Lad dig ikke undervurdere, det er faren ved at spytte skødesløst

Jakarta – Der må være lidt irritation i hjertet, når man ser folk spytte uforsigtigt. Dette grimme syn kan faktisk have en negativ indvirkning på helbredet. At spytte skødesløst er ikke kun respektløst, men kan også udgøre en potentiel fare for miljøet gennem direkte kontakt eller gennem luften.

Læs også: Ikke kun stil, vigtigheden af ​​at bære en maske, når du laver aktiviteter

Risiko for sygdomsoverførsel på grund af vilkårlig spytning

Spyt har antistoffer og enzymer, der kan reducere risikoen for sygdomsoverførsel. Alligevel kan bakterier og bakterier i en persons spyt leve i lang tid, hvilket kan øge risikoen for sygdomsoverførsel. Derudover kan nogle vira og bakterier også leve og overleve i luften i 6 timer, selv i nogle typer kan de leve i luften i mere end 24 timer.

Når en person, der lider af en bestemt sygdom, spytter et hvilket som helst sted, vil skadelige vira og bakterier bevæge sig fra spyttet og ind i næsen, halsen og lungerne på den person, der inhalerer det. Hvis det er tilfældet, kan en række sygdomme, såsom tuberkulose, hepatitis, meningitis eller Epstein-Barr overføres.

Disse sygdomme kan overføres gennem dråbe (små vandpartikler), hvis opgave er at transportere mikroorganismer, som ved et uheld indåndes af mennesker. Af helbredsmæssige årsager er det forbudt for nogen at spytte skødesløst. Er der på dette tidspunkt nogen, der stadig ønsker at gøre denne modbydelige vane?

Læs også: Kan epilepsi overføres gennem spyt?

Overvinde virkningen af ​​udsættelse for spyt

Eksponering for spyt er overalt, hvor du er, det kan være under rejser, du kan ved et uheld og ubevidst, hvis du er blevet udsat. Dette kan overvindes ved at bade eller vaske hænder med antiseptisk sæbe og udføres under rindende vand. Hvis du føler, at der kommer spyt i dine øjne, næse eller mund, skal du vaske det af med vand.

Dette gøres med det formål at minimere risikoen for sygdomsoverførsel som følge af, at spyt kommer i kontakt med huden. For at undgå sygdomme forårsaget af spyt, anbefales det at spytte i toilettet eller forberede et væv som en beholder. For at finde ud af, hvad der kan gøres, bedes du diskutere direkte med lægen i ansøgningen , Ja!

Ved hvad der er i spyt

Spyt indeholder 50 procent vand og andre stoffer, herunder elektrolytter, bakterier, vira, svampe, proteiner, sekret fra næse og lunger og celler fra slimhinden i munden. Indholdet af selve spyttet vil også afhænge af, hvad du indtager. Det er det, der gør, at spytindholdet hos hver person er forskelligt.

Flere faktorer påvirker også, hvor meget spyt en person producerer, såsom genetiske faktorer, når spytproduktionen normalt er mere om natten, mængden af ​​drikkevand, lugtende mad og visse medicinske tilstande, såsom hypersalivation. Denne medicinske tilstand er ikke farlig, men kan forstyrre en persons selvtillid på grund af den store mængde spyt, der produceres.

Læs også: Disse er risikofaktorerne for spytkirtelkræft

Efter at have kendskab til farerne, glem ikke altid at indgyde en ren og sund livsstil, uanset hvor du er, OK! Det skal bemærkes, at ved at kaste spyt skødesløst, gør du allerede den bedste måde at undgå overførsel af farlige sygdomme.

Reference:

Verdenssundhedsorganisationen WHO. Hentet 2020. Faktaark: Tuberkulose.
Jstor.org. Tilgået 2020. "Spyttende er farligt, uanstændigt og imod loven!" Lovgivning om sundhedsadfærd under det amerikanske tuberkulosekorstog.
BBC nyheder. Hentet i 2020. Hvorfor er det så slemt at spytte?