Kan lide at drikke te, disse er fordelene for sundheden

, Jakarta – I Indonesien er te en af ​​de mest populære drinks for folk i alle aldre. Ældre voksne foretrækker normalt at drikke varm te, mens små børn generelt foretrækker iste. Den duftende lugt og let bitre smag er det, der får mange til at holde af te.

Ikke kun lækkert at drikke, det viser sig, at te har et utal af sundhedsmæssige fordele i sig. Hvis du hele tiden kun kender smagen, bør du også kende de forskellige fordele ved te for følgende sundhed.

Læs også: Blandt de mange typer te, hvilken er sundere?

Typer af te og dens fordele for sundheden

Te er opdelt i flere typer, nogle af de mest almindelige er sort te, grøn te, hvid te, oolong te og puer te. Sort te og grøn te er de mest forbrugte typer i Indonesien. Te er kendt for sit indhold af antioxidanter kaldet flavonoider. Mens den mest potente, kendt som ECGC, kan den hjælpe med at bekæmpe frie radikaler, der kan forårsage kræft, hjertesygdomme og tilstoppede arterier.

Disse teer indeholder også koffein og theanin, stoffer, der påvirker hjernen og øger den mentale årvågenhed. Jo flere teblade der behandles, jo mindre indhold af polyphenol. Polyfenoler er kemikalier, der tilhører flavonoidgruppen. Oolong te og sort te er typer af te, der gennemgår en oxidations- eller gæringsproces, så de har en lavere koncentration af polyfenoler end grøn te. Nå, her er de typer te og deres sundhedsmæssige fordele, som du skal kende:

1. Grøn te

Grøn te laves ved at dampe teblade. Denne type te har vist sig at indeholde høje koncentrationer af EGCG. Grøn te-antioxidanter kan forstyrre væksten af ​​blære-, bryst-, lunge-, mave-, bugspytkirtel- og tyktarmskræft. Ikke nok med det, så er denne te også i stand til at forhindre tilstoppede arterier, forbrænde fedt, bekæmpe oxidativt stress i hjernen, reducere risikoen for neurologiske lidelser som Alzheimers og Parkinsons sygdom, reducere risikoen for slagtilfælde og øge det gode kolesteroltal.

Læs også: Disse er fordelene ved grøn te til ansigtsbehandling

2. Sort te

Sort te er lavet af fermenterede teblade. Denne type te har det højeste koffeinindhold. Undersøgelser har vist, at sort te kan beskytte lungerne mod skader forårsaget af udsættelse for passiv rygning. Det kan også reducere risikoen for slagtilfælde.

3. Hvid te

Hvid te gennemgår ikke en konserverings- og gæringsproces. En undersøgelse viste, at hvid te havde de stærkeste anti-kræftegenskaber sammenlignet med mere højt forarbejdede teer.

4. Oolong te

Oolong te er kendt for at være nyttig til at sænke dårlige kolesterolniveauer i blodet. En af varianterne af oolong, Wuyi, markedsføres bredt som et vægttabstilskud, men der er ingen forskning, der understøtter denne påstand.

5. Puerh te

Puerh te er lavet af gærede og lagrede blade. Denne te er ofte også tænkt som sort te. Lancering fra WebMD, Et dyrestudie viste, at dyr, der blev fodret med pu erh, oplevede lavere vægtøgning og lavere LDL-kolesterol.

Læs også: Te kaldes kan dræbe Corona-virus, viser sig, at dette er faktum

Det er de typer af te og deres sundhedsmæssige fordele. Hvis du har helbredsproblemer, skal du kontakte lægen via ansøgningen . Gennem denne applikation kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via e-mail Snak , og Stemme/videoopkald .

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Typer af te og deres sundhedsmæssige fordele.
Harvard Health Publishing. Tilgået 2020. Sundhedsmæssige fordele forbundet med at drikke te.