Ikke mor, far bliver bestemmende for barnets køn?

, Jakarta - Det er ikke forældre, der kan vælge, om de vil føde en pige eller en dreng. Der er 50 procent sandsynlighed for, at barnets køn får en dreng og 50 procent for at få en pige. Det er dog også vigtigt at vide, at faderens sædceller kan afgøre, om barnet er en dreng eller en pige.

Omkring halvdelen af ​​sæden vil være drenge, og den anden halvdel vil være piger. Barnets køn afhænger af, hvilken sæd der først når ægget. Begge typer sædceller har lige stor chance for at nå ægget først. Når de er befrugtet, vil hver type æg have en lige stor chance for fuldt ud at udvikle sig til en baby.

Faktorer, der påvirker barnets køn

Visse faktorer påvirker barnets køn. For eksempel bliver der født flere drenge hvert år end piger. En teori til at forklare dette vedrører Y (mandlige) kønskromosomet, som er meget mindre end X (hun) kromosomet. Den sædcelle, der bærer bogstavet Y, er dog lidt hurtigere og er derfor mere tilbøjelig til at nå ægget først.

Mors eller fars liv påvirker også barnets køn. En række undersøgelser har vist, at faktorer som ernæring, rigdom og hvor en forælder bor kan påvirke sandsynligheden for at få en dreng eller en pige. Alligevel har disse faktorer ikke den store effekt.

Læs også: Kan fosterets køn kendes uden en ultralyd?

For eksempel har mødre, der spiser korn hver morgen, 59 procents chance for at få en dreng. I mellemtiden har mødre, der sjældent spiser korn, kun 43 procents chance for at få en dreng. Det betyder dog ikke, at du skal ændre din kost for at øge dine chancer.

Barnets køn bestemmes i høj grad af faderens sædceller, hvilken man når først til ægget. Lær hvordan X- og Y-kromosomerne bestemmer køn. På den måde ved man årsagen til, at der er forskel på antallet af piger og drenge i familien.

Både mænd og kvinder har kønskromosomer. Mænd har normalt et X- og et Y-kromosom, mens kvinder har to X-kromosomer. Når et æg eller en sædcelle laves, får det kun ét X-kromosom. Men en mand kan lave X- eller Y-sædceller.

Under befrugtningen konkurrerer sædceller om den fremtidige mors ægcelle. Hvis sæden med et Y slår den anden, så vil fosteret være XY. Graviditet vil producere en dreng. Men hvis sæden med X er hurtigere og "vinder" mod ægget, så bliver fosteret XX. Forældre får en lille pige.

Alligevel har næsten alle omkring 50 procent chance for at få en dreng og 50 procent chance for at få en pige.

Læs også: Hvornår begynder tegnene på graviditet at vise sig?

Lavteknologisk kønsudvælgelsesmetode

Der kan være metoder til at øge chancerne for at få et barn af det ønskede køn. Selvom det ikke kan være 100% sikkert, skader det ikke at prøve.

  • Tidspunktet for samleje er tættere på ægløsning for drenge, mere for piger. Årsagen er, at "kvindelige" sædceller (X-kromosom) er sejere og "mandlige" sædceller (Y-kromosom) er mere skrøbelige. Så at have sex så tæt på ægløsning som muligt giver Y-kromosomet en chance for at møde ægget.
  • Gør vaginalmiljøet mere gæstfrit over for "pige" eller "mandlige" sædceller. For eksempel et mere surt miljø for at være venligt over for kvindelige sædceller, eller et mere alkalisk miljø for at være venligt over for mandlige sædceller.

Læs også: 5 måder at kende et sundt foster fra livmoderen

Det er det, du skal vide om at bestemme barnets køn. Igen, uanset hvilket køn det fødte barn har, er det vigtige, at de vokser op sunde og perfekte. Alt om graviditet, du kan diskutere det med lægen gennem appen . Kom nu, skynd dig Hent appen lige nu!

Reference:
Tech Interactive. Tilgået 2020. Hvilken forælder bestemmer, om en baby skal være en dreng eller en pige?
ScienceDaily. Tilgået i 2020. Dreng eller pige? Det ligger i faderens gener