Kan et lyskebrok helbredes uden operation?

, Jakarta - Brok er en tilstand, hvor et organ i kroppen presser og trænger gennem de svækkede muskler eller huller i det omgivende væv. Lyskebrok er en af ​​de mest almindelige typer brok. Denne tilstand opstår, når en del af tarmen forlader bughulen gennem den nedre bugvæg mod kønsorganerne. Denne tilstand forårsager fremkomsten af ​​en klump i testiklerne (pungen), så den ramte føler en følelse af smerte og varme.

Desværre, hvordan man håndterer en lyskebrok kan kun gøres med den kirurgiske metode. Kirurgi udføres for at genoprette tarmens position og lukke det hul, der forårsager brokken.

Klumper kan opstå, når den syge løfter noget, og vil forsvinde i liggende stilling. Selvom et lyskebrok i sig selv ikke er farligt, kan det føre til komplikationer, der kan være livstruende.

Læs også: At løfte tunge vægte forårsager brok, myte eller fakta?

Symptomer, når nogen har et lyskebrok

Tilstanden med svækkelse af hullet, der kan forårsage lyskebrok, vil normalt ikke forårsage symptomer, selv den syge er ikke klar over denne tilstand, før der opstår en klump på grund af et brok.

Klumpen ser eller føles tydeligere, når den syge står oprejst, især når de hoster. De klumper, der opstår, er følsomme over for berøring og smertefulde. Nogle af de symptomer, der opstår, omfatter:

  • Udseendet af en klump på enhver side i lyskeområdet.
  • Stikkende eller smerter i klumpen.
  • Lysken føles svag eller komprimeret.
  • Lysken føles tung eller føles som om der bliver trukket i noget.
  • Der er smerter og hævelse i området omkring testiklerne, fordi en del af tarmen trænger ind i pungen.
  • Pludselige smerter, kvalme og opkastninger, hvis den del af tarmen, der kommer ud, kommer i klemme i brokgabet og ikke kan vende tilbage til sin oprindelige position.

Læs også: Ideel kropsvægt kan forhindre mænd i at få lyskebrok

Dette er skridtet til at overvinde en lyskebrok

Som tidligere nævnt, hvordan man behandler et lyskebrok, sker ved et kirurgisk indgreb for at skubbe klumpen tilbage og styrke de svage dele af bugvæggen. Denne procedure udføres kun, hvis brokken forårsager alvorlige nok symptomer, og hvis der opstår alvorlige komplikationer.

Behandling er vigtig for at forhindre komplikationer, der kan opstå. For hvis tarmen er i klemme i lyskekanalen, så oplever en person kvalme, opkastning, mavesmerter, ledsaget af en smertefuld klump i lysken.

Derudover er en anden komplikation fængslet lyskebrok (kvælning), som er en tilstand, hvor tarmen, der kommer ud, klemmes, og dens blodtilførsel stopper. Denne tilstand kræver en øjeblikkelig kirurgisk procedure for at frigive det fangede væv og genoprette blodforsyningen for at forhindre vævsdød.

Der er to kirurgiske metoder til behandling af lyskebrok, herunder:

  • Åben kirurgi. Gennem denne metode vil kirurgen skubbe klumpen i lyskebrokken tilbage i maven gennem et stort snit.
  • Laparoskopi eller Nøglehulskirurgi. I denne teknik laver lægen flere små snit i maveområdet. Gennem et af snittene indsætter lægen et instrument kaldet et laparoskop, som er et lille rør med et kamera og et lille lys for enden. Kameraet viser tilstanden inde i maven på en skærm. Gennem denne kameravejledning indsætter lægen så specielle kirurgiske instrumenter gennem et andet snithul for at trække brokket tilbage.

Forebyggelse af lyskebrok

Følgende forebyggende trin har til formål at reducere trykket i bughulen for at reducere risikoen for lyskebrok. Metoderne omfatter:

  • Spis fødevarer rig på fiber.
  • Undgå at løfte tunge vægte eller gøre det langsomt.
  • Stop med at ryge.
  • Oprethold kropsvægten for at holde dig inden for ideelle og sunde grænser.

Læs også: Masser ikke bare maven, det er faren

Hvis du har brug for mere forklaring om denne sygdom, kunne være løsningen! Du kan diskutere direkte med sagkyndige læger via Snak eller Stemme/videoopkald . Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!