Forskellige medicinske tilstande, der forårsager spjæt i højre øjenbryn

"Trikken i højre øjenbryn er generelt ikke en alvorlig tilstand. Men hvis trækningerne ikke stopper, kan der være en underliggende medicinsk tilstand. Bells parese, dystoni, til Tourettes syndrom, kan være årsagen til denne tilstand."

Jakarta – Har du nogensinde oplevet trækninger i højre øjenbryn? I medicinske termer er trækninger også kendt som muskelspasmer, som er ufrivillige bevægelser, der kan forekomme i alle dele af kroppen, inklusive øjne og omgivelser. Når øjenlågene rykker, kan huden omkring øjenbrynene også bevæge sig. Dette er, hvad der så konkluderes som et ryk i øjenbrynet.

I de fleste tilfælde varer øjenbrynstrækningen i et par sekunder. Der er dog også dem, der oplever det i timevis. Når dette sker, kan der være en anden underliggende medicinsk tilstand. Så hvilke medicinske tilstande kan forårsage trækninger i højre øjenbryn? Lad os se mere!

Læs også: Kend de 10 udløsende faktorer for trækninger i øjnene

Medicinske tilstande, der forårsager spjæt i højre øjenbryn

Selvom det generelt ikke er på grund af noget farligt, kan trækninger i højre øjenbryn også forekomme på grund af tilstande, der kræver lægehjælp, såsom:

  1. Bells parese

Bells parese er en tilstand, hvor ansigtsmusklerne oplever midlertidig svaghed eller lammelse. Det kan også være årsagen til trækninger i højre øjenbryn, når ansigtsnerven er komprimeret eller hævet.

Årsagen til denne tilstand er ukendt. Det menes dog at være forbundet med tilstande, der omfatter diabetes, forhøjet blodtryk og øreinfektioner. Denne tilstand kan også opstå på grund af vira, såsom herpes simplex.

Ansigtstrækninger er en mulig komplikation af Bells parese, som kan opstå under eller efter bedring fra denne lidelse.

  1. Dystoni

Dystoni er en tilstand, når en person oplever muskelspasmer, der forårsager langsomme, gentagne trækningsbevægelser, som de ikke kan kontrollere.

Symptomer på dystoni kan forekomme i forskellige områder af kroppen, herunder øjenbrynene. I nogle tilfælde kan dystoni opstå som en komplikation af andre tilstande såsom Parkinsons sygdom, hjernebetændelse, slagtilfælde og hjerneskade.

  1. Benign essentiel blefarospasme

Dette er en tilstand, når øjenlågene er kraftigt lukkede, eller de kramper eller rykker ufrivilligt. Dette er en type dystoni eller en tilstand karakteriseret ved usædvanlig bevægelse eller muskeltonus.

I nogle tilfælde kan muskelspasmer spredes ud over øjenlågene til andre ansigtsmuskler. Denne tilstand er dobbelt så almindelig hos kvinder som hos mænd.

Læs også: Skal rystende øjne kontrolleres af en læge?

  1. Tourettes syndrom

Når en person har Tourettes syndrom, laver de ufrivillige bevægelser, herunder ufrivillige trækninger i højre øjenbryn. Disse symptomer er kendt som tics. Tourettes syndrom kræver ikke altid behandling, selvom medicin og terapi kan hjælpe med at reducere symptomer.

Andre mulige årsager

Bortset fra de medicinske tilstande beskrevet ovenfor, kan trækninger i højre øjenbryn også forekomme på grund af flere ikke-sygdomsmæssige årsager, såsom:

  • For meget koffeinforbrug. For eksempel fordi at drikke for meget kaffe kan få musklerne til at rykke, også omkring øjnene.
  • Magnesium mangel. Muskelspasmer eller trækninger er et symptom på magnesiummangel.
  • Virkninger af visse lægemidler. For eksempel kan lægemidler til behandling af ADHD og antipsykotika forårsage tics og rysten.
  • Øjenbelastning. At bruge meget tid på at se på en smartphone-skærm kan forårsage træthed og anstrengte øjne, som udløser trækninger.
  • Træthed. Selvom det ikke altid er, kan træthed også få området omkring øjnene til at rykke.
  • Stress. Dette kan påvirke kroppen på mange måder, herunder forårsage trækninger i højre øjenbryn.
  • Narkotika, alkohol og tobak. Disse tre ting kan også udløse forekomsten af ​​trækninger i øjenområdet.

Læs også: Pas på, mangel på søvn kan udløse rystelser i venstre øje

Det er en diskussion af medicinske tilstande, der kan forårsage trækninger i højre øjenbryn og andre mulige årsager. Det er kendt, at denne tilstand generelt går over af sig selv, men det kan også være et tegn på en alvorlig medicinsk tilstand.

Hvis du oplever et ryk i højre øjenbryn, der ikke går væk i flere dage, skal du straks Hent Ansøgning at bestille tid hos lægen på sygehuset. Jo hurtigere den underliggende tilstand diagnosticeres, jo bedre.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvorfor rykker mit øjenbryn?
Healthline. Hentet 2021. 12 årsager til øjenbrynstrækninger.