

De fleste sexstillinger er sikre at udføre i løbet af graviditetens andet trimester, men find en behagelig stilling, der tilpasser sig moderens voksende mave. Her er de sexstillinger, du kan prøve i løbet af andet trimester:

  • Kvinde på toppen : Dette er den mest behagelige sexstilling, fordi moderens mave ikke bliver komprimeret, og moderen kan også kontrollere penetrationsdybden.
  • Omvendt ske : Det hjælper at lave overfladisk penetration, når moderen ligger på siden med sin partner bag sig.
  • Indtrængning bagfra: Læg på knæ på sofaen, brug dine arme til støtte, og lad din partner trænge ind bagfra. Denne stilling gør heller ikke moderens mave deprimeret

Der er ingen faste regler for, hvilken kønsposition der er bedst. Meget afhænger af personlige præferencer. Det vigtigste er at finde en teknik, der er sikker og behagelig for både mor og partner.

Læs også: 7 sundhedsmæssige fordele ved at have sex under graviditeten

Det er tips til at have sex i andet trimester af graviditeten. Kom nu, Hent Ansøgning som en ledsager til at hjælpe med at opretholde moderens sundhed under graviditeten.

Reference:
Første græd. Tilgået 2020. Sex i 2. trimester af graviditeten – er det sikkert?