4 måder at lindre milde trigger fingre

, Jakarta - Trigger finger opstår, når en finger bliver stiv i en bøjet stilling. Trigger finger er også kendt som stenotisk tenosynovitis , som er en tilstand, hvor betændelse indsnævrer rummet i skeden, der omgiver senerne i den berørte finger. Sener er fibrøse snore, der binder muskler til knogler. Nå, hver sene skal være omgivet af en beskyttende kappe.

Triggerfinger opstår, når den berørte fingers seneskede bliver irriteret og betændt. Denne tilstand forstyrrer senens bevægelse gennem denne skede. Langvarig irritation af seneskeden kan forårsage ardannelse, fortykkelse og dannelse af klumper (knuder) på senen.

Læs også: Følsomme fingre i kolde temperaturer, hvad er årsagen?

Denne tilstand er i fare for personer, der arbejder eller har hobbyer, der kræver gentagne gribende bevægelser. Risikofaktorer, der kan udløse triggerfinger inkluderer:

  • Mennesker med visse medicinske tilstande. For eksempel har personer med diabetes eller leddegigt større risiko for at udvikle triggerfinger.
  • Kvinder har større risiko for at udvikle triggerfinger end mænd.
  • Kirurgi til behandling af karpaltunnelsyndrom. Triggerfinger er en af ​​de komplikationer, der er forbundet med operation for karpaltunnelsyndrom, især i de første seks måneder efter operationen.

I starten kan symptomerne på triggerfinger være milde. Imidlertid kan tilstanden udvikle sig til en alvorlig tilstand, der forårsager symptomer som:

  • Fingrene stivner. Normalt opstår stivhed om morgenen.
  • Fornemmelsen opstår normalt, når du bevæger fingeren.
  • Tilstedeværelsen af ​​ømhed eller klumper (knuder) i håndfladen eller ved bunden af ​​den berørte finger.
  • Fingre låst i en bøjet stilling, som så pludselig rettede sig.

Måder at aflaste Trigger Finger

Trigger-fingerbehandling kan variere afhængigt af dens sværhedsgrad og varighed. Dog kan triggerfinger, der stadig er relativt mild, afhjælpes på følgende måder.

Læs også: Fingre ofte prikkende eller følelsesløse? Pas på CTS karpaltunnelsyndrom

1. Indtagelse af Narkotika

En måde at lindre trigger finger på er at tage ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen eller naproxen. Disse lægemidler virker kun til at lindre smerte, men de kan ikke lindre hævelse, der begrænser seneskeden eller fanger senen.

2. Hvile

En anden måde at aflaste trigger finger på er at holde korte pauser og undgå aktiviteter, der kræver gentagne greb eller greb, indtil symptomerne forbedres. Hvis det ikke er muligt at hvile, kan du bruge bløde handsker, så den berørte finger kan beskyttes.

3. Iført en skinne

Lægen kan råde patienten til at bære en skinne om natten for at holde den ømme finger i en fast stilling. Skinnen hjælper med at hvile den berørte sene. Splinting tager normalt op til seks uger.

4. Strækøvelser

Din læge kan også foreslå nogle lette øvelser for at hjælpe med at bevare fingermobiliteten.

Hvis stivheden, følelsesløsheden eller smerten i fingerleddene bliver værre til det punkt, at du ikke kan rette eller bøje fingeren, bør du straks søge lægehjælp. Dette skyldes, at varme og betændte fingre kan være tegn på infektion.

Læs også: Ofte oplevet af atleter, dette er hvordan man håndterer tåluksationer

Hvis du føler, at du oplever symptomer, der ligner trigger-fingertilstande, så prøv at spørge din læge for at være sikker. Klik Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!