Bartholins cyste kan behandles med en marsupialiseringsprocedure

, Jakarta - Bartholins kirtler er et par små organer, der findes i folderne på læberne på Miss V, der fungerer til at udskille væske for at fugte og smøre ydersiden af ​​Miss V.

Væsken kommer ud af Bartholins kanal, som er i munden på Miss V. Men på grund af nogle forhold ophobes væsken i kirtlen og forårsager en blokering. Nå, i medicinske termer omtales denne tilstand som en Bartholins kirtelcyste. Ikke kun cyster, Bartholins kirtel bylder kan opstå, når disse kirtler eller kanaler er inficeret med bakterier. Du behøver dog ikke bekymre dig, fordi pungpungproceduren kan være en mulighed for at behandle denne tilstand.

Læs også: 5 behandlinger, du kan udføre, når du har en Bartholins cyste

Årsager til Bartholins cyste

En byld fra Bartholins kirtel er forårsaget af en bakteriel infektion, hævelse, tykt slim eller komplikationer fra en seksuelt overført sygdom. Denne bakterielle infektion er generelt forårsaget af bakterier E coli eller bakterier, der forårsager seksuelt overførte sygdomme, såsom klamydia og gonoré. Efter samleje kan størrelsen af ​​Bartholins cyste blive større, fordi kirtlerne producerer mere væske under samlejets proces.

Symptomer på Bartholins cyste

En inficeret Bartholins kirtelcyste viser flere symptomer, herunder:

  • Smerter, der bliver værre med rutinemæssige aktiviteter.

  • Væskeudledning fra klumpen.

  • Feber eller kuldegysninger.

  • Hævelse i vulvaområdet.

  • Generelt forekommer denne cyste eller byld kun på den ene side af munden på Miss V.

Hvis en kvinde oplever symptomer på denne sygdom, skal hun straks søge lægehjælp. Hvis den ikke behandles med det samme, kan infektionen spredes til andre dele af kroppen, for eksempel til blodkarrene og forårsage septikæmi. Du skal søge læge, hvis smerten på grund af en klump i munden på Frøken V ikke aftager inden for 2-3 dage, selvom den er behandlet. Derudover, hvis en kvinde er mere end 40 år gammel, så skal der straks foretages en undersøgelse, fordi dette kan være et symptom på kræft.

Læs også: Kend 6 tegn på unormal leukorré

Cyste behandling

Pungpungproceduren er den anbefalede behandling for denne sygdom. Gennem denne procedure fjernes væsken ved at skære cysten i skiver og derefter sy spidsen på den omgivende hud for at holde cysten åben for at forhindre, at nye cyster dannes.

Denne procedure kan kombineres med kateterindsættelse. Ud over pungpungproceduren er der flere andre måder at behandle cyster på, der stadig er i deres tidlige stadier, nemlig:

  • At sidde i blød i varmt vand i hoftehøjde er et af de behandlingstrin, der kan udføres. Gør dette flere gange om dagen i fire dage, indtil cysten brister, og væsken kommer ud. Du kan bruge et varmt håndklæde til at komprimere cysteområdet.

  • Smertestillende midler som paracetamol og ibuprofen kan også gives.

  • Antibiotika. Brugen af ​​antibiotika har til formål at eliminere den infektion, der forårsager bylder i inficerede cyster. Ikke kun det, dem, der oplever denne tilstand på grund af seksuelt overførte infektioner, kan også bruge antibiotika.

Læs også: Genkend symptomerne på ovariecyster

Du kan også spørge professionelle læger i appen om pungdannelsesproceduren til behandling af Bartholins cyste og andre almindelige kvindelidelser. Du kan kontakte dem via video/taleopkald eller chat. Hvad venter du på? Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu!