Kan forbedre nyrefunktionen, indtag disse 5 fødevarer

, Jakarta - Hvad er en nyre? Nyrerne er organer, der er placeret under ryggen af ​​ribbenene, lige midt på ryggen på begge sider af rygsøjlen. Nyrerne har en meget vigtig funktion i at opretholde en persons overlevelse. Dette organpar er omkring 10-12 centimeter eller omtrent på størrelse med en knytnæve og indeholder omkring en million nefroner, som er bittesmå blodfiltre.

Læs også: 4 typer af nyrefunktionsundersøgelse

På grund af dens meget vigtige funktion har nyrerne brug for tilstrækkelig ernæring for at udføre deres funktioner korrekt. For en person med nyreproblemer har de brug for mere ernæring end normalt. For at forbedre nyrefunktionen kan du spise følgende fødevarer:

  • Løg

Løg, som normalt bruges som krydderi i madlavning, kan faktisk bruges som fødevarer, der fungerer til at forbedre nyrefunktionen, fordi de indeholder svovl i dem. Derudover er løg en fremragende kilde til krom til at hjælpe stofskiftet af fedt, proteiner og kulhydrater.

  • Blomkål

Blomkål er en grøntsag fra kåltypen. Blomkål er rig på C-vitamin og er også en høj kilde til fiber og folinsyre. Derudover er blomkål også rig på forbindelser, der spiller en vigtig rolle i at hjælpe leveren med at bekæmpe toksiner, der kan skade kroppen.

Læs også: Har du brug for at vide, det er hvad nyrefunktionstest er til

  • Rød paprika

Denne ene fødevareingrediens er også meget god for nyrerne. Ud over at dens lækre smag og lavt indhold af kalium gør det effektivt til nyrediæter, er rød peberfrugt også en fantastisk kilde til vitamin A, C, B6, fibre og folinsyre. Typer af antioxidantindhold lycopen højt indhold af rød peber kan også beskytte nyrerne mod kræft.

  • Hvidløg

Hvidløg har længe været kendt som et antiinflammatorisk lægemiddel, der forhindrer dannelsen af ​​plak på tænderne og hjælper med at sænke kolesterolniveauet i blodet. Derudover er hvidløg også en af ​​de bedste fødevareingredienser til at forbedre nyrefunktionen.

  • Æble

Denne frugt er kendt for at forhindre forstoppelse, reducere kolesterolniveauer og beskytte kroppen mod risikoen for hjertesygdomme og kræft. Denne frugt er rig på anti-inflammatoriske stoffer og fibre er meget gode til at opretholde nyrefunktionen.

For at holde dine nyrer sunde og fri for forskellige problemer, skal du være flittig med at spise nogle fødevarer for at forbedre nyrefunktionen. Derudover bør du begrænse dit proteinindtag og spise flere grøntsager. Hvorfor er protein ikke godt for nyrefunktionen? Dette skyldes, at det fordøjede protein vil producere affald i form af urinstof. Nyrer er organer, der vil filtrere disse stoffer fra blodet og derefter fjerne dem fra kroppen. Det er det, der gør, at proteinindtaget også skal overvejes, så det ikke bliver for stort, og i sidste ende vil det belaste nyrefunktionen.

Læs også: 6 tegn og symptomer på nedsat nyrefunktion

Vil du vide flere sundhedstips? Du kan få flere skønheds- og sundhedstip med appen . Derudover kan du også chatte direkte med ekspertlæger relateret til dine helbredsproblemer via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald . Med appen , kan du også købe den medicin, du har brug for, og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen kommer snart på Google Play eller App Store!