7 Symptomer på ignorerede galdesten

, Jakarta - Hvis du hører udtrykket galdestenssygdom, må du have forestillet dig noget skræmmende, ikke? Disse galdesten er dannet af kolesterol og dannes i den menneskelige galdegang. Galdesten giver ingen symptomer, men denne sygdom vil forårsage stærke smerter og opstå pludseligt, fordi disse sten blokerer spidsen af ​​galden. Denne smerte forårsaget af galdesten kaldes koliksmerter og kan vare i timevis med symptomer som:

  1. Den smerte, du føler, kan dukke op når som helst.

  2. Smerten, der mærkes, vil ikke aftage, selvom du har kastet op.

  3. Pludselige og vedvarende smerter i den midterste mave, højre øvre del af maven og under brystbenet.

  4. Smerten kan vare fra et par minutter til flere timer.

  5. Smerter, der opstår, udløses normalt af fødevarer med højt fedtindhold.

  6. Smerter i ryggen, placeret mellem skulderbladene.

  7. Bleg eller hvid afføring.

Læs også: 5 fakta om galdestenssygdom

Galdesten er klumper af materiale eller faste krystaller, der dannes i galdeblæren. Blæren hjælper kroppen med at fordøje fedt ved at lagre og frigive galde i tyndtarmen. Galde kan også hjælpe med at fjerne kolesterol i kroppen. Galdesten er en sygdom, der ikke har nogen kendt årsag. Der er dog flere faktorer, der udløser galdestenssygdom, nemlig:

  1. Galdeblæren kan ikke tømmes helt. Denne tilstand gør, at galden bliver mere koncentreret og hærdet, og derved dannes galdesten.

  2. Galdeblæren indeholder overskydende kolesterol. Normalt indeholder galdeblæren stoffer, der bruges til at nedbryde kolesterol, der fjernes fra leveren. Men hvis leveren udskiller mere kolesterol, end galdeblæren kan nedbryde, vil kolesterolet krystallisere og blive til sten i galdeblæren.

  3. Galde indeholder overskydende bilirubin. Bilirubin er produktet af nedbrydningen af ​​røde blodlegemer. Der er flere sygdomme, der får leveren til at producere mere bilirubin, såsom skrumpelever og galdeinfektioner. Derudover kan overdreven bilirubin også forårsage, at der dannes galdesten.

Læs også: 8 personer i risiko for galdesten

Nogle af nedenstående faktorer kan også øge risikoen for galdesten, herunder:

  • Kvinder, der er gravide.

  • Over 40 år gammel.

  • At spise for mange fødevarer med højt fedtindhold, højt kolesterolindhold og lavt fiberindhold.

  • Overvægtig.

  • Tager kolesterolsænkende medicin, antibiotika til behandling af infektioner og medicin, der indeholder østrogen.

  • Doven til at bevæge sig.

  • En person, der har oplevet et drastisk vægttab.

Hvordan forebygger man galdestenssygdom? Ændring af en sund kost og vægttab for overvægtige mennesker kan hjælpe med at forhindre galdesten i at dannes. Følgende er nogle måder at forhindre galdesten på, herunder:

  • Undgå fødevarer, der indeholder overdreven kokosmælk og olie.

  • Undgå fødevarer lavet af nødder,

  • Spis til tiden, forsink ikke med at spise.

  • Hvis du er overvægtig, tab dig langsomt.

  • Indtagelse af olivenolie.

  • Træn regelmæssigt.

Læs også: Dette er forskellen mellem galdesten og nyresten

Har du brug for at diskutere med din læge om galdestenssygdom eller andre sundhedsproblemer? kunne være løsningen. Med appen , kan du chatte direkte med læger hvor som helst og når som helst via Snak eller Stemme/videoopkald . Efter drøftelse kan du med det samme købe den medicin, som lægen har ordineret her, og din ordre bliver leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!