Nem mørk hud, risiko for hyperpigmentering?

, Jakarta – De fleste mennesker, især kvinder, ønsker at have en lys og glat hud. Nogle mennesker har dog en tendens til at have hud, der let bliver brun. Vær forsigtig, denne tilstand kan være et symptom på hyperpigmentering. Lad os finde ud af mere om hyperpigmentering nedenfor.

Hyperpigmentering er et udtryk givet af eksperter for at angive tilstanden af ​​udseendet af hudpletter, der er mørkere end det omgivende hudområde. Typer af hyperpigmentering omfatter alderspletter, melasma og postinflammatorisk hyperpigmentering. Hver af disse tilstande har en anden årsag og kræver også forskellig behandling.

Hvad er hyperpigmentering?

Hyperpigmentering opstår, når huden producerer mere melanin, det pigment, der giver huden dens farve. Dette kan forårsage pletter eller pletter på huden, der virker mørkere end det omkringliggende område.

Hyperpigmentering er en almindelig hudlidelse og kan opleves af alle. Nogle former for hyperpigmentering, såsom melasma og solpletter, er mere almindelige i områder af huden, der er udsat for solen, såsom ansigt, arme og ben. Mens andre typer hyperpigmentering, der dannes efter en skade eller betændelse i huden, såsom snitsår, forbrændinger, akne eller lupus, kan forekomme overalt på kroppen.

Hyperpigmentering i nogle områder af huden er normalt harmløs, men nogle gange kan det også indikere andre medicinske tilstande.

Læs også: Forlader sjældent huset, men der opstår sorte pletter, dette er årsagen

Årsager til hyperpigmentering

Den mest almindelige årsag til hyperpigmentering er overskydende melaninproduktion. Melanin produceres af hudceller kaldet melanocytter. Visse forhold eller faktorer kan påvirke produktionen af ​​melanin i kroppen, såsom:

  • Visse stoffer. Nogle kemoterapimedicin kan også forårsage hyperpigmentering som en bivirkning.

  • Graviditet. Hormonelle ændringer, der opstår under graviditeten, kan påvirke melaninproduktionen hos nogle kvinder.

  • En sjælden endokrin sygdom kaldet Addisons sygdom kan forårsage hyperpigmentering, oftest i områder, der udsættes for sollys, såsom ansigt, hals og hænder, samt områder, der er udsat for friktion, såsom albuer og knæ.

  • Overdreven soleksponering kan også forårsage en stigning i melaninproduktionen.

Læs også: Mørkere hud under graviditeten, er det normalt?

Symptomer og risikofaktorer ved hyperpigmentering

Mørke områder af huden er hovedsymptomet på hyperpigmentering. Disse plastre kan variere i størrelse og kan udvikle sig hvor som helst på kroppen.

Faktisk er de største risikofaktorer for generaliseret hyperpigmentering soleksponering og betændelse. Fordi begge forhold kan øge produktionen af ​​melanin. Jo større soleksponering, jo større er risikoen for øget hudpigmentering.

Derudover er personer, der har mørkere eller let sorte hudtyper, også mere tilbøjelige til hyperpigmentering. Følgende er andre risikofaktorer for hyperpigmentering:

  • Brug af orale præventionsmidler eller graviditet, som det sker i tilfælde af melasma.

  • Tag medicin, der kan øge din følsomhed over for sollys.

  • Traumer på huden, såsom et mindre snit eller forbrænding.

Hvis du har en hudtype, der let bliver mørk og pludselig oplever symptomer på hyperpigmentering, skal du bare tale med din læge via appen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak at søge sundhedsråd når som helst og hvor som helst.

Du behøver dog ikke bekymre dig, for hyperpigmentering er normalt harmløs og kan behandles på nemme måder. En af dem ved at påføre en creme eller salve, der indeholder C-vitamin og kojinsyre. Begge disse ingredienser menes at være i stand til at lysne og reducere hudhyperpigmentering. Derudover kan du også bruge en fugtighedscreme, der sælges frit. Vælg produkter, der indeholder ingredienser hydroquinon og tretinoin, som kan hjælpe med at lysne huden.

Læs også: Sådan behandles og forebygges hudhyperpigmentering

Det er en forklaring på risikofaktorerne for hyperpigmentering. Glem ikke Hent nu også i App Store og Google Play ja.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Besøgt 2019. Hvad skal du vide om hyperpigmentering.
Healthline. Besøgt 2019. Hvad du bør vide om hyperpigmentering.